0. nap – Kíváncsi várakozás vs. temérdek teendő

 

Medgyes László, a női U18-as válogatott felszereslésmenedzser-szertárosa személyes jegyzetét olvashatják, amelyet eredetileg a belső facebook-csoportnak ír, de megállapodásunk alapján a széles nyilvánossággal is megosztjuk, mert úgy érezzük, értékes információkhoz juthat mindenki. A pénteki beszámoló:

“A címben jelzett kettősséget szeretném először megmagyarázni. A csapat összes tagjában, s természetesen a stáb tagjaiban is egyre nagyobb az izgalom, mindannyian szeretnénk már, ha bedobásra kerülne a korong az első mérkőzésünkön. Sosem voltunk még ilyen közegben, szívesen túl lennénk már a bemutatkozáson… Másrészt viszont hivatalosan ma kezdődött a világbajnokság, ma kerültek megrendezésre az első meetingek, ahol az elvárásokat, illetve a követendő szabályokat ismertették. No de ne szaladjunk ennyire előre, mert a mai napon elég sok minden történt.

Reggel azt terveztem, hogy már jóval a csapat hivatalos ébresztője (08:30) előtt kelek, mert elég sok intézni való maradt még a jégcsarnokban. De hiába állítottam az ébresztőt 06:30-ra, nem sikerült felkelnem csak röviddel 7 óra után. Ennek egyrészt az volt az oka, hogy nem aludtam valami jól, talán még dolgozott bennem az utazás során felhalmozódott adrenalin, másrészt az ablakon kinézve olyan sötét fogadott, hogy el nem tudtam képzelni, hogy már reggel van… :)

A reggelit követően már a jégcsarnokban voltam, ahol befejeztem az öltöző berendezését, előkészítettem a délelőtti szárazedzéshez szükséges felszereléseket, valamint elkezdtem összeállítani a mezeket és a sportszárakat a délutáni egyéni- és csapatfotózáshoz. A délelőtt további része olyan gyorsan elrepült, hogy már szinte csak azt vettem észre, hogy ha nem sietek lemaradok az ebédről. Az étkezéseknél álljunk meg egy szóra. A jelenlegi választékot össze sem lehet hasonlítani azzal, ami nyáron a High Performance Campben állt a játékosok és a szakmai stáb rendelkezésére. Ne értse félre senki, az ételek finomak, de a változatossággal kisebb gondok vannak.

Minden főétkezésből az egyik valamilyen hal, míg a másik általában csirke, a legváltozatosabb módon elkészítve. Az előbb említett nyári táborban például reggelinél 5 vagy 5-féle felvágottból 3-4-féle sajtból és különböző frissen készült meleg ételből (rántotta, főtt virsli stb.) lehetett választani, addig most 2 féle felvágott és sajt, valamint zabkása a menü. Természetesen lehet, hogy ez holnaptól változni fog, de ezek voltak az eddigi tapasztalatok. Az mindenképpen pozitívumként említendő meg, hogy különféle salátákból bőségesen lehet válogatni. Nem tudom miért, de én állandóan szomjas vagyok, hiába iszom vizet – mint a legjobb szomjoltót -, valahogy mégsem akar elmúlni. Beszéltem a többiekkel ők is hasonlóképpen éreznek.

Ma egyébként a Bucit sajnos szobafogságra kellett ítélnünk, mert kitört rajta valami gyomorinfluenza-féle, így aztán a játékosok egészségének védelme érdekében teljesen elkülönítettük. Ebből kifolyólag sem a fényképezésen, sem az edzésen, sőt még a kora esti meetingeken nem vett részt. Reméljük állapota hamarosan javul – már a vb hivatalos orvosa is járt nála –, annak köszönhetően, hogy a csapat tagjai egy gyógyulást segítő jókívánságtablót készítettek.

Upsz, úgy veszem észre eléggé ugrándozok térben és időben, tehát a kronológiai hűség miatt térjünk vissza az ebédhez. Amelyet követően é a pályára, míg a csapat a szállásra vette az irányt. Meg kell mondjam őszintén, hogy ennek a vb-nek nagy előnye, hogy az események jó része egy helyre koncentrálódik, a szállásunk és a pálya közötti távolság kényelmesen gyalogolva sem több 3 percnél, így aztán nincs abból komoly probléma, ha valami a szálláson vagy éppen az öltözőben marad.

Egy rövid gondolat erejéig kanyarodjunk még vissza az itt eltöltött nyári táborhoz. Nekem nagyon jól esett, hogy azok a játékosok, akik az én csapatomban voltak – FUJI the best! – széles mosollyal köszöntöttek, de nem volt ez másképp az edzőkkel és a Vierumakiban dolgozó  személyzettel sem.

Mialatt a csapat a jól megérdemelt ebéd utáni pihenőjét töltötte, én az öltöző környékén tevékenykedtem, jött az orosz edző – akit szintén ismertem a nyárról – megkért, hogy nyissam ki az öltözőt. Először nem értettem, mit szeretne, de aztán kiderült, hogy az egész orosz csapatnak kötelezően elrendelt megtekintést vezényelt… Ezt a pillanatot Prohi örökítette meg. Prohi azt a kommentet írta, hogy “… hízott Laci melle…” Be kell valljam őszintén, annak jobban örültem volna, ha inkább a pocakom fogyott volna… :)

Azt azért nem titkolom el, hogy annyi turpisság volt a dologban, hogy nekünk addig még jeges edzésünk nem volt, így könnyebb volt a rendet fenntartani. Arról nem is beszélve, hogy az öltöző melletti szárító helységet is használatba vettük, így aztán a csapatzsákok sem zavarják az öltözést és a száraz edzéshez szükséges felszerelések is külön kerülnek tárolásra. Sokkal egyszerűbb így, mintha mindent összezsúfolnánk egy helyre.

Mikor megérkezett a csapat a fotózásra, kértem tőlük pár percet, s elmondtam nekik, hogy ez a berendezkedés miért jó, illetve, hogy ha pl. korcsolyát szeretnének éleztetni azt milyen módon jelezzék, vagy ha mosatni szeretnének, akkor a szennyes zsákot melyik oldalra kell felakasztani. Nagyon jó volt látni, hogy ők is megértették, hogy mindez értük van, így a jeges edzést és a levezetést követően sem kellett túl sok korrekciót kérnem Tőlük, s máris helyre állt a kiindulási állapot.

A fotózás előre tervezett ütem szerint haladt – bár volt egy érdekes jelenet, amikor a fotóst megkértük, hogy készítse el a szokásos kezdőkörös képet, valami rejtélyes oknál fogva szemből próbálkozott, holott rájöhetett volna, hogy annak semmi értelme sincs, mert kitakarják egymást a lányok… :) – majd a jégen készített csapatképet követően egy 60 perces átmozgató edzés következett.

Prohi nagyon sokat segít nekem, ezért külön köszönet illeti, mert pl. amíg én a fotózás után a mérkőzés mezeket rendezgettem, addig ő tartotta a frontot a cserepadon, állandóan menedzseli a kulacsokat, s emellett természetesen a saját feladatait is csinálja…

Edzés után levezetés, snack és pihenés szerepelt a programban, majd két részre szakad a kis különítmény, mert a stábtagok a hivatalos meetingekre indultak, míg a csapat tagjai Csaba vezetésével elfoglalták az előadót és a már említett jókívánságtabló készítésén kívül különféle csapatépítő tevékenységeket végeztek. Vacsorát követően fakultatív filmnézés vagy pihenő volt a takarodó előtti program.

Holnap 07:30-kor lesz ébresztő, s már minden program ez esti mérkőzésre való felkészülés jegyében zajlik, hiszen eljött a várva-várt GAME DAY!!!!! Ennyit mára, elnézést a kicsit hosszúra nyúlt terjedelem miatt!”

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 20., péntek
U20 14:40 DHKAVS 6-5VÉGE
MOL 18:00 UTEBRA 6-2VÉGE
MOL 18:30 TITSCC 3-4 BVÉGE
EBJL 18:40 HKBMAC 0-6VÉGE
MOL 19:00 FTCGAL 9-0VÉGE
EBEL 19:15 G99AVS 5-2VÉGE
január 21., szombat
EBJL 12:40 HKBVIC 3-4VÉGE
EBYSL 14:30 RBSHKB 6-2VÉGE
EBJL 15:00 UTEEHL 4-1VÉGE
SVK3 15:30 HKBTRB 4-5 HVÉGE
EBJL 16:10 MACOHC 5-1VÉGE
EBYSL 17:00 DMJOLL 10-7VÉGE
EBYSL 17:10 VASMZA 7-2VÉGE
EBYSL 18:00 EHLMAC 2-4VÉGE
EBJL 18:30 MRBDMJ 0-4VÉGE
EBJL 18:55 VSVAVS 3-4 HVÉGE
MOL 19:00 MACGAL 15-2VÉGE
MOL 19:00 MISSCC 7-2VÉGE
január 22., vasárnap
EBYSL 12:00 RBSMAC 5-0VÉGE
MOL 12:30 FTCBRA 6-2VÉGE
EBJL 15:30 RBSETO 5-1VÉGE
EBYSL 15:40 VASTRK 0-1VÉGE
EBYSL 15:40 ZNOHKB 8-4VÉGE
EBYSL 17:30 SLLAVS ÉLŐ
MOL 18:00 BEOTIT 1-0ÉLŐ
MOL 18:00 MACUTE 4-0ÉLŐ
EBEL 18:15 AVSVSV 3-1ÉLŐ
  • M4 SPORT
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
KHL 14:00 AllStar
  • SPORT 1 (felv.)
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   DHKTVS 
U18   KMHMIS 
U18   PEFAVS 
U18   VASETO 
KHL 17:30 JOKAVT 
  • SPORT 2
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
január 27., péntek
U20   MACMIS 
MOL 18:00 SCCBEO 
EBEL 19:15 AVSOLL 
január 28., szombat
U18   ETOMAC 
U18   PEFDHK 
U18   TVSMIS 
KHL 10:30 KUNMZA 
  • SPORT 2
EBYSL 12:15 DMJOHC 
EBYSL 13:40 AVSSLL 
U18 14:40 AVSKMH 
MOL 17:00 GALBEO 
MK 17:30 döntő
U18 18:40 VASUTE 
EBYSL 19:40 VSVVAS 
január 29., vasárnap
EBYSL   DMJOHC 
EBYSL   HCIHKB 
EBYSL   MACZNO 
EBYSL   MZAVAS 
EBJL 13:10 AVSZAS 
EBEL 17:30 DECAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk