A világ 6., Európa 4. legjobb csapata a miénk

   

Az 5. helyért lejátszott mérkőzés után Gömöri Csaba szövetségi edző értékelte a meccset és az egész világbajnokságot. Ne feledjék, a történelmi sikert elért, A csoportban maradt női ifjúsági válogatottat vasárnap este fogadhatják a reptéren.

“Az első harmad úgy játszottunk, ahogy mindig is szerettem volna, hogy játsszunk. Kimutatásunk alapján 20-szor lőttünk kapura. Ezúttal a másik finn kapus védett, és megint ő lett a meccs legjobbja, nagyon kitett magáért.

Két nagyon fáradt csapat játszott az 5. helyért. Nekünk sikerült jobban a pihenés a a meccs előtt, és a mi játékosaink voltak a motiváltabbak. A finneken látszott a csalódottság, ők éremért szerettek volna hokizni. Elpattant tőlük a korong, nem tudtak mit kezdeni a letámadásunkkal. Borzasztóan sok helyzetet dolgoztunk ki, hátul pedig Németh Anikó végig fantasztikusan stabilan védett. 1-2-nél mindannyian úgy éreztük a padon, hogy ez a meccs meglesz, mert minden ezt jelezte.

Ez volt az a mérkőzés, amelyen már látszott, hogy miket tanultunk az A csoportban. Ezért kell itt lennünk minél többször és minél több tapasztalatot szereznünk az elitben. Ezt mással nem lehet pótolni. Az utolsó mérkőzésünkön csapatunk minden tagja A csoportos szinten jégkorongozott, a védekezésünk jobb volt, mint Kanada ellen az első meccsen, pedig azt hittem, azt nem tudjuk egyhamar felülmúlni. Végig türelmesen játszottak a lányok, fegyelmezetten, és az utolsó pillanatig megnehezítettük Finnország győzelmét.

Ezen a meccsen először éreztem azt a vb során, hogy egy kicsit emelkedőre kell hokiznunk. A második finn gól látványosan korcsolyával rúgott találat volt. A végén pedig hat játékosért kaptunk kiállítást, amikor az egyenlítésért küzdöttünk, pedig az egy sima csere volt, a finnek sem reklamáltak semmit.

Jó volt látni, hogy mindennek ellenére a mérkőzés után egy szomorú arc nem volt az öltözőnkben. Kicsit sírtak ugyan a játékosok, mert felszakadt belőlük ennek a bő egy hétnek a tapasztalata, és többeknek ez volt egy darabig életük utolsó A csoportos mérkőzése. Akik kiöregszenek, most utoljára játszottak az ifjúsági válogatottban tétmeccset.

Alap_IllustratorÓriási teljesítmények voltak ezen a meccsen is, de Tóth Enikő példáját szeretném kiemelni. Ő Kanada ellen megsérült, csak azon a meccsen játszott a vb-n. Sansza nem volt arra, hogy ezzel a lábbal még jégkorongozzon Vierumakiban. De beöltözött a finnek ellen. Nem kezdett, de jelezte, a harmadik cserében megpróbálja a játékot. Az arcán látszott, hogy fájdalmai vannak. De vállalta, mert ott akart lenni a többiekkel a jégen. Ezek a dolgok fejben dőlnek el, és Enikő eldöntötte, hogy meg akarja csinálni. Megcsinálta, végigjátszotta a meccset, ezzel keretbe foglalta saját vb-jét, az első és az utolsó meccsen jégen volt. Az öltözőben neki adtam a mérkőzéskorongot. A padon ülve zokogott.

A világbajnokság végén 3 legjobb játékost kellett jelölnünk. Huszák Alexandra, Medgyes Dorottya és Németh Bernadett kapta a Tissot órát, de nagy gondban voltunk, mert 8-10 óra is kevés lett volna, ha igazságosak akartunk volna lenni. Le a kalappal a lányok előtt, akik még el sem hiszik, hogy a világ 6., Európa 4. legjobb csapata lettek. Kanada hetet lőtt az elődöntőben Svédországnak, mi 4-et kaptunk, és még szorosabb is lehetett volna. Mindenki legalább 4-5 góllal kikapott tőlük, mi 3-mal.

Vannak tehát apróságok bőven, amibe bele lehet kapaszkodnunk, és bele is kell kapaszkodnunk, ha leülepszik ez a 10 nap. Nagy élményt adott ez a világbajnokság a csapatnak, a játékosoknak és a stábtagoknak is, szép napokat töltöttünk itt. Jártunk már többen többször vb-n, de azok nem ilyen jellegű események. Ez hosszabb és nehezebb és teljesen más. Itt csak tanulni lehet, és mindenben. Tanulni jöttünk és már kijelenthetem, tanultunk is.

Visszaemlékszem a tavalyi vb-re, amikor Norvégiát vertük, az a játék 30%-kal lassabb volt, mint ezen az 5 helyért játszott találkozón. Egy év alatt ennyivel léptünk előre. De tanultunk a 3-4 nappal ezelőtti finn meccsből is. Mert akkor kikaptunk 4-0-ra, ma meg 3-1-re, de ezúttal nem érdemeltünk vereséget. Ha lenne még három meccsünk velük, egyszer már biztosan legyőznénk őket.

Bentmaradtunk és jól mutatkoztunk be az elitben. Látta a világ élmezőnye, hogy a magyar női ifjúsági válogatott hogy viselkedik az A csoportban. Az öltözőnknek csodájára járt a többi csapat, és még jól is játszottunk. Kialakultak kapcsolataink, reménykedem benne, hogy lesz ezeknek folytatásuk. A finn edző a második meccsünkön már magyarul köszönt, mondott még egy-két magyar szót, jó utat kívánt például.

Fontos lesz a folytatás, bízom benne, kapunk néhány olyan meghívást, lehetőséget, ami eddig fel sem merülhetett. Jó lenne ezekkel a csapatokkal év közben is találkozni. Ezt a helyzetet kamatoztatnunk kell, ne feledjük, ezeket a csapatokat eddig csodáltuk, tv-ben, videón néztük játékukat, álmodtunk arról, hogy egyszer velük játszhatunk, és most közéjük tartozunk.

Teljesítettük, amiért jöttünk. Ha valaki azt mondja a vb előtt, hogy simán bentmaradunk, miközben a vesztes meccseink végeredménye 4-0, 4-0, 4-1 és 3-1 lesz, valószínűleg nem hiszem el az ellenfelek ismeretében. Ezek olyan gólarányú vereségek, amikre büszkék lehetünk. Volt kint 15-20 magyar a meccseinken, a lányok az utolsó meccs után írogatták alá a mezeket, zászlókat, miközben az orosz és a német válogatott baktatott ki belegíteni, hogy eldöntse, melyikükkel nem találkozunk jövőre az A csoportban. Jó volt ezt is látni.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum