0. nap – Kíváncsi várakozás vs. temérdek teendő

 

Medgyes László, a női U18-as válogatott felszereslésmenedzser-szertárosa személyes jegyzetét olvashatják, amelyet eredetileg a belső facebook-csoportnak ír, de megállapodásunk alapján a széles nyilvánossággal is megosztjuk, mert úgy érezzük, értékes információkhoz juthat mindenki. A pénteki beszámoló:

“A címben jelzett kettősséget szeretném először megmagyarázni. A csapat összes tagjában, s természetesen a stáb tagjaiban is egyre nagyobb az izgalom, mindannyian szeretnénk már, ha bedobásra kerülne a korong az első mérkőzésünkön. Sosem voltunk még ilyen közegben, szívesen túl lennénk már a bemutatkozáson… Másrészt viszont hivatalosan ma kezdődött a világbajnokság, ma kerültek megrendezésre az első meetingek, ahol az elvárásokat, illetve a követendő szabályokat ismertették. No de ne szaladjunk ennyire előre, mert a mai napon elég sok minden történt.

Reggel azt terveztem, hogy már jóval a csapat hivatalos ébresztője (08:30) előtt kelek, mert elég sok intézni való maradt még a jégcsarnokban. De hiába állítottam az ébresztőt 06:30-ra, nem sikerült felkelnem csak röviddel 7 óra után. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy nem aludtam valami jól, talán még dolgozott bennem az utazás során felhalmozódott adrenalin, másrészt az ablakon kinézve olyan sötét fogadott, hogy el nem tudtam képzelni, hogy már reggel van… :)

A reggelit követően már a jégcsarnokban voltam, ahol befejeztem az öltöző berendezését, előkészítettem a délelőtti szárazedzéshez szükséges felszereléseket, valamint elkezdtem összeállítani a mezeket és a sportszárakat a délutáni egyéni- és csapatfotózáshoz. A délelőtt további része olyan gyorsan elrepült, hogy már szinte csak azt vettem észre, hogy ha nem sietek lemaradok az ebédről. Az étkezéseknél álljunk meg egy szóra. A jelenlegi választékot össze sem lehet hasonlítani azzal, ami nyáron a High Performance Campben állt a játékosok és a szakmai stáb rendelkezésére. Ne értse félre senki, az ételek finomak, de a változatossággal kisebb gondok vannak.

Minden főétkezésből az egyik valamilyen hal, míg a másik általában csirke, a legváltozatosabb módon elkészítve. Az előbb említett nyári táborban például reggelinél 5 vagy 5-féle felvágottból 3-4-féle sajtból és különböző frissen készült meleg ételből (rántotta, főtt virsli stb.) lehetett választani, addig most 2 féle felvágott és sajt, valamint zabkása a menü. Természetesen lehet, hogy ez holnaptól változni fog, de ezek voltak az eddigi tapasztalatok. Az mindenképpen pozitívumként említendő meg, hogy különféle salátákból bőségesen lehet válogatni. Nem tudom miért, de én állandóan szomjas vagyok, hiába iszom vizet – mint a legjobb szomjoltót -, valahogy mégsem akar elmúlni. Beszéltem a többiekkel ők is hasonlóképpen éreznek.

Ma egyébként a Bucit sajnos szobafogságra kellett ítélnünk, mert kitört rajta valami gyomorinfluenza-féle, így aztán a játékosok egészségének védelme érdekében teljesen elkülönítettük. Ebből kifolyólag sem a fényképezésen, sem az edzésen, sőt még a kora esti meetingeken nem vett részt. Reméljük állapota hamarosan javul – már a vb hivatalos orvosa is járt nála –, annak köszönhetően, hogy a csapat tagjai egy gyógyulást segítő jókívánságtablót készítettek.

Upsz, úgy veszem észre eléggé ugrándozok térben és időben, tehát a kronológiai hűség miatt térjünk vissza az ebédhez. Amelyet követően é a pályára, míg a csapat a szállásra vette az irányt. Meg kell mondjam őszintén, hogy ennek a vb-nek nagy előnye, hogy az események jó része egy helyre koncentrálódik, a szállásunk és a pálya közötti távolság kényelmesen gyalogolva sem több 3 percnél, így aztán nincs abból komoly probléma, ha valami a szálláson vagy éppen az öltözőben marad.

Egy rövid gondolat erejéig kanyarodjunk még vissza az itt eltöltött nyári táborhoz. Nekem nagyon jól esett, hogy azok a játékosok, akik az én csapatomban voltak – FUJI the best! – széles mosollyal köszöntöttek, de nem volt ez másképp az edzőkkel és a Vierumakiban dolgozó  személyzettel sem.

Mialatt a csapat a jól megérdemelt ebéd utáni pihenőjét töltötte, én az öltöző környékén tevékenykedtem, jött az orosz edző – akit szintén ismertem a nyárról – megkért, hogy nyissam ki az öltözőt. Először nem értettem, mit szeretne, de aztán kiderült, hogy az egész orosz csapatnak kötelezően elrendelt megtekintést vezényelt… Ezt a pillanatot Prohi örökítette meg. Prohi azt a kommentet írta, hogy “… hízott Laci melle…” Be kell valljam őszintén, annak jobban örültem volna, ha inkább a pocakom fogyott volna… :)

Azt azért nem titkolom el, hogy annyi turpisság volt a dologban, hogy nekünk addig még jeges edzésünk nem volt, így könnyebb volt a rendet fenntartani. Arról nem is beszélve, hogy az öltöző melletti szárító helységet is használatba vettük, így aztán a csapatzsákok sem zavarják az öltözést és a száraz edzéshez szükséges felszerelések is külön kerülnek tárolásra. Sokkal egyszerűbb így, mintha mindent összezsúfolnánk egy helyre.

Mikor megérkezett a csapat a fotózásra, kértem tőlük pár percet, s elmondtam nekik, hogy ez a berendezkedés miért jó, illetve, hogy ha pl. korcsolyát szeretnének éleztetni azt milyen módon jelezzék, vagy ha mosatni szeretnének, akkor a szennyes zsákot melyik oldalra kell felakasztani. Nagyon jó volt látni, hogy ők is megértették, hogy mindez értük van, így a jeges edzést és a levezetést követően sem kellett túl sok korrekciót kérnem Tőlük, s máris helyre állt a kiindulási állapot.

A fotózás előre tervezett ütem szerint haladt – bár volt egy érdekes jelenet, amikor a fotóst megkértük, hogy készítse el a szokásos kezdőkörös képet, valami rejtélyes oknál fogva szemből próbálkozott, holott rájöhetett volna, hogy annak semmi értelme sincs, mert kitakarják egymást a lányok… :) – majd a jégen készített csapatképet követően egy 60 perces átmozgató edzés következett.

Prohi nagyon sokat segít nekem, ezért külön köszönet illeti, mert pl. amíg én a fotózás után a mérkőzés mezeket rendezgettem, addig ő tartotta a frontot a cserepadon, állandóan menedzseli a kulacsokat, s emellett természetesen a saját feladatait is csinálja…

Edzés után levezetés, snack és pihenés szerepelt a programban, majd két részre szakad a kis különítmény, mert a stábtagok a hivatalos meetingekre indultak, míg a csapat tagjai Csaba vezetésével elfoglalták az előadót és a már említett jókívánságtabló készítésén kívül különféle csapatépítő tevékenységeket végeztek. Vacsorát követően fakultatív filmnézés vagy pihenő volt a takarodó előtti program.

Holnap 07:30-kor lesz ébresztő, s már minden program ez esti mérkőzésre való felkészülés jegyében zajlik, hiszen eljött a várva-várt GAME DAY!!!!! Ennyit mára, elnézést a kicsit hosszúra nyúlt terjedelem miatt!”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 13., szombat
U18 13:40 AVSZNO 6-3VÉGE
U18 13:40 KMHVAS 4-6VÉGE
U18 16:10 MACOKR 10-1VÉGE
EL 17:00 SCCFTC 9-2VÉGE
ROM 17:30 SSTPRO 2-25VÉGE
január 14., vasárnap
ROM 10:30 PROSST 20-2VÉGE
VBN18 13:30 HUNNOR 2-3 BVÉGE
U18 13:40 AVSOKR 6-4VÉGE
U20 14:10 AVSKMH 7-0VÉGE
U20 14:40 MACVAS 3-2VÉGE
U20 15:00 UTEDHK 2-1VÉGE
U20 16:00 ETOZNO 2-6VÉGE
EBEL 17:45 AVSKAC 0-3VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:00 MISDAB 4-3 HVÉGE
EL 18:30 UTETIT 5-4VÉGE
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
    • M4 SPORT
január 16., kedd
ROM 17:00 GALSCC 1-7VÉGE
U20 17:00 MISPEF 3-2VÉGE
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
MK 18:30 MISFTC 
U18 18:40 VASKMH 
MK 20:15 MACUTE 
    • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U18 15:30 PEFGEP 
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
    • SPORT 2
január 20., szombat
DEBL   MARGEP 
EWHL   SAVKMH 
U18   GEPZEG 
U18   KACAVS 
U18   UTEOHC 
U18   VASETO 
U18   ZNOMAC 
KHL 15:00 SZKAMR 
    • SPORT 2
EBEL 19:15 RBSAVS 
január 21., vasárnap
U18   KACMAC 
U18   RBSAVS 
U18 14:20 MISOKW 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
Partnerünk