Fehérvár?Ljubljana 1-2

   

Nem érdemtelenül szerezte meg a két pontot az Olimpija Ljubljana Fehérváron, de mégis nagyon keserű a szánk íze a szerdai EBEL-mérkőzés után. 1-0-nál Kovács Csaba nyilvánvaló, szabályos gólját videózás után nem adták meg, a Ljubljana pedig elkezdte belőni a helyzeteit, ezzel fordított. A mérkőzés előtt eldőlt, hogy Munro még mindig nem vállalhatja a játékot, így Bálizs volt a kezdőkapus, cseréjének pedig Rajnát nevezték. Másképp kezdett a Fehérvár, mint vasárnap. Most az első pillanattól összeszedetten játszott a csapat, nem engedte magára ellenfelét. Itt is, ott is akadtak helyzetek, de sokáig mindent védtek a kapusok. A 16. percben emberelőnyhöz jutott a Fehérvár. Sokáig nem sikerült helyzetet kialakítani ebből, de nem sokkal a 2 perc letelte előtt a Johansson által visszaadott korongot Banham kapásból lőtte a hálóba. Az utolsó percben Horváth Andrást is kiküldték a játékvezetők, a szünetig sikerült megúszni gól nélkül.

A kiállításból áthúzódó egy percben lendületesen támadta a fehérvári kaput a Ljubljana, és ez a lendület kitartott a maradék 19 percben is. A hazaiak csak elvétve tudtak helyzeteket kialakítani, amikor pedig eljutottak Kuhn kapuja elé, túlkombinálták a helyzeteket. Keveset lőttek a játékosok, még kevesebb lövés jutott el a kapuig, így értelemszerűen nem is sikerülhetett a gólszerzés a fehérváriaknak. Szerencsére a túloldalon is sikerült kihagyni mindent, amihez nagyban hozzájárult Bálizs néhány emberfeletti védése is.

A harmadik harmad elején történt a mérkőzés legvitatottabb jelenete. Kovács Csaba vitte be a korongot a támadóharmadba, a kék vonalat elhagyva lőtt, és a korong rendkívül furcsán pattanva Kuhnt kikerülve a hálóba jutott. A játékvezetők azonban nem látták bent a lövést, videón nézték vissza, és mindenki legnagyobb megdöbbenésére a videó is abban erősítette meg őket, hogy a korong nem jutott a kapuba. A Ljubljana ott folytatta, ahol az előző játékrészben abbahagyta, sorra alakította ki a helyzeteket. Sajnos két megugrásból jóformán ugyanarról a helyről kétszer be is találtak Bálizs hálójába, ezzel fordítottak. Az utolsó percben a Fehérvár még megpróbálta kapus nélkül a hálóba gyötörni a pakkot, amire Johanssonnak volt a legnagyobb esélye, ez is kimaradt azonban.

A vendégek a vasárnapi meccshez hasonlóan most is jóval aktívabbak voltak, sokkal többet lőttek kapura, Mursak ma is benne volt két gólban, így győzelmük a körülmények ellenére sem nem nevezhető érdemtelennek.

Sapa Fehérvár AV19 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Olimpija Ljubjana

EBEL. Székesfehérvár, 3475 néző.
Bálizs (Rajna) K Kuhn (Boh)
Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi 1 Coulombe, Thomas, D’Alvise, McBride, Mursak
Durco, Pratt, Banham, Johansson, Kovács Cs. 2 Ratchuk, Groznik, Z. Pance, De Vergilio, Verlic
Hetényi, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi 3 Cvetek, Grahut, Hebar, Music, E. Pance
Pozsgai, Hajós, Metcalfe, Mihály Á., Sikorcin 4 Ograjensek, M. Hocevar, Ropret, Pesjak
Jan Neliba E Dave MacQueen
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 16:53 PP Banham Johansson Pratt
1-1 46:08 McBride Mursak
1-2 55:38 Mursak D’Alvise Cvetek
- Kapura lövések száma -
4 Kiállításpercek 2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum