A Brassó ismételne, az UTE visszavágna

   

A Mol Liga pénteki játéknapján kezdi meg a Brassó a 2013-as évadának első magyarországi mérkőzéssorozatát. Az újév alkalmából két nap pihenőt kaptak Greg Lindqvist tanítványai, szerdán edzettek először. Csütörtökön keltek útra, hogy öt nap alatt sorrendben az UTÉ-val, a Miskolccal, majd az Érsekújvárral is összecsapjanak. Azt mondani sem kell, hogy mindhárom mérkőzés óriási téttel bír a rájátszást érő helyekért folytatott versenyben. Már az első állomás sem lesz egyszerű feladat, hiszen bár az eddig otthon lejátszott három meccsén viszonylag simán nyert a lilák ellen a brassói csapat, a Megyeri úton eddig egyszer 1-1-es döntetlen után csak büntetőkkel tudott nyerni, legutóbb pedig november 18-án az UTE rendes játékidőben diadalmaskodott. A mérkőzés 18.30-kor kezdődik.

Fotó: UTE

Ancsin János (UTE): Szeretnénk visszavágni a Brassónak, a vasárnapi vereség után pénteken győzni akarunk. Nagyon jó lenne itthon tartani a három pontot. Sérültek már szerencsére nincsenek, ám az összeállítást csak pénteken véglegesítjük.”

Greg Lindqvist (Brassó): Úgy akarjuk elkezdeni a 2013-as évet, ahogyan a 2012-est befejeztük, vagyis egy UTE elleni győzelemmel. Jó passzban vagyunk és ha rájátszásba akarunk kerülni, minden pontra szükségünk van. Nem dőlhetünk tehát hátra, hanem mind a 60 percen át koncentráltnak kell maradnunk, mert az UTE nagyon veszélyes csapat, különösen otthon. Nekünk például még nem is sikerült nyerni a Megyeri úton a rendes játékidőben.

UTE–Brassó 0-8

   

Az Újpest nagyon biztatóan kezdte a meccset, az első harmadban legalább egyenrangú partner volt, a vége azonban csúnya vereség lett.

A kiváló formában lévő Brassó első gólja nem volt megharcolt és némi szerencse is kellett hozzá, néhány másodperccel az első harmad vége előtt. A 33. perc után néhány pillanat alatt eldőlt a három pont sorsa, ekkor három gólt lőtt Lindqvist csapata, kettőt előnyből, egyet hátrányból.

A záró húsz percre némileg szétesett az UTE, kapust is cserélt, és újabb két emberelőnyös gólt kapott a lila-fehér együttes, tehát egy meccsen három SH-találatot láthattak az ettől nem boldog nézők, ebből kettőt Bonar lőtt.

Fotó: UTE

Ancsin János, UTE: „Az első harmad után még úgy gondoltam, ez egy megnyerhető meccs, de utána…hát nem is a történtekről kellene, hogy beszéljek, inkább a statisztikáról. 5 az 5-ben csak egy gólt kaptunk, meg volt egy kvázi 6 az 5-ös találatuk, ez önmagában azt sejtetné, hogy jó meccs volt. Viszont kaptunk 3 gólt is emberelőnyből, ami katasztrófa, és a hátrányos játékunk is borzalmas volt, 6 kiállításból négy gólt kaptunk. Az első harmad tehát nagyon jó volt, aztán viszont egyszerűen szétestünk. ”

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: „Az első 10-12 percben még két csapat volt a pályán, akkor az Újpest jól játszott, keményen harcoltak. Aztán összeszedtük magunkat, és úgy gondolom, onnantól kezdve már csak egy csapat játszotta végig a meccset, a mienk. Nem számítottunk erre, de tudtuk, hogy jó csapatunk van, és ha a fiúk elkezdenek gólokat lőni, akkor nehéz minket megállítani. Kiemelkedően jók voltunk előnyben illetve hátrányban is, utóbbiban három gólt is lőttünk. Legközelebb Miskolcra megyünk, és hallottam az imént, hogy vesztettek, úgyhogy az egy nagyon kemény meccs lesz, hiszen nagyon közel kerültünk hozzájuk a tabellán. ”

Erste Liga, Megyeri út, 157 néző. Játékvezetők: Babic, Mayer, Bedő, Berger.
Pleszkán: 83,3% (Hajek: 80,0%)
K
Polc: 100% (Fülöp R.)
Zalavári, Hodos, Kovács, Ódry, Szirányi
1
Wehrs, Rawlyk, Bonar, Zsók, Virág Csanád
Czobor, Sommer, Fliszár, Dömötör, Pichler
2
Nagy Cs., Hietamaki, Fodor Cs., Antal, Imecs
Maklári, Garbacz, Virág Csaba, Németh, Szajbert
3
Laczkó, János, Bálint, Petres, Péter R.
Dorner, Nagy P. Z., Farkas, Fekti, Reiter
4
Péter Zs., Lőrincz, Borsos, Basilidesz
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:53 BRA Lőrincz Rawlyk Wehrs
0-2 32:34 BRA PP Wehrs Zsók Bonar
0-3 33:47 BRA PP Nagy Cs. Petres Hietamaki
0-4 35:44 BRA SH Zsók Bonar
0-5 42:21 BRA PP Péter R. Basilidesz Hietamaki
0-6 47:11 BRA Virág Csanád Zsók Bonar
0-7 48:06 BRA SH Bonar Zsók
0-8 52:11 BRA SH Bonar Zsók
31 Kapura lövések száma 47
20 Kiállításpercek 30
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum