Megjött az UTE étvágya

   

Az UTE Csíkszeredában kezdi erdélyi túráját péntek délután. A HSC végletekig kifacsart csapatának bizonyára jól jött a karácsonyi pár napos pihenő, a játékosok kicsit feltöltődve kezdhetnek neki a MOL Liga utolsó harmadának, ahol nem sok lehetőségük lesz a hibázásra. A csíkiak első feladatát még nem is olyan régen kötelezőnek nevezhettük volna, de ebben a szezonban kiderült, hogy a HSC is tud hibázni, és az UTE is rengeteget fejlődött. Nem lesz mindegy tehát, milyen hozzáállással mennek a jégre a csapatok.

“Jókor jött a karácsonyi szünet – kezdte az esélylatolgatást Timo Lahtinen, a HSC mestere. – Örömteli, hogy végre mindenki a jégen van, az ünnep óta igazán jó edzésmunkát tudtunk végezni. Úgy érzem, a csapatom egyre inkább visszanyeri azta formáját, amelyet elvárnak tőle. Nehéz ellenfelünk lesz pénteken, de hiszen ebben a ligában idén már nincsenek is könnyű ellenfelek. Láttam az UTE edzését, 4 támadósorral és 6 védővel érkeztek, fiatalok, gyorsak, felszabadultak. Nagyon veszélyesek tudnak lenni. Van elszámolnivalónk velük, mert a legutóbbi két mérkőzésünkön pontokat hagytunk náluk. Különösen a karcfalvi vereség volt fájó. Éppen ezért mindenkit biztosíthatok arról, hogy nagyon komolyan fogjuk venni őket. Természetesen a célunk nem lehet más, mint a 3 pont megszerzése. Két hiányzónk lesz, Becze még eltiltását tölti, Nagy István pedig már a jégen edz 8-10 napja, de még nem kész a játékra. Nem is szeretném siettetni, az a legfontosabb, hogy egy ilyen hosszú sérülés után tökéletesen gyógyult legyen. Rá bíztam a döntést, akkor fog játszani, ha jelzi nekem, hogy úgy érzi, játékra kész.”

“Tizennyolc újpesti mezőnyjátékos és két kapus utazott Erdélybe – tájékoztatta blogunkat id. Dömötör Róbert szakosztályvezető. – Vannak visszatérők és vannak új hiányzók. Újra pályára léphet Maklári, Wéber Zsolt bemutatkozhat az UTE színeiben, viszont továbbra is hiányzik Vecaj, rajta kívül Szajbert valamint Meretei sem tudott utazni. A csapat több, mint két hete nem játszott mérkőzést, így a játékosok már ki vannak éhezve. Megjött az étvágya a csapatnak, szeretnénk mindkét ellenfelünktől pontokat szerezni, ígérem, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket.”

HSC Csíkszereda–UTE 5-1

   

Hiába voltak kiéhezve az újpesti játékosok a mérkőzésekre, nem játszottak jól, és ezzel megkönnyítették a román kupa bukás után javítani akaró csíkszeredaiak dolgát. Már a 45. másodpercben a vendégek kapujába került a korong, Novak volt eredményes. A harmad felénél Moldován növelte az előnyt, nem sokkal a szünet előtt pedig Mihly Ede vágta be a Trancától a kapu mögül kapott korongot. Szünet után kicsit feljöttek a vendégek, és a csíkiak sem erőltették annyira a góllövést. Az újpesti támadásokból hiányzott az elképzelés és az átütőerő, a vendégjátékosokat sokszor a korong is zavarta, így a hazai védőknek nem volt igazán nehéz dolguk.

A szórványos újpesti próbálkozások a 28. percben vezettek eredményre, Zalavári lövése jött ki Kozuchról, a kipattanót Dömötör lőtte a szinte üresen maradt kapuba. Másfél perc múlva viszont gólt ajándékoztak a csíkiaknak, Novak mehetett el a megszerzett koronggal és nem hibázott. A második szünet előtt nem sokkal megismétlődött a jelenet, az újpestiek utolsó emberének egy figyelmetlen keresztpasszát csípte el a cseh játékos, egyedül törhetett kapura és ismét nem hibázott. A harmadik harmadban már egyik fél sem erőltette a góllövést, csendesen csorgott le az utolsó 20 perc. A HSC magabiztos győzelmének jogosságához szemernyi kétség sem férhet.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 600 néző. Játékvezetők: Csomortani, Gergely, Redai, Mathe.
Kozuch: 95,0% (Ruczuj: 100%)
K
Pleszkán: 86,5% (Hajek)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Zalavári, Sommer, Kovács, Ódry, Szirányi
Molnár Sz., Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
2
Maklári, Bereczki, Wéber, Dömötör, Pichler
Adorján, Bors, Bíró T., Bíró O., Tranca
3
Dorner, Garbacz, Virág, Pál, Németh
Flinta, Kósa, Molnár Zsombor
4
Farkas L. S., Fekti, Reiter
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Bálint Attila, Janne Sinkkonen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:45 SCC Novák Molnár Sz. Hurtaj
2-0 11:09 SCC Moldován Molnár Zsolt Péter
3-0 18:43 SCC Mihály Tranca Bíró O.
3-1 27:04 UTE Dömötör Zalavári
4-1 28:34 SCC Novák
5-1 39:37 SCC Novák
37 Kapura lövések száma 22
2 Kiállításpercek 6
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum