Ha hibázunk, nehéz lesz javítani

   

Közvetlen riválisa, a Brassó ellen lép pályára a Miskolc a népkerti jégcsarnokban vasárnap este. A Digi Sport 2-n is élőben nézhető összecsapás tétje óriási, bár még 16 mérkőzés, az alapszakasz egyharmada áll a csapatok előtt az alapszakaszban, de az esetleges pontvesztésnek egyre nehezebben javíthatóak a következményei. A Miskolc legutóbbi négy meccsén mindig szerzett pontot, legutóbb fennállása során először Dunaújvárosban, a Brassó mögött pedig ennél is jobb sorozat áll, a Mol Ligában utolsó öt összecsapásukat megnyerték, és közben a román kupában is vitézkedtek. Jó formában levő együttesek mérik össze tudásukat tehát a liga jelenlegi legnépesebb közönsége előtt. Remélhetőleg vasárnap este is telt ház bíztatja majd a csapatokat.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Három pont előnyünk van a Brassóval szemben – mondta blogunknak Tim Kehler, a Miskolc vezetőedzője – és szeretnénk, ha vasárnap estére ez a különbség ennél nagyobb lenne kettőnk között. Jó formában vannak, de mi is javultunk a szezon kezdete óta. Ennek is tudom be többek között a legutóbbi pontszerzésünket Dunaújvárosban. Nagyon fegyelmezettek voltunk, igyekeztünk kevés lehetőséget adni nekik a góllövésre, és úgy érzem, ebben nem is voltunk rosszak. Ez is volt a legfontosabb, amit a pénteki meccsből tanulhattunk. Szeretnénk úgy játszani, hogy a Brassónak se legyen sok alkalma a gólszerzésre, nekünk pedig hatékonyan kell kihasználnunk a saját lehetőségeinket. Ezek mellett a fegyelmezettség lehet a kulcskérdés. Remélem, sokan jönnek ki a csarnokba és a már megszokott, nagy szurkolásban részesítenek bennünket, az sokat segít nekünk.”

“Nagyon kiélezett a Mol Liga, de ezzel nem mondok semmi újdonságot – válaszolt Greg Lindqvist a várakozásaival kapcsolatos kérdésünkre –, így minden meccsnek különös jelentősége van. Korábban volt egy gyengébb periódusunk, amikor elvesztettük a fonalat, és kemény munkával sikerült csak visszakapaszkodnunk. Mostanra már majdnem utolértük a mezőnyt, és keményen kell dolgoznunk azért, hogy nehogy újra nagyobb hátrányba kerüljünk. A miskolcival együtt még 16 meccs van hátra az alapszakaszból, de ilyen szoros mezőnyben ez már azt is jelentheti, hogy ha hibázunk, nehéz lesz javítani. Mindenképpen pontot szeretnénk szerezni Miskolcon, nagyon jó mérkőzést várok, és telt házat, jó hangulatot.”

Miskolc–Brassó 4-5

   

Antal Zsombor hosszabbításban szerzett góljával nagyon fontos pontokhoz jutott a Brassó. A Mol Liga vasárnapi játéknapjának rangadóján az első harmad igazi gólparádét hozott. Bonar már az első percben megszerezte a vezetést, amit Saluga egyenlítette ki a 4. percben. A 14. percben Zsók Levente vette vissza a vezetést a Brassónak, majd egy percben belül emberhátrányból sikerült dupláznia, amivel már 3-1-re vezettek. Miskolci szempontból fontos volt, hogy a kapott gól nem zavarta meg a csapatot, hanem még ugyanebből a kiállításból ők is betaláltak, majd a harmad vége előtt egy perccel az egyenlítő gólt is megszerezték, így 3-3-mal vonultak az első pihenőre a csapatok.

A második harmadban szorosabbra fűzték a védekezést mind a két oldalon, Rafaj a 34. percben vezetést szerzett a Jegesmedvéknek, de ezt 8 másodperccel a harmad letelte előtt Petres egyenlítette ki. A harmadik harmadban nem született újabb találat, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek utolsó percében Antal Zsombor szerezte meg a győzelmet jelentő találatot a Brassónak. A vége 4-5 lett. Győzelmével a Brassó végképp megérkezett az élmezőnybe.

Tim Kehler (Miskolc): Nagyon csalódott vagyok, hiszen végig fölényben játszottunk, ám óriási hibáinkkal mi segítettük a Brassót győzelemhez.

Greg Lindqvist (Brassó): Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra, amelyért sokat dolgoztunk, igaz néhányszor szerencsénk is volt.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1400 néző. Játékvezetők: Sós, Varjú, Székely, Juhász.
Budai K.: 83,3% (Gyenes)
K
Polc: 92,9% (Fülöp)
Láda, Hegyi, Fodor Sz., Czuba, Nagy Gergő
1
Wehrs, Rawlyk, Bonar, Zsók, Virág
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
2
Nagy Cs., Hietamaki, Fodor Cs., Antal, Imecs
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Laczkó, János, Bálint, Petres, Péter R.
Miskolczi, Rafaj, Popovics, Ritó
4
Péter Zs., Piszarenko, Borsos, Basilidesz, Lőrincz
Kehler Tim
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:42 BRA Bonar Virág
1-1 03:57 MIS Saluga Tóth Dubek
1-2 13:15 BRA Zsók Piszarenko Bonar
1-3 14:16 BRA SH Zsók Bonar
2-3 14:40 MIS PP Fodor Sz. Nagy Gergő Tóth
3-3 18:59 MIS Czuba Nagy Gergő Fodor Sz.
4-3 33:57 MIS Rafaj Miskolczi Popovics
4-4 39:52 BRA Petres Péter R.
4-5 64:33 BRA Antal
56 Kapura lövések száma 30
18 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum