Versenyképesek vagyunk ezen a szinten is

   

Világbajnoki negyeddöntőt játszik női ifjúsági válogatottunk szerdán 13.30-kor Svédországgal. A győztesre az Egyesült Államok vár az elődöntőben. Gömöri Csaba szövetségi edző csapata a bentmaradásért utazott Finnországba, ezt a célt kedden elérte. Szerdán már egy másik cél eléréséért játszunk: a minél jobb helyezésért.

“A mérkőzés előtt úgy álltunk a feladatnak, hogy vannak csodák, tehát előfordulhat, hogy Kanada nem győzi le Németországot. De ekkor is a kezünkben van a sorsunk, mert az eredmény tudatában lépünk jégre Finnország ellen, és ha nyerünk, akkor biztosan bentmaradunk. Mire ezt megbeszéltük, és véget ért a meccs előtti míting, már 3-0-ra vezetett Kanada, és ekkor azért már tudni lehetett, hogy nem múlik a bentmaradásunk a harmadik csoportmeccs eredményén.

A cél azonban nem változott, minél szebb végeredménnyel akartunk lejönni a jégről. Ennek ellenére elmondható, hogy a finnek az első harmadban abszolút fölénk nőttek. Kicsit lassabbak, tompábbak voltunk a megszokottnál, legalábbis jó néhányan. Megérdemelten vezettek húsz perc után, még ha az arány túlzó is volt.

A szünetben komoly gondjaink voltak egy-két játékossal, ennek hangot is adtunk. Elmondtuk, hogy biztosan nem jó az az út, ha csak a csapat 60-70%-a hal meg a jégen. Ez az A csoportos világbajnokság, mindenkinek ki kell tennie a magáét a jégre. Néhány játékost fel kellett ébreszteni. Ez sikerült is, a második harmad elejétől máshogy játszottunk. A középső húsz percet nagyjából ikszre hoztuk játékban, a harmadikban pedig föléjük nőttünk. Mindent elmond, hogy a finn kapus lett a meccs legjobbja, és hogy ellenfelünk időt kért. Természetesen nem a győzelmük forgott veszélyben, de játékban egyértelműen megfogtuk őket, sokat támadtunk és lőttünk kapura. Azt mondhatom, a 2. és a 3. harmadot tisztességgel lehoztuk.

A második szünetben úgy döntöttünk, hogy mindenki sok lehetőséget kap az utolsó húsz percben. Ezt a döntést az eredmény miatt sem volt nehéz meghozni, de az az igazság, hogy több sebből vérzett ekkor a csapatunk, több sérülés is közbejött. Tóth Enikő már a második meccsét hagyta ki, Medgyes Dorottyának már a meccs előtt is fájt a keze, és ezen a meccsen is kapott rá ütést, mint ahogy Kiss Andrea is egy hatalmasat, ezenkívül Pintér Lili kezét ellőtték. Többen kórházban zárták a napot, de úgy néz ki, szerencsére egy törésünk sincs. Remélem, mindenki játékra képes lesz szerdán. Tóth Enikőnek pedig találtunk egy specialistát, ha csoda történik, akkor a vb végén visszatérhet a jégre.

Mivel a szerdai meccs fontosabbá vált a 0-4-es állás után, pihenőt biztosítottunk a kulcsembereknek, volt aki kevesebbet, volt aki egyáltalán nem játszott. Kipróbáltunk a másik kapusunkat, Poltzer Renátát is éles helyzetben, jól bírta a tétet, kiválóan mozgott a kapuban.

A jó szerencse végül Svédországot sodorta utunkba. A papírforma szerint Svédország erősebb, mint Oroszország, de a papírforma nem számít, a hat európai csapat közel azonos erejű. Ez abból is látszik, hogy az oroszok legyőzték a svédeket a csoportban, de most a kiesés ellen játszanak a németekkel. Egy gólon múlt, hogy a 2. vagy a 4. helyen végeznek. Reménykedünk, hogy szerdán a szerencsével jobban állunk majd, mind kedden, persze ehhez tennünk is kell. Ha azok a korongok, amik nekünk most kifelé pattantak, nekik pedig befelé, ezúttal fordítva pattannak, akkor érdekes mérkőzést játszhatunk.

Azt láthattuk Finnország ellen is, hogy versenyképesek vagyunk ezen a szinten is. Kulcsembereink a nagy tempó mellett is sokszor meg tudják csinálni azt, amire kérjük őket. Ha fegyelmezetten játszunk, nehéz nekünk gólt ütni. Nem szeretném megmagyarázni a vereséget, mert a vereség az vereség, és tanultunk belőle, talán jókor is jött. De nagy öröm számomra, hogy a Kanada és a házigazda elleni meccset lehoztuk 8 kapott góllal, ez nagy eredmény. Látható ezen a vb-n, hogy a svédek és a csehek egy meccsen is tudnak ennyit kapni az USA-tól.

Úgy jöttünk ki a vb-re, hogy van egy álmunk, a bentmaradás. Ezt a feladatot kedden teljesítettük. Ezért új álmok után néztünk. Most már ki kell mondani, meg akarjuk verni Svédországot.”

Fotó: IIHF.com

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum