Plüssállatok repülhetnek Brassóban

   

A román kupa-győzelemmel a tarsolyában karácsonyozhatott a Brassó, és ez valószínűleg kellően fel is fogja dobni a játékosokat a folytatáshoz. A péntek esti, Dab.Docler elleni mérkőzésre telt házat várnak a brassói csarnokba. Az estét plüssállatdobálás is fogja színesíteni. A szurkolók a hazaiak első góljánál, ennek hiányában a meccs végén dobálhatják be a figurákat a jégre. A Brassó kemény munkával felzárkózott a középmezőnyhöz hosszú hullámvölgye után, de a listavezető ellen mindenképpen szüksége van a bravúrra, hogy ne maradjon le újra vetélytársaitól a play-offért folytatott küzdelemben. A mérkőzést mind Romániában, mind Magyarországon követni lehet a TV-ben.

“A liga legjobb csapata érkezik hozzánk – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Brassó edzője –, nagyon kemény erőpróba előtt állunk. Szeretnénk kihasználni a hazai pálya jelentette előnyt. Jó hangulatban telt a karácsonyunk, a kupagyőzelem mindenkit feldobott. Remélem, a játékosok ebből motivációt és plusz önbizalmat merítenek. Azt sikerült bebizonyítaniuk maguknak, hogy képesek legyőzni a liga legjobb csapatait is. De mindez már a múlt, most a figyelmünket a Mol Ligára kell fordítanunk, ahol van még tennivalónk. Szerencsére a héten teljes létszámban tudtunk már dolgozni, mindenki harcra kész, egyedül Bonar nem játszhat, akinek a múltkori, HSC elleni mérkőzés végén sikerült összeszednie a második végleges fegyelmijét.”

Rajtunk kívül lényegében mindenki az életéért küzd, azért, hogy beverekedje magát a rájátszást jelentő helyekre – mondja Szilassy Zoltán másodedző a Dab.Docler előzetesében. – Ezeknek a csapatoknak ellenünk van esélyük néhány plusz pontot begyűjteni, hiszen általában azért mi vagyunk az esélyesebbek. Másodszor megyünk Erdélybe, eddig nem annyira kellett messzire utaznunk. Természetesen hat pontért utazunk, múltkor csak öt sikerült, annyival így elöljáróban nem lennénk most elégedettek. Sevela megbetegedett, lázasan fekszik, így Kiss Tamás és Kéri Erik utazott most. Ha esetleg Sevela jobban lesz, akkor pénteken utánunk utazik, de egyelőre nem tudjuk, hogy egy-két mérkőzésért érdemes-e kockáztatni azt, hogy esetleg rosszabbodik az állapota. Úgy gondoljuk, hogy Kiss Tamásnak is jót tesz, hogy dupla rangadót kap. Emellett Papp Viktor és Strenk is betegséggel küzd, valami járvány söpört végig a csapaton. Virág Tomi továbbra is sérült, Fabian Lundh pedig hazautazott.”

Brassó–Dab.Docler 2-1

   

Telt ház előtt, nagyon jó hangulatú mérkőzésen két nagyon fontos pontot szerzett a Brassó a Dab.Docler ellen. Igazán megadta a módját a mérkőzésnek a hazai klub, a játékosokat egyenként hívták a jégre, voltak fényeffektek, és a bemutatás végén a frissen nyert román kupát is megmutatta Nagy Csaba csapatkapitány a boldog szurkolóknak, akik közül rengetegen érkeztek plüssállatokkal, hogy az első hazai gólnál bedobálhassák a jégre azokat. Erre hamar sor is került, bár a nagy ünneplésben kevesen vették észre, hogy nem jött még el az ideje ennek. A negyedik percben ugyanis Barinka betalált Kiss Tamás hálójába, ám a gólt leshelyzet előzte meg, a macik viszont repültek.

A közjáték nem törte le a szurkolókat, mindkét tábor lelkesen buzdította sajátjait. Jó iramú volt a mérkőzés, két hasonló játékerejű csapat küzdött egymással, így a kapuk is felváltva forogtak veszélyben. A sportszerű mérkőzésen az első gólhoz egy kapitális hiba kellett, Piszarenko úgy passzolta a háta mögé a korongot a brassói kapu mögött, hogy nem látta, csak Peterdi van ott. A veterán dunaújvárosi csatár köszönte a gólpasszt és behúzta a korongot Polc kapujába.

Fotó: ASC Corona Brassó

A második harmadban is folytatták a csapatok a birkózást, és bár alakultak ki nagy helyzetek, a kapusok mindkét oldalon jól állták a sarat. A gólhoz legközelebb Kiss Ákos járt, de akcióját úgy indította, hogy bottal visszahúzta ellenfelét, így jogosan járt a kiállítás a gól helyett. Óriási esélyhez jutott a Brassó a harmadik harmad hetedik percében, amikor két percig kettős előnyben játszhatott. Lindqvist mester időt is kért, ám a próbálkozások nem vezettek eredményre, a Dab.Docler jól védekezett, Kiss Tamás pedig mindent védett. Az 53. percben viszont már ő is tehetetlen volt, amikor Petres kapu mögül visszatett korongját Virág piszkálta a hálóba, a nézők legnagyobb örömére.

A hosszabbításban mindkét csapat alakított ki nagy helyzeteket, de nem sikerült gólra váltani közülük egyet sem, következhettek a büntetők. Három élményszámba menő próbálkozást is láthattunk, Rawlyk, Peterdi és Antal Zsombor is gyönyörűen értékesítette a maga rávezetését, ezzel a Brassó a szezonban először szerzett pontot a Dab.Docler ellen, amely még nagyon jól jöhet az alapszakasz végén.

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Remek mérkőzést játszottunk telt ház előtt Brassóban. Az első harmadban a Dab egy picit jobb volt nálunk, a második és a harmadik harmadban viszont szerintem mi voltunk egy picivel jobbak. Több nagy lehetőségünk volt ellenfelünknél, de volt két nagyszerű kapus és volt vagy öt kapuvas is. Így 1-1 lett a vége. Végre megtapasztalhattuk, hogy ha nem sújtanak sérülések bennünket, akkor bárkivel fel tudjuk venni a versenyt a ligában. A szétlövés mindig szerencsejáték, ma este a szerencse a mi oldalunkon állt.”

Szilassy Zoltán, Dab.Docler: “Mindig szerettem Brassóban játszani, és ez most sincs másként, amikor edzőként kísérem a csapatot. Ma este a szurkolók remek, színvonalas mérkőzést élvezhettek. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a gólszerzéshez, de csak egyszer-egyszer tudtak ezzel élni. A szétlövés szerencsejáték, ma a Brassó volt szerencsésebb. Gratlálok nekik és a szurkolóknak is ahhoz a nagyszerű hangulathoz, amelyet teremtettek.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2012. dec. 28., péntek. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Butucel, Trandafir.
Polc: 97,6% (Fülöp)
K
Kiss T.: 94,6% (Kéri)
Wehrs, Rawlyk, Barinka, Péter R., Petres
1
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Galanisz, Azari
Nagy Cs., Piszarenko, Zsók, Virág Cs., Lőrincz
2
Huba, Chvatal, Vaszjunyin, Somogyi, Kiss Á.
Laczkó, Hietamaki, Fodor, Antal, Imecs
3
Hüffner, Erdélyi P., Pavuk, Peterdi, Gröschl
Bálint, János, Borsos, Basilidesz, Mastaleriu
4
Nagy R., Tőkési, Papp Cs., Szabados
Lindqvist Greg
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:20 DAB Peterdi
1-1 52:47 BRA Virág Cs. Rawlyk Petres
2-1 65:00 BRA GWS Antal
37 Kapura lövések száma 41
6 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum