Ferencvárosi óévbúcsúztató az Érsekújvár ellen

   

Idei utolsó hazai mérkőzésére készül a Ferencváros-ESMTK és a HC Nové Zámky. Rendhagyó lesz a mérkőzés, hiszen a ferencvárosi szakosztály 16.30-tól FTC közönségkorcsolyát szervez szurkolóinak, ahol a 60-as 70-es évek legendás hokisaival valamint a 90-es évek sikercsapatának tagjaival találkozhatnak a kilátogatók. Az FTC közönségkorcsolyára megváltott jegyek érvényesek lesznek a 19.00-tól kezdődő MOL Liga mérkőzésre is, és amíg a rolba elkészíti a jeget és a csapatok bemelegítenek, egy pár virslivel és egy forró teával vagy forralt borral hangolhatnak a meccsre a szurkolók.

Az FTC csapatából biztosan hiányozni fog Németh Ádám, a fiatal csatár még Érsekújváron szenvedett felkartörést. Roczanov Dezső válla is megzúzódott ugyanezen mérkőzésen, de ő tudja vállalni a játékot. “A rájátszás elúszni látszik, de szeretnénk minél több meglepetést okozni az elkövetkező mérkőzéseken – foglalta össze Dobos Tamás vezetőedző szűkszavúan a meccs előtti gondolatait. – Németh Ádámon kívül mindenki bevethető, igyekszünk megszerezni a három pontot, fegyelmezett játékkal ez meg is lehet. Az érsekújvári csapat kiváló játékosokból áll, nehéz dolgunk lesz.”

“Vasárnapi meccsünkkel Budapesten zárjuk az óévet – mondja az érsekújváriak előzetesében Robert Spisák vezetőedző. – Nagyon gyorsan el kell felejtenünk a pénteken a Jegesmedvék ellen történteket, akik lehengereltek bennünket itthoni környezetben. A Ferencváros nagyon kellemetlen ellenfél, többször is bebizonyították már. Nekünk, ha pontokat akarunk szerezni az év utolsó meccsén, azt csakis tökéletes összpontosítással és nagyon jó kapusteljesítménnyel érhetjük el. Sok a fiatal játékosunk, de vannak köztük, akik már az Extraligát is megkóstoltak, így elvárható, hogy megfeleljenek ennek. Hatvan percen keresztül maximumot kell nyújtanunk, ha eredményesek akarunk lenni. Nem engedhetjük meg, hogy hibázzunk, győzelemre számítunk. Ezúton szeretném megköszönni az összes sportbarátnak, hogy az őszi szezonban szurkoltak nekünk és látogatták a meccseinket és ezzel kívánok mindenkinek nagyon boldog és békés újesztendőt 2013 – ban.”

FTC–Érsekújvár 1-2

   

A végig nagyon szoros találkozó végén a hazaiakon a kapuslehozatal sem segített. Konsztantin Mihajlov találatával már a 38. másodpercben vezetést szerzett az Érsekújvár, amit a Ferencvárosnak a 8. percben sikerült kiegyenlítenie, emberelőnyben Pilcsik volt eredményes. A 39. percben Dobry vette vissza a vezetést a vendégeknek, ami később a meccset eldöntő találatnak bizonyult. Hiába játszott ugyanis 10 perccel többet emberelőnyben az FTC, ezekből csak egyet tudtak gólra váltani. Egy perccel a vége előtt Dobos Tamás még a kapusát is lehozta, azonban így sem sikerült az egyenlítő találatot megszerezniük a zöld-fehéreknek, maradt a 2-1. Fontos pontokkal gazdagodott az Érsekújvár, továbbra is versenyben maradva a rájátszást érő negyedik hely megszerzéséért.

Dobos Tamás (FTC): Nem érdemeltünk vereséget. Jól játszottunk, igaz, néha elégedetlen voltam a játékosok lövéseivel. A második gólt megelőző szituációra kíváncsi lennék, de ha gól volt, ha nem, nem szabad így megállni. Ennek ellenére gratulálok a srácoknak. Köszönjük a szurkolást, és minden kedves szimpatizánsunknak boldog új évet kívánok a magam és a csapat nevében is.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 340 néző. Játékvezetők: Halassy, Kovács, Ozsváth, Bedő.
Meravy: 92,3% (Szőke)
K
Beno: 97,4% (Váczlav)
Hoffmann, Hrajnoha, Dancsfalvi, Sijka, Pilcsik
1
Hrudík, Král, Mihajlov, Stefanka M., Varga
Erdélyi, Győri, Roczanov, Kiss, Berta
2
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Uhnák
Lencsés, Mestyán, Borbás, Revák, Hegyi Á. Z.
3
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Klobucnik
Géczi, Bontovics, Horváth, Hegyi D., Léránt
4
Németh V., Tarnóczy, Dubec Martin, Spisák
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:38 NZÁ Mihajlov Stefanka M. Varga
1-1 07:29 FTC PP Pilcsik Dancsfalvi Hrajnoha
1-2 38:43 NZÁ Dobry Ruzicka Varga
38 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 26
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum