Megszerezné első újvárosi pontjait a Miskolc

   

A Mol Liga pénteki játéknapjának rangadóján a címvédő és a tabellát toronymagasan vezető Dab.Docler a Miskolcot fogadja. A Dunaújváros rosszul zárta a tavalyi évet, hiszen utolsó két meccsén a Brassótól és a Csíkszeredától is vereséget szenvedett. A két csapat legutóbbi találkozóján ugyanakkor Miskolcon, a Jegesmedvék már 4-1-re is vezettek, onnan tudtak fordítani az Acélbikák és nyerték meg a meccset Somogyi Balázsnak a hosszabbítás utolsó percében szerzett találatával. Ráadásul, bár a két csapat eddigi mindhárom dunaújvárosi mérkőzése kiélezett küzdelmet hozott, de idén még egyszer sem sikerült pontot rabolnia a Miskolcnak Újvárosból. Arról már nem is érdemes külön beszélni, mennyire szoros idén a Mol Liga élmezőnye, melyben a vesztett pontokat tekintve a Miskolc jelenleg a második.

Fotó: Mudra Lászó (dabdocler.hu)

Stephan Lundh (Dab.Docler): Rosszul zártuk a tavalyi évet, így mindent meg fogunk tenni, hogy jól kezdjük az ideit. A Miskolc nagyon jó csapat, mindig parázs mérkőzéseket játszunk velük, s az is látszik, hogy nagyon komolyan veszik az idei szezont. A legutóbbi miskolci mérkőzés egyik pozitívuma volt, hogy fordítani tudtunk nagy hátrányból is. Nem kérdés, hogy ellenük a tökéleteshez legközelebbi teljesítményt kell nyújtanunk. A kapuban Sevela kezd, Papp Csaba és Virág Tamás továbbra is sérült, míg Tőkési kétmeccses eltiltását tölti, amit nagyon sajnálok, mert az utóbbi időben remek formában játszott. A sorok valószínűleg nem változnak, ám biztosat csak a péntek délelőtti edzés után tudok majd mondani.

Tim Kehler (Miskolc): Mint a korábbi találkozók alkalmával, most is nagyon kemény meccsre van kilátás. A Dabnak rosszul sikerült a múlt heti romániai túrája, hiszen kétszer is vesztesen hagyták el a jeget. Emiatt egészen biztosan a szokásosnál is motiváltabbak lesznek. Nekünk viszont égető szükségünk van minden pontra, hiszen a rájátszásért folyó küzdelem igen kiélezett lett, a három kiadó helyért küzdő négy csapat 6 ponton belül van. Eddig négy pontot szereztünk a Dunaújváros ellen, és már nagyon szeretnénk onnan is „pontosan” hazaérkezni. Ellenük szinte csak 100 százalékos teljesítménnyel lehet eredményt elérni, ezért mind a védekezésre, mind a támadásra nagy hangsúlyt kell helyezni. A legutóbbi újvárosi mérkőzéseken nagyon közel voltunk a meglepetéshez, most már szeretnénk azt elérni.

Dab.Docler–Miskolc 4-3

   

A Miskolc a MOL Liga történetében első pontját szerezte Dunaújvárosban.

Már az első, gól nélküli harmad is reményt keltő volt a borsodiak számára, de a középső játékrészben biztossá vált, hogy ezen az estén versenyképes Tim Kehler csapata a DAB otthonában is. Hibáa szerzett kétszer is vezetést a Dab.Docler, a Jegesmedvék egyenlíteni tudtak. Másodoszor a dudaszó pillanatában. Somogyi Balázs és Kiss Ákos találatára Dubek Vladimir és Szirányi Bence reagált eredményesen.

A záró húsz percben ismét gyorsan előnybe kerültek a hazaiak Galanisz Nikandrosz révén, de Szilágyi Levente válasza sem váratott magára sokáig. Ezzel a 49. percben ki is alakult a rendes játékidő végeredmény. Sőt mi több, a hosszabbítás sem hozott döntés, jöhettek a büntetők, ahol Szappanos Dávid lövése jelentette a különbséget a hazaiak javára.

A Dab.Docler az utóbbi fordulókban elhullajtott pontok ellenére magabiztosan őrzi vezetőhelyét a tabellán, a Miskolc Érsekújvárral szembeni előnye csökkent ugyan két ponttal, de így is a várakozás felett teljesítettek ebben a körben.

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Örülök a két pontnak, de igazából csak annak.”

Tim Kehler  (Miskolc): “Nagyszerű mérkőzést játszottunk, a csapat minden tagja 65 percig koncentrált, és ennek az eredménye lett ez a rendkívül értékes pontszerzés. Nagyon büszke vagyok a csapatra.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1100 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Abonyi, Soós.
Sevela: 90,6% (Kiss T.)
K
Gyenes: 87,9% (Budai K.)
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Papp V.
1
Szirányi, Hegyi Á., Fodor, Tóth, Nagy Gergő
Huba, Chvatal, Vaszjunyin, Peterdi, Azari
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Rafaj
Hüffner, Erdélyi P., Somogyi, Kiss Á., Gröschl
3
Orosz, Ritó, Nagy K., Szilágyi, Smith
Nagy R., Strenk, Szappanos, Szabados
4
Miskolczi, Popovics, Czuba
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:00 DAB Somogyi Gröschl
1-1 27:12 MIS Dubek Saluga Cowan
2-1 35:14 DAB Kiss Á. Somogyi Gröschl
2-2 39:59 MIS Szirányi Szilágyi Nagy K.
3-2 43:56 DAB Szappanos Galanisz Pavuk
3-3 48:01 MIS Szilágyi Nagy Gergő Smith
4-3 65:00 DAB GWS Peterdi
33 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum