Igazi kihívás előtt állunk

   

Az óév utolsó mérkőzésére kerül sor pénteken este hat órától Érsekújváron. A Miskolc vendégjátéka egyúttal a csarnok új világításának a premierje is lesz. Ez az érsekújvári csarnok fejlesztésének első látványos lépése, a hírek szerint a nyári szünetben folytatódik a jó 40 éves létesítmény modernizációja. A Mol Liga második és harmadik helyezettje csap össze a meccsen, és mivel a különbség kicsi a csapatok között, ahogy az ilyenkor lenni szokott, minden megszerzett és elvesztett pontnak különös jelentősége van. Éppen ezért nagy küzdelemre van kilátás, remélhetőleg sokan fognak kilátogatni a téli szünetben az érsekújvári csarnokba.

“Jó csapat a Miskolc, amelynek minden sora veszélyes – kezdte az esélyek latolgatását Robert Spisák, a szlovákiai csapat mestere. – Az ilyen kiegyensúlyozott csapatok ellen csak akkor lehet jó eredményt elérni, ha az ellenfél minden sora képes jó teljesítményre. Sajnos nem volt zavartalan a felkészülésünk, az elmúlt napokban többen is betegeskedtek a játékosok közül. Remélem, a nehézségek megacélozzák a játékosokat, és a jó eredmény érdekében még jobban összefognak. A csapatszellemmel eddig sem volt baj, remélem, sikerül jó játékkal pontokat szereznünk. Az biztos, hogy Zima kapus nem tud védeni, így Beno lesz a kezdőkapus, tartalékja a 2. ligás keretünk kapusa, Marek Vaczlav. Lehoczky és Puchovsky sem tud játszani, viszont Sucharda ezen a mérkőzésen újra a rendelkezésünkre áll. Így 3 teljes sorunk lesz, a negyedik sor pedig vagy hiányosan lesz meg, vagy fiatalok kapnak ott lehetőséget.”

“Két napja edzünk újra, a karácsonyi ünnepek alatt a játékosok néhány nap pihenőt kaptak – mondta blogunknak Tim Kehler, a Miskolc vezetőedzője. – A szerdai és csütörtöki edzésen jó hangulatú társasággal dolgozhattam, úgy láttam, a játékosok jó formában vannak. Jó teszt lesz a pénteki mérkőzés nekünk arra, hogy sikerül-e javítanunk az idegenbeli formánkon, igazi kihívás előttt állunk. Egy pont az Érsekújvár előnye előttünk, ha nyerni tudunk, megelőzzük őket. Az önbizalmunkat növelheti, hogy a legutóbbi három meccsünket megnyertük ellenük, igaz, azokat otthon játszottuk. De ha szeretnénk versenyben lenni a liga bajnoki címéért, akkor mindenképpen javulnunk kell idegenben is. A csapatomból Gőz Balázs kivételével mindenki hadrafogható, izgalommal várjuk a pénteki összecsapást.”

HC Nové Zámky–Miskolc 1-6

   

Nem bírták megfékezni indulataikat az érsekújváriak, és ez súlyos vereséget eredményezett a Miskolc elleni hazai mérkőzésükön. Nagyon rosszul kezdett az Érsekújvár, a 3. percben Rafaj, a 8. percben pedig Hegyi szerzett gólt a vendégeknek. Az első fegyelmiket a 18. percpen szedték össze a hazaiak, egy fejre irányuló támadásért Hrudik kapott 2+10-et, a kispadon reklamáló Robert Spisák pedig mellé 2+20-at. Az újabb minősített büntetést a 23. percben palánkra lökésért kapták a szlovákiaiak, az emberelőnyből halmazatiként Saluga szerzett gólt. Ez újabb fegyelmi büntetésekkel járt a hazai csapatnál, Král és Ioanidis személyében két védőt is vesztettek emiatt, miközben Hrudik is még a fegyelmijét töltötte.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ezt követően kissé megnyugodtak a kedélyek, és a játékkal is kezdett törődni az Érsekújvár, ezt két miskolci kiállítás is jelezte. A másodikból végül a szépítés is sikerült Ondrej Stefánka révén, a 33. percben. Négy perccel később Cowan állította vissza a háromgólos miskolci vezetést, és még a szünet előtt Tóth Adrián az ötödik vendéggólt is megszerezte. Az utolsó 20 perc jóformán formalitás volt, a kedélyek lenyugodtak, Fodor Szabolcs pedig beállította a végeredményt. Az Érsekújvár minden bizonnyal a saját maga dolgát nehezítette meg azzal, hogy játékosai és vezetői nem tudtak uralkodni magukon.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: Jobb volt, hogy a mai mérkőzést a lelátóról néztem végig,. Ilyen sok arroganciával még nem találkoztam pályafutásom során.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: Két gyors gólt szereztünk a meccs elején, aztán az érsekújváriaknak sok gondjuk lett a kiállításokból. Fontos győzelmet arattunk, több jó teljesítménnyel, például Gyenesével, Salugáéval, Cowanéval, de másokat is említhetnék. Remélem, ez a győzelem kellő önbizalmat ad az alapszakasz utolsó szakaszára.

Erste Liga, Érsekújvár, 421 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Berger, Pálkövi.
Beno: 87,5% (Váczlav)
K
Gyenes: 96,9% (Budai K.)
Hrudík, Král, Mihajlov, Stefanka M., Varga
1
Láda, Hegyi, Fodor, Tóth, Nagy Gergő
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Uhnák
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Rafaj
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Klobucnik
3
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
Németh, Dubec Martin, Spisák
4
Miskolczi, Popovics, Czuba, Ritó
Spisak Robert, Miroslav Stefanka
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:19 MIS Rafaj Saluga Szirányi
0-2 07:28 MIS Hegyi Saluga Dubek
0-3 23:06 MIS PP Saluga
1-3 32:24 NZÁ PP Stefanka O. Stefanka M. Mihajlov
1-4 36:12 MIS Cowan Dubek
1-5 39:39 MIS Tóth Fodor Nagy Gergő
1-6 43:16 MIS Fodor Nagy Gergő Tóth
32 Kapura lövések száma 48
118 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum