Úgy mentünk oda, mint a jamaicai bobcsapat

   

A Kanadának történelmi gólt lövő Horváth Tifanit kérdeztük a szombati élményekről. Kiss-Simon Franciska csapatkapitánnyal, valamint két korábbi év játékosával, Huszák Alexandrával és Medgyes Dorottyával pedig még az első meccs előtt beszélgettünk felkészültségről, esélyekről, reményekről. 14 órakor a németekkel a biztos bentmaradásért játszunk.

 

Alap_IllustratorHorváth Tifani:

Igazából úgy mentünk oda, mint a jamaicai bobcsapat, és csak az volt a célunk, hogy egy jó meccset játsszunk. Azt beszéltük meccs előtt, hogy mekkora dolog lenne, ha egy szoros meccset játszanánk Kanadával. És ez sikerült is! Mindenki csak a közös célt nézte.

A gólomról annyit mondhatok, hogy nem csak az én érdemem, az is csapatmunka volt. Jókai Kinga adta Huszák Alexandrának a korongot, 2-1-be mentünk, és társam átadta nekem kapásra, szerencsére sikerült beütnöm. Mindenki nagyon örült, először el se hittük, ami velünk történt, 1 percig csak egy kupacban ölelgettük egymást, és néztük, hogy ez most tényleg igaz-e.

Alap_IllustratorHuszák Alexandra:

Nagyon bízunk a bentmaradásban, úgy gondolom, mindenki sokat dolgozott, hogy a vb-n a legjobb formába legyen.

Ha jobbak nem is lettünk egy év alatt, de eggyé kovácsolódott a csapat.

Én már a vb előtt büszke voltam erre a csapatra, ha esetleg kiesnénk, akkor sem lennék csalódott. De természetesen oda fogjuk tenni magunkat, és a legjobbat nyújtjuk Vierumakiban.

Alap_IllustratorKiss-Simon Franciska:

Igen, felkészülten érkeztünk Finnországba. Volt négy összetartás és négy felkészülési meccset játszottunk a KMH színeiben az EWHL-ben. Edzéseken gyakoroltuk a korongkihozatalt, az emberelőnyt és a hátrányt. Sportpszichológus is foglalkozott velünk a felkészülés során. Úgy gondolom, mindenki felkészült a feladatra.

Az első sorból sajnos kiöregedett Gasparics Fanni és Maszlov Kátya, viszont érkezett helyettük pár fiatal játékos. Két sor nagyon összeszokott, remélem, a mi sorunk is eredményes tud lenni.

Számomra az elsődleges cél, hogy bent tudjam tartani a csapatot. Ha esetleg a csoportban meg tudnánk verni a németeket vagy a finneket, és a bentmaradás megvan, akkor pedig minél előrébb szeretnék végezni természetesen.

Alap_IllustratorMedgyes Dorottya:

Mindenképpen felkészülten érkeztünk erre a vb-re. Már hónapok óta készülünk, sokat tettek nekünk az edzők annak érdekében, hogy a lehető felkészültebbek legyünk.

Bár tavaly óta elvesztettük egyik kulcsfontosságú emberünket, mert kiöregedett, de még is úgy érzem, erősebbek lettünk, mert a csapat egyre inkább kezd összekovácsolódni, az idők folyamán egy nagy család lettünk.

Természetesen a bennmaradásban reménykedek, ha a csapat végig ott lesz fejben, és együtt harcolunk, tudom, hogy ez lehetséges. Ennek ellenére ha a csapat mindent megtett, amit tudott, akkor elégedetten távozok a vb-ről eredménytől függetlenül.

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum