Nem laktunk jól

   

A magyar női ifjúsági válogatott a csoport második helyéért küzd 16.30-kor a házigazda Finnországgal. Gömöri Csaba szövetségi edző harangozza be az eseményt. Ne feledjék, mindenki megnézheti a meccset online, 6 euróért.

Lehet, lassan meg kell szoknunk , hogy ha Szilveszter, akkor készülődés egy nagy meccsre. Tavaly 2012. január 1-jén Japán volt az ellenfél Tromsőben, most pedig egy évre rá itt Vierumakiban a házigazda finnek  lesznek az ellenfeleink.

Ezért is döntöttünk úgy edző Bucival, hogy a lányoknak a december 31-i este nem nagyon fog különbözni a többi itteni estétől. Az edzés után átvittük a szereléseket és minden egyebet Heinolába Medgyes  Lacival, és berendeztük az új főhadiszállásunkat ott is.

Érdekességképp mondom, hogy a kanadaiak öltözőjét kaptuk a csarnokban. Vacsorára visszaértünk a szállásra, a lányok ezután szabadon választhattak, hogy mit csinálnak 22.00-ig. Volt, akik a meetingszobából átalakított mozinkban néztek filmet, de volt, aki zenét hallgatott, beszélgetett. A lényeg, hogy jókedvűek voltak a lányok.

Ezalatt a stáb összeszedte az elmúlt egy év eseményeit, vicces jeleneteket, és Buci csinált egy kis szilveszteri etüdöt belőle, amit közösen megtekintett, együtt a Szabó család.

Ennek a vetítésnek a végén megköszöntük az elmúlt egy év sikeres szereplését a játékosoknak. Boldog új vet kívántunk egymásnak, és mindenki elment aludni, hiszen nagyon komoly program vár ránk.

Azt hiszem, nem kell mondanom, hiszen mindenki, aki végigkíséri az eseményt, tudja, hogy a finn csapattal játszunk, és ha mindent megvalósítunk abból, amit a lányok tudnak és amit kértünk, akkor nem elképzelhetetlen, hogy esetleg a finn csapatot is elkapjuk.
Persze én először szeretném látni, ahogy a kanadaiak szépen becsületesen elverik a német gárdát. Szerencsére a mi meccsünk van később, tehát tudni fogjuk, hogy milyen eredmény született a másik meccsen.

Na de ne ugorjunk ennyire előre, mindig csak szép csendesen, ahogy csillag megy az égen, csináljuk a kis feladatainkat, és akkor nem lesz baj. Reggel átmegyünk a meccs helyszínére edzeni, és remélhetőleg kipihentek lesznek a lábak és tiszták a fejek, mert akkor nem kell olyan rossz élményeket átélni majd a házigazdák ellen, mint a németek elleni első harmadban.

Ki kell mondanunk, hogy nem laktunk jól, és ez nem csak azért van, mert nem igazán jó az ellátás itt. Hanem a német ellen aratott győzelem után új célt kellett kitűzni, mert új helyzet állt elő.

Szeretnénk Finnország ellen is nyerni, és utána a középszakaszban aki jön (ezt még nagyon nem tudjuk, mert a másik ágon körbeverés is lehet), annak a csapatnak is megnehezíteni a dolgát. Aztán meglátjuk, mire lesz ez elég, de akkor megint egy útelágazáshoz érünk majd, és akkor kiválasztjuk a helyes utat.

Nagyon sok van még ebből a vb-ből, és egyre inkább tetszik az a helyzet, amiben itt vagyunk. Nincs olyan nap, hogy ne jönne oda valamelyik nagy hokinagyhatalom képviselője, hogy ezt nem hitték volna, meg hogy gratulálnak, és hogy mennyi felkészülés volt, és kik is ezek a csajok?

Megnőtt a respectünk itt, és azt hiszem, ezzel a lehetőséggel élni kell. Otthonról kapjuk a támogatást, mindenki szeret minket és drukkol, és ezt érezzük és átérezzük itt kint. Az a jó, hogy ez egy nagy felelősség ugyan, de nem terhes a játékosainknak, ismerem őket?

Tudom, hogy iszonyú nehéz lesz a finn csapat élete január 1-jén, és az a kb. 1200 néző, aki kint lesz a csarnokban, azt fogja látni, hogy 22 magyar lány hogyan tud küzdeni.

Fotó: IIHF.com

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum