Fölényes svájci és amerikai győzelmek

   

A junior világbajnokság második napján két mérkőzést rendeztek. A korábbin Svájc válogatottja mérte össze erejét a szerdán a finnektől 5-1-es vereséget szenvedő Lettországgal. A rigai MHL-csapatban játszó Jelisejefs révén a lettek szereztek vezetést emberelőnyből a 3. percben, azonban a svájciak még abban a harmadban fordítani tudtak. Sőt, a második harmad 2. percében már 3-1-re vezettek. Innen még egy, a 25. percben szerzett találattal visszajöttek ugyan a meccsbe a lettek, azonban a harmad felénél két gyors góllal eldöntötték a mérkőzést a svájciak. A harmadik harmadban még kettővel növelve előnyüket, végül 7-2-re nyert a közel negyvenszer próbálkozó helvét válogatott.

A nap második összecsapásán a végső győzelemre is esélyesnek tartott amerikaiak rendeztek erődemonstrációt az előző nap Kanada ellen vereséget szenvedő németek ellen. A torna leggyorsabb góljának címére bejelentkező Sean Kuraly már a 19. másodpercben megszerezte a vezetést a tengerentúliaknak, amit még ebben a játékrészben kettővel toldottak meg a csapattársak. A második harmadban szintén villámrajtot vettek az amerikaiak, ekkor 14 másodpercre volt szükségük negyedik góljuk megszerzéséhez. Ezt a periódust szintén 3-0-ra nyerte az USA válogatottja, így 6-0-val fordultak a záró játékrészre. Ekkor már csak az volt a kérdés, hogy megszületik-e a torna első shutoutja. Mivel a Kanada ellen háromszor is betaláló németek az amerikaiak ellen nem találták az utat a hálóba, így végül sikerült kapott gól nélkül zárni a meccset, miközben az amerikai gólok száma kettővel még nőtt is. A vége 8-0 lett.

Az első kör után a cseheknek, a letteknek és a németeknek nulla pontjuk van, utóbbi két csapat ráadásul már két mérkőzésen is túl van. A svájciak, finnek, svédek, amerikaiak, kanadaiak 3 pontosak, míg az oroszoknak 2, a szlovákoknak egy pont jutott eddig. Pénteken újabb négy mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek, köztük egy rangadóra is sor kerül, hiszen az esti összecsapáson a hazaiak az USA válogatottját fogadják.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum