Becze Tihamér visszatér a MOL Ligába

   

Felgyűlt bennem a játékvágy, győzelmekkel akarok visszatérni ? mondja Becze Tihamér, aki a MOL Liga történetének egyik legsúlyosabb büntetését kapta a november 23-i HSC Csíkszereda?Brassó mérkőzésen történtek miatt. A liga 10 mérkőzésre eltiltotta. A büntetés letelt, vasárnap újra játszhat. Többek között arra voltunk kíváncsiak, tanult-e az esetből a fiatal csatár.

 

Becze Tihamér pechére ez a meccs egyben román bajnoki is volt, így a román szövetség fegyelmi bizottsága is tárgyalta az ügyet, ahol szintén 10 meccset kapott, amibe a kupameccsek is benne foglaltattak.

A 22 éves csatár nem maradt teljesen meccs nélkül, Románia színeiben részt vett az olimpiai selejtezőn. Becze Tihamér MOL Liga-eltiltása letelt, az UTE ellen vasárnap a Megyeri úton visszatérhet.

? Megkapta a MOL Liga történetének egyik leghosszabb büntetését. Az RJSZ is hasonlóan büntette az esetet. Hogy érzi, megérdemelte ezt a 10 meccset?

? Sajnos pont én lettem az, aki megkapta ezt a hosszú büntetést, mind a mellett, hogy vannak nálam durvább es visszaesőbb játékosok, akik többször és nálam nagyobb sérüléseket okoztak. Nem vagyok egy sérüléseket okozó játékos. Ha ahhoz viszonyítok, hogy egy játékosunk az egyik eset után több fordulót kellett kihagyjon, és a büntetett játékos 2 fordulóval megúszta, akkor nagyon sok a büntetésem. De ha a szabálykönyvet nézem, akkor meg elfogadható.

És hogy az RJSZ is 10 meccsel fegyelmezett (amibe a Román Kupát is belefoglalták, ki tudja, miért), és mellé még 1000 lejjel büntettek, a sérülést okozó finnt pedig 2 meccsre tiltották el, ezt nagyon aránytalannak tartom. A sortársam, Tranca Dániel kórházi körútja után még vagy 10 napot hagyott ki. Hol itt a logika, kérdem én.

? Tanult belőle, változtat valamin?

? Igen, tanultam belőle, a palánkon sosem fogok visszamászni ezután. Sőt cserélni is csak a palánkbejárónál fogok? De az nem is kérdéses, hogy a megtámadott társamat legközelebb is megvédem.

? Hogyan telt ez a hosszú időszak, a jeges edzésen kívül mondjuk alapozott is?

? Igen, alapoztam, hisz rengeteg időm volt, amíg a csapatom MOL Ligában és román bajnokságban mérkőzött.

? Az előző szezonja nagyon jól sikerült. Milyennek értékeli az ideit, főleg annak fényében, hogy nem sikerült külföldre szerződnie.

? A tavalyi szezonom nagyon jól sikerült, főleg az alapszakaszom, de nem tudtunk a döntőbe jutni, tehát idén a rájátszásban kell majd nagyot húzni a csapaton. A külföldi szerződés még várhat, idén MOL Ligát kell nyernünk! És nem egyénre bontva, hanem csapatként kell ezért tennünk, egyformán fontos tagok vagyunk mind a 23-an.

? Sok évig játszott Magyarországon, a Bp. Starsban. Miért nem maradt itt, mi vitte haza?

? Öt évet játszottam a Bp. Stars színeiben. Az utolsó évemet első éves U20-asként a Stars-felnőttben, több erdélyi játékossal együtt, de igen kevés jégidőt kaptunk Robert Spisaktól. Miután egy nem igazán előnyös szerződést kínáltak a szezon végén Kangyal Balázsék, ezért Svédországba igazoltam. Miután kinőttem az U20-as korosztályt, ígéreteket kaptam az ottani felnőtt csapattól, és itthonról is megkeresett több csapat. Családi és minden más ok a HSC Csíkszereda felé mutatott.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

? Mit jelent a HSC Csíkszeredának a MOL Liga, mennyire érzik magukénak az erdélyi csapatok ezt bajnokságot?

? Pozitív előrelépés mindkét ország csapatainak, hisz ha nem létezne, elég szűkös bajnokság lenne mind a két országban. Támogatni kell ezt a sorozatot, és minél színvonalasabbá tenni annak érdekében, hogy az utánpótlás lássa, hogy igenis van értelme edzeni és harcolni, hogy valaki bekerüljön az egyre erősödő MOL Ligába.

Épp annyira érezzük magunkénak, mint a magyarországi csapatok, szóval teljes mértékben. Csak talán annyi, hogy kevesebben vagyunk.

? Ebben a szezonban feltűnően sok konfliktusa volt a meccseken, de már tavaly is voltak ügyei, például Nagy László súlyos térdsérülése miatt haragszik a Fradi-tábor egy része.

? Ha valakinek van az esetről videója, akkor azon nagyon jól látható, hogy még csak hozzá sem értem Nagy Lászlóhoz, a korcsolyája kikerült a kontrollja alól, és a térde sajnos maga alá került. Rögtön odamentem hozzá, és segítettem neki, senki nem szegült nekem sem akkor, sem máskor ezen véletlen baleset miatt.

? Ez a mentalitás a játéka része, vagy miből fakad?

? A játékstílusomban valóban szerepel az adok-kapok, hisz ez hoki, és megengedett. Ezzel mentálisan, morálisan és fizikálisan gyengíted az ellenfeled. Aki így játszik, annál óhatatlanul becsúszik egy-egy szabálytalanság, amiért büntetés jár.

? Nem látja a csapat kárát a sok adok-kapoknak?

? Vigyázok, hogy ez ne menjen a csapat rovására. Emiatt még nem veszítettünk el meccset.

? Végezetül árulja el, miként készül a visszatérésre, mennyire várja, hogy újra játszhat?

? Rengeteg időt áldoztam egyéni képességeim fejlesztésére november vége óta. Értem ezalatt a kori állóképességet, a gyorsaságot, a lövési hatékonyságot, a bottechnikát, az erőtermet és a még rendelkezésre álló lehetőségeket. Nagyon ki vagyok éhezve, az eltiltásom alatt nagyon nehéz volt a lelátóról nézni, hogyan küzdenek csapattársaim nélkülem, miközben tehetetlen vagyok. Felgyűlt bennem a játékvágy, győzelmekkel akarok visszatérni.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum