Bemutatkoznak az új fiúk Érsekújváron

   

Elsősorban az Érsekújvár számára bír nagy jelentőséggel a Ferencváros pénteki vendégjátéka a Mol Ligában. A második és az ötödik helyezett között hat pont a különbség, a vesztett pontokat illetően azonban még szorosabb a helyzet, mindössze 5 pont a különbség a Miskolc és a Brassó illetve az Érsekújvár között. Mivel ebben az összevetésben a felvidékiek nem állnak túl jól, minden pontra égető szükségük van. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ebben a szezonban a rájátszásra legkevésbé esélyes két csapat is számtalanszor tört már borsot a többiek orra alá, a Ferencváros például éppen a karácsony előtti utolsó fordulóban vett el pontot a HC Nové Zámkytól idegenben.

“Mindenképpen be akarunk jutni a rájátszásba – mondta blogunknak Robert Spisák, a HC Nové Zámky edzője –, ezért nem is gondolunk másra, mint a győzelemre. A ferencváros masszív csapat, sok borsot tört már mindenki orra alá, de mi nem szeretnénk pénteken egyetlen pontot sem elveszteni, ez semmiképpen sem fér bele. Nagyon fiatal a csapatunk, ha Stefánkát nem számítjuk, akkor valahol az UTE környékén lehet az átlagéletkorunk. Tehetségesek a játékosaink, de elsősorban olyanok, akik az Extraligás csapatok kispadjának a végén ültek sokat, így a tapasztalatot most kell megszerezzék. Éppen ezért is volt fontos, hogy igazoljunk egy-két tapasztalt játékost. A két lett játékossal először péntek délelőtt fogunk tudni edzeni, de mindenképpen látni akarom őket mihamarabb mérkőzésen is, így biztosan játszani fognak. Lesznek hiányzóink is, Zima kapus valamint Varga és Puchovsky betegség miatt nem játszhat.”

“A legutóbbi két alkalommal nagyon jó meccset vívtunk az Érsekújvárral – mondta Dobos Tamás, a Ferencváros-ESMTK edzője. – nem sikerült ugyan nyernünk, de nem voltunk messze tőle. Szeretnénk megismételni az ezen a két meccsen mutatott teljesítményünket, illetve ha lehet, még rá is tenni egy lapáttal. Remélem, végre a mi oldalunkra tudjuk billenteni a mérleg nyelvét és le tudjuk végre győzni az Érsekújvárt. Teljes csapattal tudunk kiállni, igazából a legnagyobb kérdőjel a kapus személyét illetően van. Meravy jól véd, de sorozatban voltak nehéz mérkőzései most, így lehet, hogy ezúttal Szőke Attila kezd majd a kapuban.”

Érsekújvár–FTC 6-3

   

Nagyjából két mérkőzést játszott hatvan perc alatt a két csapat. Az első harmadot 3-0-ra nyerte a Ferencváros, onnantól azonban az Érsekújvár uralta a jeget. Zsinórban 6 gólt ütve fordított. Robert Spisak csapata a második és a harmadik harmad elején is gyors egymásutánban ütött 3-3 gólt. A lett válogatott újonc Vladimirs Mamonovs pontokkal mutatkozott be a MOL Ligában.

A 14. percben már második gólját lőtte a zöld-fehér Lencsés Tamás, góljai között az FTC egy másik dunaújvárosi hátvédje, Erdélyi Tamás volt eredményes. Az első szünet után fordult a kocka, a HC Nové Zámky hét perc alatt egyenlített, az előző szezonban még a szlovák extraligában játszó csatárai vezetésével. A 42. percben vezetett először a hazai csapat, és onnantól nem is engedte ki kezéből az előnyt. Uhnák duplázott, mindkét Stefanka betalált, miként Mamonovs is. A végére sima lett a meccs, a felvidékiek újabb nagyon fontos három pontot szereztek. Az újonc csapat tartja a lépést a négy közé jutásért folytatott harcban.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: “Jól korcsolyáztunk, de az elején sok kiállítást kaptunk, és ezekkel az ellenfelünk élni tudott. A szünet után fegyelmezettebbek lettünk, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést háromgólos hátrányból, ami nagy pozitívum. Új játékosainkkal meg voltam elégedve. Kilenc napja nem voltak jégen, de sok jó megmozdulásuk volt. Köszönöm közönségünk támogatását!”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Az első harmadban jól játszottunk, utána viszont érthetetlen módon rengeteget hibáztunk, olyan dolgokat műveltek a játékosok a jégen, amiket nem kértünk tőlük. Nehéz egyelőre ennél többet mondani erről a meccsről.”

Erste Liga, Érsekújvár, 356 néző. Játékvezetők: Németh, Varjú, Slavomir, Moravec.
Beno: 92,1% (Dubnicky)
K
Meravy: 81,8% (Szőke)
Hrudík, Král, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
1
Hoffmann, Hrajnoha, Dancsfalvi, Sijka, Pilcsik
Sucharda, Tjoluskins, Ruzicka, Dobry, Uhnák
2
Erdélyi, Győri, Roczanov, Kiss, Berta
Joanidis, Baron, Barcak, Stefanka O., Klobucnik
3
Lencsés, Mestyán, Borbás, Revák, Hegyi Á. Z.
Németh V., Lehocky, Tarnóczy, Dubec Martin, Spisák
4
Géczi, Bontovics, Horváth, Hegyi D., Léránt
Miroslav Stefanka
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:14 FTC PP Lencsés Borbás Mestyán
0-2 11:12 FTC Erdélyi Berta
0-3 13:17 FTC Lencsés Mestyán Borbás
1-3 21:01 NZÁ Uhnák Dobry Mihajlov
2-3 26:03 NZÁ Stefanka M. Uhnák Mamonovs
3-3 27:25 NZÁ PS Ruzicka
4-3 41:08 NZÁ Uhnák Dobry
5-3 44:26 NZÁ Mamonovs Stefanka M. Mihajlov
6-3 45:38 NZÁ Stefanka O. Barcak
33 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 6
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum