Csúcsrangadó a MOL Ligában

   

Vasárnap után hétfőn újabb három mérkőzést játszanak a MOL Ligában, a Dab.Docler tévés meccsen fogadja a HSC Csíkszeredát.

Teljes fordulót játszanak a csapatok, három meccsre kerül sor hétfőn. Csak az UTE pihen, tehát mind az 5 rájátszásba igyekvő együttes jégre lép.

Este hatkor az Érsekújvár a megtáltosodott Brassót fogadja. Robert Spisák csapata legutóbb a Ferencvárost verte 0-3 után 6-3-ra, a Brassó pedig Miskolcon nyert túlórában, és igen tekintélyes sorozatot mondhat magáénak, legutóbbi 15 meccséből 14-et nyert meg, ebből 11-et rendes játékidőben.

“Nagyon örülök, hogy a csapatom újra tudja hozni a formáját – értékelte Spisák mester az Érsekújvár legutóbbi meccseit –, nagyon fontos meccset nyertünk a Ferencváros ellen. Lendületben levő csapat látogat hozzánk hétfőn, hosszú győzelmi sorozatban vannak, ami biztosan jót tesz az önbizalmuknak is. Nagyon oda kell figyelnünk rájuk, mert minden hibát kíméletlenül kihasználnak. Ha a játékosaim betartják a taktikai utasításokat, és fegyelmezetten játszanak, akkor nyerhetünk, ami egy lépéssel közelebb vinne bennünket célunkhoz, a rájátszásba jutáshoz.”

Fél hétkor televíziós mérkőzésen fogadja a Dab.Docler az ugyancsak jó formába lendült HSC Csíkszeredát. A MOL Liga első helyezettje fogadja az utána következő legkevesebb pontot vesztett csapatot. Van elszámolni valója az Acélbikáknak a csíkiak ellen, hiszen ebben a szezonban már háromszor hagyták el vesztesen a pályát ellenük. Ráadásul kisebb hullámvölgyben van Stephan Lundh csapata, kikapott Brassóban és Csíkszeredában, és csak nehezen nyert a Ferencváros ellen. Hazai pályán más célja nem is lehet a csapatnak, mint a javítás, de mivel a csíkiaknak minden pontra szükségük van, nyilván nem adják olcsón a bőrüket és a pontokat.

A DAB-nak speciális a helyzete, ezt említette Szilassy Zoltán edző is a hivatalos honlapon. Tetemes az előny, ezért mostanában alapozás keménységű fizikai munkát végeznek edzéseken. Tőkési Lajos visszatérhet, de Papp Csaba és Virág Tamás sérült.

A HSC Csíkszeredából csak Adorján József hiányzik, akinek gyereke született, így ezt a túrát igazoltan hagyja ki. “Minden pont nagyon fontos most már – értékelte a helyzetet Antal Előd, a csíkiak edzője. – A közvetlen riválisokat, a Miskolcot, az Érsekújvárt és a Brassót le kell győznünk, a DAB-tól szerzett pontok bónusznak számítanak. Fontos a hétfői meccs, hiszen ha itt pontot szerzünk, közelebb kerülünk a playoffhoz. Szeretnénk a dunaújvárosiak mumusa lenni, és a szezonban negyedszer is legyőzni Stephan Lundh kiváló csapatát.”

A nap harmadik mérkőzésén a Miskolc a Ferencvárost fogadja. Érzékeny pontvesztést kellett elkönyvelnie Tim Kehler csapatának vasárnap este a Brassó ellen, így a zöld-fehérek ellen mindenképpen javítaniuk kellene. A mezőnyben nem játszott rosszul a Miskolc, de a befejezésekkel gondjaik voltak és saját kapujuk előtt sok hibát követtek el. A Ferencváros viszont igen biztató meccset játszott a Dab.Docler ellen, kétgólos hátrányból fordítani tudott, és csak az utolsó pillanatokban szenvedett vereséget a listavezetőtől. Dobos Tamás gratulált is csapatának, amely pontszerzést érdemelt volna. Mint elmondta, Miskolcon kívánják pótolni a vasárnap elszalasztott pontszerzést.

 

 

 

 

Miskolc–FTC 5-2

   

Tóth Adrián duplájával simán nyert az esélyesebb Miskolc. A miskolci kapuban ezúttal Gyenes kezdett, aki meg is hálálta a bizalmat, a mai meccsig idén nyolc mérkőzésen 92,88%-os védési hatékonyságot és 1,99-es kapott gól-átlagot mutatott be, ami az alacsony meccsszám ellenére is figyelemre méltó teljesítmény. Egy harmadon keresztül jól tartotta magát a vasárnap bravúrközeli teljesítményt produkáló Fradi, hiszen az első periódust mindössze 1-0-ra nyerte a Miskolc. A 11. percben Dubek volt eredményes. A második harmad elején azonban csökkent a koncentráció, így történhetett, hogy már az első perc végén újabb gólnak örülhetett az ismét szép számú publikum. Dubek ezúttal az előkészítésben vállalt főszerepet, átadását Tóth Adrián értékesítette.

Fotó: Jezoviczki Máté (Miskolci Jegesmedvék)

A mérkőzés folyamán majdnem pontosan 10 percenként estek a gólok, hiszen a harmadik miskolci találatra a 32. percig kellett várni, ekkor a Jegesmedvék fiatal sora és benne Ritó villant, amivel már 3-0-ra vezettek a hazaiak. A harmadik harmad elején Fodor Szabolcs emberelőnyből növelte a különbséget a két csapat között, amire a Ferencváros szintén emberelőnyből válaszolt, a 44. percben Mestyán István talált a hazai kapuba. Az 51. percben következett az immár menetrendszerű újabb miskolci gól, Dubek ezúttal is előkészítő volt, az akciót ismét Tóth Adrián fejezte be. A mérkőzés végeredményét Dancsfalvi állította be, aki Mestyán passzából szerzett gólt, ezzel lett 5-2.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Nagyon örülök, hogy jól játszva győztünk lelkes szurkolóink előtt. Végig nagyon veszélyesen támadtunk, Gyenes remekül védett, és a védekezésünk is biztosabb lett. A harmadik harmadban már egy kicsit fáradtnak tűnt a csapat, de ez érthető, hiszen négy nap alatt ez volt a harmadik kemény meccsünk. Nagyon fontos három pontot szereztünk.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Ma este sajnos fáradtak voltunk a sorozatterhelés miatt. Az elején szerencsétlen gólokat kaptunk, futottunk az eredmény után. Kitámadtunk, kinyíltunk, a Miskolc pedig kihasználta hibáinkat.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1100 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Juhász, Székely.
Gyenes: 92,3% (Budai Krisztián)
K
Szőke: 86,1% (Meravy)
Láda, Hegyi Á., Fodor Sz., Czuba, Nagy Gergő
1
Hoffmann, Hrajnoha, Dancsfalvi, Sijka, Mestyán
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
2
Bontovics, Győri, Pilcsik, Kiss G., Borbás
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Lencsés, Géczi, Roczanov Dezső, Revák, Berta
Miskolczi, Rafaj, Popovics, Ritó
4
Hegyi Á. Z., Horváth, Hegyi D., Léránt
Kehler Tim
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:17 MIS Dubek Hegyi Á. Szirányi
2-0 20:59 MIS Tóth Dubek
3-0 31:35 MIS Ritó Miskolczi Rafaj
4-0 40:27 MIS PP Fodor Sz. Hegyi Á. Nagy Gergő
4-1 43:17 FTC PP Mestyán Kiss G. Hegyi Á. Z.
5-1 50:41 MIS Tóth Saluga Dubek
5-2 54:41 FTC Dancsfalvi Mestyán
36 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum