Székesfehérváron karácsonyozik az EBEL

   

23-án és 26-án is idehaza játszik a Sapa Fehérvár AV19, mindkétszer az Olimpija Ljubljana a vendég. Sikorcin Ladislav visszatér a csapatba, de Tokaji Viktor legalább 10 napot kihagy vállsérülés miatt. Harlan Pratt szereplése kérdéses, kihagyta a szombati edzést.

“Ha nem is jó játékkal, de nagy küzdelemben legyőztük a Vienna Capitalst ? értékelte a pénteki meccset Énekes Lajos edző. ? Az első harmadban uraltuk a meccset, a másodikban elveszthettük volna, ha Munro nem véd ismét fantasztikusan, a harmadikban pedig megmutattuk, hogy nagyon tudunk egymásért küzdeni, és nem adjuk fel vesztett állásból sem. Nagy erőt mutat, hogy négypercnyi kiállítást védekeztünk ki a végjátékban.

Az Olimpija Ljubljanával két nagyon fontos mérkőzést játszunk. Egy pillanatig sem szabad lebecsülni a szlovén csapatot, mert van 2-3 olyan játékosa, aki ha  jó napot fog ki, egyedül el tudja dönteni a meccset. Újra hazai pályán léphetünk jégre, ezt ki kell használnunk. Legalább olyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint az utóbbi időben. A pénteki meccsből legfeljebb az eredményt lenne jó lemásolni, a játékot nem. Köszönjük a közönség támogatását, igyekszünk megfelelőképpen kellemes karácsonyt kívánni szurkolóinknak.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

Tokaji Viktort nagyon durván palánknak lökte egy korong nélküli helyzetben az egyik bécsi játékos, aki tettéért mindössze kétperces büntetést okozott, pedig ellenfelének súlyos sérülést okozott. Szerencsére nem a legrosszabb következet be, nem tört el újra Tokaji Viktor válla, de a sérülés közel kéthetes pihenőre kényszeríti a magyar hátvédet.

Sikorcin Ladislav egymeccses eltiltása lejárt, de Mihály Árpád a vasárnapi mérkőzést még kihagyni kényszerül hasonló okból. Harlan Pratt több kisebb problémával küszködik, ezért pihent egy napot, remélhetőleg vasárnap vállalni tudja a játékot. Három sor nem változik, Sikorcin Metcalfe mellé tér vissza, a harmadik csatár a két fiatal, tehát Németh Attila és Hajós Roland közül kerül ki.

Az Olimpijánál is vannak gondok, Erik Pance, Damjan Dervaric, Matevz Erman, Jaka Ankerst is hiányzik, így több játékost is felhoztak a junior EBEL-keretből.

A 17.30-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Sapa Fehérvár AV19 17:30

Olimpija Ljubjana

EBEL. Székesfehérvár, 2012. december 23.
Munro (Bálizs) K Kuhn (Boh)
Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi 1 Coulombe, Thomas, D’Alvise, McBride, Mursak
Durco, Pratt, Banham, Johansson, Kovács Cs. 2 Ratchuk, Groznik, Pance, De Vergilio, Verlic
Hetényi, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi 3 Cvetek, Grahut, Hebar, Music, Ograjensek
Pozsgai, Hajós, Metcalfe, Németh A., Sikorcin 4 Zdesar, Krivic, Hocevar, Rezek, Pesjak
Jan Neliba E Dave MacQueen

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum