A hátrányunk nem ledolgozhatatlan, rendezzük a sorokat

   

Nem volt rossz a bécsi meccsünk, helyenként jól játszottunk, de ez az aktuális Vienna Capitals ellen kevés volt.

“Tudtuk, hogy a Capitals egy nagyon erős csapat, aki ráadásul jó napot fogott ki ellenünk ? folytatta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jégkorongblognak adott helyzetértékelést. ? A védekezésünkkel nagy baj nem volt, de hiányzott egy kevés, hogy a bécsiek által mutatott támadójátékot levédjük. Akadtak helyzeteink, de a korongot ők birtokolták többet, irányították a játékot.

Mindenképpen pozitívum, hogy élete első EBEL-mérkőzését végigjátszotta fiatal hátvédünk, Varga Arnold. Nem teljesített rosszul, ezért nem is ültettük le egész végig. Ezzel együtt a csapat természetesen megérezte, hogy hiányzik két rutinos hátvéd, Tokaji Viktor és Juraj Durco, és lassan itt lenne az ideje, hogy újra számolhassunk légiós kapusunkkal.

A villachi játékhoz képest mindenképpen javult a teljesítményünk, hozzáteszem, ott sem kezdtük rosszul a meccset, de akkor tényleg semmi nem jött össze. Bécsben nem így volt, lőttünk szerencsés gólt is, mert játékosaink betartották azt a kérésünket, hogy mindenhonnan vegyék célba a kaput. Változtattunk egy kicsit a szerkezeten is, ez úgy tűnik, bevált, de ez sovány vigasz, előrébb nem kerültünk vele.

A mérkőzés délelőttjéig úgy volt, hogy Adam Munro Bécsben visszatér, de a tréning után jelezte, még nem érzi magát megfelelő egészségi állapotban. Ezt neki kell tudni, nem szólhatunk bele, hiszen komoly teher van a kapusokon, csak akkor álljanak be, ha 100%-osnak érzik magukat.

Durco lovaglóizom-húzódással bajlódik, nem lehet tudni, mikor térhet vissza, ez csütörtökön derülhet, remélem, pénteken vagy vasárnap már játszhat. Tokaji is jégen edz már, de még érzi vállsérülését, ezen a héten még biztos nem térhet vissza a meccsekbe.

Az alapszakaszból maradt hátra hét mérkőzés, ebből négyet itthon játszunk. Egy meccsünk sem könnyű, de korábban bebizonyítottuk, hogy bár sok dologban nem tudunk versenyezni vetélytársainkkal, de csapategységgel és akaraterővel pótolni tudjuk a hiányainkat. Nem titkolom, helyenként volt némi hiányérzetünk e téren az utóbbi meccseken. A hátrányunk nem ledolgozhatatlan, rendezzük a sorokat, és újult erővel megyünk a hajrának.

Egyből egy nagypályás ellenfél érkezik, a Red Bull Salzburg. Éles meccs lesz, mert nekik is nagyon kell a két pont. Közvetlen ellenfeleink ők, akik nagyon jó formában vannak. Péntekig újra felpörgünk, és megnehezítjük Pierre Page csapatának dolgát.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum