0. nap – Kíváncsi várakozás vs. temérdek teendő

 

Medgyes László, a női U18-as válogatott felszereslésmenedzser-szertárosa személyes jegyzetét olvashatják, amelyet eredetileg a belső facebook-csoportnak ír, de megállapodásunk alapján a széles nyilvánossággal is megosztjuk, mert úgy érezzük, értékes információkhoz juthat mindenki. A pénteki beszámoló:

“A címben jelzett kettősséget szeretném először megmagyarázni. A csapat összes tagjában, s természetesen a stáb tagjaiban is egyre nagyobb az izgalom, mindannyian szeretnénk már, ha bedobásra kerülne a korong az első mérkőzésünkön. Sosem voltunk még ilyen közegben, szívesen túl lennénk már a bemutatkozáson… Másrészt viszont hivatalosan ma kezdődött a világbajnokság, ma kerültek megrendezésre az első meetingek, ahol az elvárásokat, illetve a követendő szabályokat ismertették. No de ne szaladjunk ennyire előre, mert a mai napon elég sok minden történt.

Reggel azt terveztem, hogy már jóval a csapat hivatalos ébresztője (08:30) előtt kelek, mert elég sok intézni való maradt még a jégcsarnokban. De hiába állítottam az ébresztőt 06:30-ra, nem sikerült felkelnem csak röviddel 7 óra után. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy nem aludtam valami jól, talán még dolgozott bennem az utazás során felhalmozódott adrenalin, másrészt az ablakon kinézve olyan sötét fogadott, hogy el nem tudtam képzelni, hogy már reggel van… :)

A reggelit követően már a jégcsarnokban voltam, ahol befejeztem az öltöző berendezését, előkészítettem a délelőtti szárazedzéshez szükséges felszereléseket, valamint elkezdtem összeállítani a mezeket és a sportszárakat a délutáni egyéni- és csapatfotózáshoz. A délelőtt további része olyan gyorsan elrepült, hogy már szinte csak azt vettem észre, hogy ha nem sietek lemaradok az ebédről. Az étkezéseknél álljunk meg egy szóra. A jelenlegi választékot össze sem lehet hasonlítani azzal, ami nyáron a High Performance Campben állt a játékosok és a szakmai stáb rendelkezésére. Ne értse félre senki, az ételek finomak, de a változatossággal kisebb gondok vannak.

Minden főétkezésből az egyik valamilyen hal, míg a másik általában csirke, a legváltozatosabb módon elkészítve. Az előbb említett nyári táborban például reggelinél 5 vagy 5-féle felvágottból 3-4-féle sajtból és különböző frissen készült meleg ételből (rántotta, főtt virsli stb.) lehetett választani, addig most 2 féle felvágott és sajt, valamint zabkása a menü. Természetesen lehet, hogy ez holnaptól változni fog, de ezek voltak az eddigi tapasztalatok. Az mindenképpen pozitívumként említendő meg, hogy különféle salátákból bőségesen lehet válogatni. Nem tudom miért, de én állandóan szomjas vagyok, hiába iszom vizet – mint a legjobb szomjoltót -, valahogy mégsem akar elmúlni. Beszéltem a többiekkel ők is hasonlóképpen éreznek.

Ma egyébként a Bucit sajnos szobafogságra kellett ítélnünk, mert kitört rajta valami gyomorinfluenza-féle, így aztán a játékosok egészségének védelme érdekében teljesen elkülönítettük. Ebből kifolyólag sem a fényképezésen, sem az edzésen, sőt még a kora esti meetingeken nem vett részt. Reméljük állapota hamarosan javul – már a vb hivatalos orvosa is járt nála –, annak köszönhetően, hogy a csapat tagjai egy gyógyulást segítő jókívánságtablót készítettek.

Upsz, úgy veszem észre eléggé ugrándozok térben és időben, tehát a kronológiai hűség miatt térjünk vissza az ebédhez. Amelyet követően é a pályára, míg a csapat a szállásra vette az irányt. Meg kell mondjam őszintén, hogy ennek a vb-nek nagy előnye, hogy az események jó része egy helyre koncentrálódik, a szállásunk és a pálya közötti távolság kényelmesen gyalogolva sem több 3 percnél, így aztán nincs abból komoly probléma, ha valami a szálláson vagy éppen az öltözőben marad.

Egy rövid gondolat erejéig kanyarodjunk még vissza az itt eltöltött nyári táborhoz. Nekem nagyon jól esett, hogy azok a játékosok, akik az én csapatomban voltak – FUJI the best! – széles mosollyal köszöntöttek, de nem volt ez másképp az edzőkkel és a Vierumakiban dolgozó  személyzettel sem.

Mialatt a csapat a jól megérdemelt ebéd utáni pihenőjét töltötte, én az öltöző környékén tevékenykedtem, jött az orosz edző – akit szintén ismertem a nyárról – megkért, hogy nyissam ki az öltözőt. Először nem értettem, mit szeretne, de aztán kiderült, hogy az egész orosz csapatnak kötelezően elrendelt megtekintést vezényelt… Ezt a pillanatot Prohi örökítette meg. Prohi azt a kommentet írta, hogy “… hízott Laci melle…” Be kell valljam őszintén, annak jobban örültem volna, ha inkább a pocakom fogyott volna… :)

Azt azért nem titkolom el, hogy annyi turpisság volt a dologban, hogy nekünk addig még jeges edzésünk nem volt, így könnyebb volt a rendet fenntartani. Arról nem is beszélve, hogy az öltöző melletti szárító helységet is használatba vettük, így aztán a csapatzsákok sem zavarják az öltözést és a száraz edzéshez szükséges felszerelések is külön kerülnek tárolásra. Sokkal egyszerűbb így, mintha mindent összezsúfolnánk egy helyre.

Mikor megérkezett a csapat a fotózásra, kértem tőlük pár percet, s elmondtam nekik, hogy ez a berendezkedés miért jó, illetve, hogy ha pl. korcsolyát szeretnének éleztetni azt milyen módon jelezzék, vagy ha mosatni szeretnének, akkor a szennyes zsákot melyik oldalra kell felakasztani. Nagyon jó volt látni, hogy ők is megértették, hogy mindez értük van, így a jeges edzést és a levezetést követően sem kellett túl sok korrekciót kérnem Tőlük, s máris helyre állt a kiindulási állapot.

A fotózás előre tervezett ütem szerint haladt – bár volt egy érdekes jelenet, amikor a fotóst megkértük, hogy készítse el a szokásos kezdőkörös képet, valami rejtélyes oknál fogva szemből próbálkozott, holott rájöhetett volna, hogy annak semmi értelme sincs, mert kitakarják egymást a lányok… :) – majd a jégen készített csapatképet követően egy 60 perces átmozgató edzés következett.

Prohi nagyon sokat segít nekem, ezért külön köszönet illeti, mert pl. amíg én a fotózás után a mérkőzés mezeket rendezgettem, addig ő tartotta a frontot a cserepadon, állandóan menedzseli a kulacsokat, s emellett természetesen a saját feladatait is csinálja…

Edzés után levezetés, snack és pihenés szerepelt a programban, majd két részre szakad a kis különítmény, mert a stábtagok a hivatalos meetingekre indultak, míg a csapat tagjai Csaba vezetésével elfoglalták az előadót és a már említett jókívánságtabló készítésén kívül különféle csapatépítő tevékenységeket végeztek. Vacsorát követően fakultatív filmnézés vagy pihenő volt a takarodó előtti program.

Holnap 07:30-kor lesz ébresztő, s már minden program ez esti mérkőzésre való felkészülés jegyében zajlik, hiszen eljött a várva-várt GAME DAY!!!!! Ennyit mára, elnézést a kicsit hosszúra nyúlt terjedelem miatt!”

Cimkék: , , , , , ,

Hozzászólások (6)

 1. kovacsistvan
    #1
  Kovács István,   

  Soká lesz még 16.30? :)

 2. RCfansectorWH
    #2
  RCfansectorWH,   

  @Kovács István: Borzalmas kivárni,főleg hogy fél éjszaka nem aludtam. Ezzel gondolom nem vagyok egyedül.:)

 3. RCfansectorWH
    #3
  RCfansectorWH,   

  Üzenet a szerzőnek,és általa a csapatnak. Mi szurkolók sem ülünk tétlenül-mondhatnám-,itt ülünk már,írogatjuk a papírosokra a neveket,számokat,az ellenfeleket térképezzük,készítjük a nasit,italt délutánra.De ezek a dolgok néhány perc alatt megvannak. Bár ezerszer többet tehetnék a csapatért,jó volna veletek lenni! Van még jó erős 6 óra,de már most emelkedik a pulzusszám,jön az adrenalin. Eszembe jut erről az az este,mikor a MAC meccsen egy apró lábsérülés miatt kimaradó lánnyal szurkoltam együtt. Annyira izgult,hogy többször ezt kiáltotta:" Mindjárt korit húzok,és beugrok a pályára" No itthon szerintem most az egész hokitársadalom így van ezzel! Hajrá csapatka!

 4. canuck
    #4
  canuck,   

  Minden tisztelet a stábė, hogy a lányoknak profi körülmėnyeket teremtenek! Igy a csapatnak csak a hokira kell koncentrálni!

  Azt lehet tudni, hogy melyik cėg gyártotta az egyen-felszerelėst? Gondolom csak sisak+kesztyüröl van szó...

 5. mela
    #5
  mela,   

  @canuck: Szia! A kesztyű ugyanaz a típus, mint amit a felnőtt férfi és az utánpótlás fiú válogatottak is használnak. Itt a blogon is megtalálod a jobb oldali sávban a hirdetést, amelyben szerepel. De nem titok a kesztyű és a fejvédő is Warrior.

 6. Hawks
    #6
  Hawks,   

  Sok szerencsét nekik!:)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk