Game Day 2. ? Interpol-körözés

 

Medgyes László, a női U18-as válogatott felszereslésmenedzser-szertárosa személyes jegyzetét olvashatják, amelyet eredetileg a belső facebook-csoportnak ír, de megállapodásunk alapján a széles nyilvánossággal is megosztjuk, mert úgy érezzük, értékes információkhoz juthat mindenki. A vasárnapi beszámoló:

“A finn rendőrség az Interpol segítségét kérte az alábbi képen látható ? kiskorúnak nem nevezhető ? M.L. felkutatásához.  M.L. az utóbbi időben előszeretettel használta a Szabó L. álnevet, amelynek segítségével egy olyan közösség fogadta tagjai közé, amelynek létezéséről 3 évvel ezelőttig senki sem tudott.

A közösség ? benne M.L. körözött személlyel – tevékenysége azóta jól dokumentált. Legutóbbi felbukkanási helyeként Vierumaki környékét jelölték meg. Szemtanúk elmondása szerint a mai napon a fent említett csoport tagjai 08:30 körüli időpontban ébredtek, majd elfogyasztották reggelijüket . Ezt követően körözött személy profi módon mutatta be álcázó képességét, hiszen a járőrök kiérkezése előtt vált köddé. Következő dokumentált felbukkanását az alábbi fénykép szemlélteti, ahol szertárosnak kiadva magát, egy sporttörténelmi esemény részeseként jelent meg. Személyiségi jogaira való tekintettel az arcképét kék sávval kitakartuk.

Kérjük, hogy mindazok, akik a körözött személy tartózkodási helyéről konkrét információkkal rendelkeznek, azok a saját biztonságuk érdekében tartsák titokban!

No, de komolyra fordítva a szót: vad, viharos éjszaka dühöngött Skócia nyugati partjai fölött. Ezen történetünk szempontjából ugyan ennek különösebb jelentősége nincsen, miután történetünk nem Skócia nyugati partjain játszódik, hanem Finnország közepén, az A-csoportos U18-as női világbajnokságon. Leacock, Stephen – A Kék Edward után szabadon? :) Nincs mese, ma ez a kis csapat sporttörténelmet írt, mert a csoport és a világbajnokság végeredményétől függetlenül kijelenthető, hogy női utánpótlás világbajnokságon, jégkorong sportágban Magyarország válogatottja még soha nem szerzett győzelmet! Azt, hogy ez a győzelem pontosan mennyit is ér még nem tudjuk, mert a csoportkörből még egy forduló hátravan?

No ennyire azért ne szaladjunk előre, bár mi tagadás, a mai nap eseményei közül ez volt a legfontosabb. Igaz ugyanakkor, hogy ahhoz, hogy ez a siker megszülethessen, több olyan apró, egymásra épülő tevékenységet kellett elvégezni, mint például az ébredés, az ezt követő reggeli, majd a regeneráló száraz edzés, amely egy 30 perces jeges átmozgatás kiváltására került a programba. Az átmozgató edzés után családos átvonulás következett a ?meeting room?-ba, ahol egy motivációs prezentáció megtekintésére került sor. A prezentáció elég vidámra sikeredett, ezt időközben már a Blogon is láthattátok. Ezt követően mindenki elfogyasztotta az ebédjét, majd rövid aktív pihenés volt napirenden.

Előbb azért kanyarodjunk vissza az étkezéshez. Tudom, írtam már róla, de nekem 15 év ?menza tapasztalattal? az itteni ételek tökéletesen fogyaszthatóak, sőt én finomnak is tartom, de ugyanakkor a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a változatossággal már eléggé hadilábon állnak. Az igaz, hogy zöld saláta akad bőven, de a főételeknél a csirke-csirkével és a tészta-tésztával kombináció egy kicsit egyhangú. Szerencsére a finn étkezési kultúrából jelentős szeletet hasított ki magának a vajas kenyér és a tej, így aztán ezekben sosem lehet csalódni? Mindezek ellenére a mai pizza party osztatlan sikert aratott a lányok körében.

A pihenést követően már a meccsnapi forgatókönyv szerint zajlottak az események. Ezekről ? mármint az eseményekről ? bőven találtok cikkeket a blogon, ezért ezekre bővebben nem térnék ki, elég legyen egy képet belinkelnem, amely ékesen bizonyítja, hogy Szasza győztes találatánál sikerült olyan artikulálatlan hangon ordítanom, amelynek következtében a hangszálaim még most is fájnak. De tudjátok mit? Ha ez kell ahhoz, hogy 2 nap múlva a finnek ellen is győztesként hagyjuk el a jeget, akkor megcsinálom újra!

A meccs végén, mint a kisgyerekek, ismételtük a Kanada elleni gólnál mutatott érzelemkitörést, s majdnem elfelejtettem kinyitni az ajtót a lányoknak, akik egyként rontottak volna be a pályára. De a jégkorongos találékony, rájöttek, hogy a palánkon átugorva sokkal nagyobb hatékonysággal juthatnak a jégre?

A mérkőzés után egy meglepetés pizza party volt a megérdemelt jutalom, így azt már soha sem fogjuk megtudni, hogy a vacsorára szervírozott fogások az előbb említett kategóriába tartoztak-e vagy a szakácsok ? felismerve az egyhangúság okozta elégedetlenséget ? valami újítással jelentkeztek?

Holnap délelőtt egy kis kirándulást teszünk Lahtiba, majd a délutáni edzés után jön nekem az igazi logisztikai kihívás, mert a teljes felszerelésünket át kell transzportálnom Heinolába, ahol az új év első mérkőzésén lépünk jégre Finnország ellen. Az, hogy ez a mérkőzés a csoport melyik helyezéséről dönt majd még nem tudható. Nem foglalkozunk másokkal, megyünk előre.

Ennek jegyében kívánok minden kedves olvasómnak Boldog Új Évet! Maradjatok továbbra is velünk!”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum