Kezdésként jöjjön a világbajnok Kanada

   

Szombaton 16.30-kor a címvédővel játszik az A csoportos női ifjúsági vb első napján Magyarország. Csapatunk csütörtökön érkezett Finnországba. A pénteki eseményekről Gömöri Csaba szövetségi edző számolt be.

Elöljáróban meg kell írnunk, hogy a két tengerentúli válogatott brutálisan kiemelkedik a mezőnyből. Tavaly Kanada úgy lett világbajnok, hogy az öt meccsen egy gólt kapott, azt is a legelsőn, amelyet 13-1-re nyert meg. csak USA tudta megszorítani a döntőben, az európai élcsapatokat 7-8 gólokkal győzte le, hihetetlen kapura lövési arányokkal, példának okáért a finnek ellen 95:10 volt ez a mutató. Ehhez mérten kell megítélnünk majd a szombati mérkőzés eseményeit.

“Ma már végre edzettünk?

A pénteki nem úgy kezdődött, ahogy terveztük. Buzás Norbi edzőtársam betegen ébredt, és ez órák alatt le is döntötte a lábáról. Sajnos az egész napot a szobájában töltötte, és megpróbáltunk mindent megtenni a gyógyulása érdekében. Talán estére már picit jobban lett.

Természetesen az élet nem állt meg, a reggeli után a csapat száraz edzésen vett részt, ahol inkább a jókedvű átmozgatás volt a cél és a lábak felpörgetése. Az ebéd előtt még volt idő kis gyúrásra és regenerálódásra is.

Ebéd után kis pihenés következett, majd végre eljött az idő, amikor jégre léphettünk a világbajnokságon, még ha egyelőre csak egy edzés erejéig is. Az egyórás mozgás előtt mindenkiről készült portré és a hivatalos csapatképet is elkészítették.

Fotó: Prohi (Facebook)

A jeges edzés egy ilyenkor szokásos egyszerű, de az elején sok lövő feladatot tartalmazó gyakorlás volt, majd 1-1 elleni, illetve 2-1 elleni gyakorlatok kerültek sorra, és végül a korongkihozatal és a támadásbefejezések szerepeltek az egy órában. Be kell vallani, hogy az edzésben visszaköszönt minden, ami ilyenkor elő szokott fordulni. Ahogy fogalmaztam, a karácsonyi bejgli, az utazás, az új felszerelések betörése kissé meglátszott az edzésen, de a végére már gördülékenyebb volt a feladatok elvégzése.

Az edzés befejeztével egy komoly levezetés és nyújtás szerepelt a programban, majd kis snack, és vissza a szállásra, ahol pici pihenő után egy meetinget tartottam, amelynek lényege a csapatszellem, a felkészültség és a várakozás jelenlegi állapotának a felmérése volt. Szó esett már a szombati nyitómeccsről, de inkább az érzelmeken keresztül megközelítve, mert a ez már úgyis a szakmai részről fog szólni, és a száraz taktikai lehetőségeink áttekintéséről.

A vacsora után pedig szabad program következett, 21.30-kor pedig a takarodó, mivel kell a pihentető alvás. Persze Prohi még kezelésbe vette a fáradt, kissé elcsigázott izmokat, és aki kérte, azt legyúrta az alvás előtt.
Most pedig, hogy már mindenki alszik, a stáb újra a szokásos esti-éjszakai műszakot kezdi. Laci mos a csarnokban és élezi holnapra a korikat, minden felszerelést átnéz még egyszer, hogy szombatra minden rendben legyen.

Igen, már csak 18 óra, és a magyar csapat kikorcsolyázik a jégre piros mezben Kanada világbajnok csapata ellen! És 60 percig csak arra fog koncentrálni minden játékos, hogy percről percre méterről méterre tegyen meg egy komoly erőfeszítést annak érdekében, hogy a 60 perc végén emelt fővel jöhessen le a jégről.

Azt gondolom, nincs annál csodálatosabb érzés, mint hogy megcsináljuk azt, amit mindenki lehetetlennek tart.

Mi megint erre készülünk?

Ne feledjék, itt tudnak üzenni a lányoknak és a csapatnak.

A menetrendet és az online szöveges közvetítést itt találják.

A női U18-as válogatott világbajnoki játékoskerete:

Név Szül. év Csapat
Kapusok:
Németh Anikó 1996 MTK
Poltzer Renáta 1997 Vasas
Védők:
Kiss-Simon Franciska 1995 Vasas
Köles Kata 1996 Marilyn
Medgyes Dorottya 1996 MAC
Molnár Mónika 1995 SC Hockey Academy (CAN)
Németh Bernadett 1996 MTK
Pál Vanda 1997 MTK
Tóth Enikő 1996 MTK
Mezőnyjátékosok:
Dabasi Réka 1996 MTK
Horváth Tifani 1996 Vasas
Huszák Alexandra 1995 Vasas
Jókai Szilágyi Kinga 1997 Vasas
Kiss Andrea 1996 MAC
Krivi Krisztina 1996 Vasas
Nagy Orsolya 1996 Mannheim (GER)
Pintér Hanna 1998 MAC
Pintér Lili 1996 MAC
Somogyi Vivien 1995 MAC
Szelényi Lilien 1997 Vasas
Ungár Rebeka 1997 MTK
Váradi Nikolett 1998 MAC

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum