A mezőny legjobb csapata látogat hozzánk

   

A karácsony előtti utolsó játéknapon igazi rangadóra kerül sor Miskolcon, ahová a listavezető Dab.Docler látogat. Minden pontnak óriási a jelentősége, hiszen a Dunaújváros mögötti, nagyon tömör mezőny tagja a Miskolc, a 2–5. helyen senki sincs biztonságban.

A rájátszás eléréséhez szükség van a Dab.Docler elleni pontokra is, ráadásul a teljes mezőnyből csak a Miskolc és a HSC mondhatja el magáról, hogy sikerült már rendes játékidőben legyőzniük a listavezetőt.

Az ünnepi hangulatot tehát a felek alighanem felfüggesztik a mérkőzés idejére. A mérkőzés kezdő bedobását a DVTK súlyos beteg kapusának, Rakaczki Bencének a családtagjai végzik el. A Jegesmedve-szurkolók képviselői itt adják át a legutóbbi hazai mérkőzésen összegyűjtött adományokat, amellyel a játékos gyógykezelésének költségeihez kívánnak hozzájárulni. A család ugyancsak itt veszi majd át azt a Jegesmedve-mezt, amelyet az egész csapat aláírt.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

 

“A juniorválogatott felkészülése miatt az IIHF-szünet előtti utolsó héten már nem én dolgoztam a csapattal, és azóta, hogy utoljára egy Mol Liga-mérkőzés kapcsán beszélgettünk, még szorosabb lett a mezőny – kezdte az esélyek latolgatását Tim Kehler, a Miskolc kanadai edzője. – A második és az ötödik helyezettet mindössze hat pont választja el egymástól, ami egy ilyen hosszú szezon közepén semmi. Így óriási jelentősége van minden megszerzett pontnak. A Dab.Docler elleni legutóbbi mérkőzéseinken nem játszottunk rosszul, egyszer meg is vertük őket. Szeretnénk ebből erőt és önbizalmat meríteni.

A mezőny legjobb csapata látogat hozzánk, és csak úgy lehet esélyünk ellenük, ha szinte hiba nélkül hajtjuk végre azt, amit a meccs előtt eltervezünk. Ez nagy figyelmet és fegyelmet igényel tőlünk. A csapatból szerencsére Gőz Balázst leszámítva mindenki egészséges, ő viszont valószínűleg már csak az új évben tud legközelebb játszani. Amíg nem voltam a csapat mellett, a játékosok Egri Gergely vezetésével dolgoztak, és meg kell mondjam, nagy örömmel tapasztaltam, hogy remek munkát végeztek a távollétemben. Szeretnénk nyerni, és izgalmas, közönségszórakoztató mérkőzést játszani ellenfelünkkel. Remélem, sokan jönnek buzdítani bennünket az év utolsó miskolci mérkőzésén.”

“Mindig nehéz mérkőzéseket játszunk a Miskolc ellen – mondta blogunknak Stephan Lundh, a Dab.Docler vezetőedzője. – A szünetet igyekeztünk jól kihasználni, készültünk az előttünk álló még hosszú idényre, és szerencsére sikerült két edzőmérkőzést is játszanunk a lengyel GKS Katowice ellen. Ez segített visszarázódnunk a mérkőzések ritmusába. Rengeteg érzelem és indulat feszül a játékosokban a kiélezett mérkőzéseken, mint amilyenek a Miskolc elleniek is. Csak akkor érhetünk el sikert, ha mindenki 110%-ot ad a tudásából. Úgy érzem, a kulcs az lehet, hogy magunkhoz tudjuk-e ragadni a kezdeményezést a játékban. Ha igen, akkor a gyorsaságunkat kihasználva nyerhetünk, de ahogy mondtam, ehhez maximális erőbedobás kell mindenkitől. Egy sérültünk van, Virág Tamás nem tud játszani pénteken, visszatér viszont Vaszjunyin Artyom.”

Miskolc–Dab.Docler 5-6

   

Közel telt ház előtt, remek hangulatú mérkőzést játszott egymással a Mol Liga eddigi első két helyezettje, a Dunaújváros tovább növelte előnyét. Az első percekben mintha elfelejtettek volna védekezni a felek, Cowan a 4., Szilágyi a 6., Lundh a 8. percben szerzett gólt, így a kezdő gólpárbaj végén 2-1-re vezetett a Miskolc. Még jobb lett a hazai szurkolók hangulata a 11. percre, amikor Miskolczi értékesített a kapu előterében egy korongot. Meglepően forrófejűek voltak a felek, összesen 14 kisbüntetést kellett kiosztani az első 20 percben. A második harmad 6. percében tovább növelte előnyét a hazai csapat. Tóth Adrián értékesítette Nagy Gergő és Fodor passzát. Úgy tűnt, a hazaiak kényelmesen tudják tartani előnyüket, ám a harmad utolsó perceiben elvesztették a fonalat, 5 perc alatt eladták a vezetést. Két kiállításukból Pavuk, majd Tőkési szerzett gólt, a szünet előtt nem sokkal pedig Azari kiegyenlített.

Archív fotó: Jezoviczki Máté (Miskolci Jegesmedvék)

A harmadik harmadban Fodor újra a Miskolcnak szerezte meg az előnyt, de Somogyi révén újra sikerült egyenlíteniük a vendégeknek. Újabb gól a hátralevő több, mint 8 percben nem esett, így jöhetett a hosszabbítás. Felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, de gól nem akart esni. Úgy tűnt, jönnek a büntetők, de 23 másodperccel a hosszabbítás vége előtt Somogyi jobbról éles szögből betalált Budai kapujába, így két ponttal gazdagodott a Dunaújváros, a Miskolcnak egy pont jutott.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: Nagyon csalódott vagyok, hiszen remekül kezdtünk, szép gólokat lőttünk. Két kettős előnyt és jópár szimplát is kihagytunk, az ellenfelünk viszont kihasználta azokat. Volt néhány jó teljesítmény a csapatban, de ez kevés volt a liga legjobb csapata ellen. A közönségünk ma is fantasztikus volt, sajnálom, hogy nem tudtuk 3 ponttal meghálálni a bíztatásukat.

Stephan Lundh, Dab.Docler: Kitűnő mérkőzést vívtunk egy nagyon erős csapattal. Nagyon örülök annak, hogy 4-1 után is volt hitünk, és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1400 néző. Játékvezetők: Lauff, Halassy, Kormos, Gangel.
Budai K.: 85,7% (Gyenes)
K
Sevela: 81,5% (Kiss T.)
Láda, Hegyi Á., Fodor, Tóth, Nagy Gergő
1
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Galanisz, Azari
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Rafaj
2
Huba, Chvatal, Lundh, Somogyi, Kiss Á.
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Hüffner, Erdélyi P., Pavuk, Peterdi, Gröschl
Miskolczi, Popovics, Czuba, Ritó
4
Nagy R., Tőkési, Papp V., Vaszjunyin, Szabados
Kehler Tim
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:43 MIS Cowan Nagy Gergő Fodor
2-0 05:36 MIS Szilágyi
2-1 07:03 DAB Somogyi Lundh
3-1 10:23 MIS Miskolczi Czuba
4-1 25:39 MIS Tóth Nagy Gergő Fodor
4-2 34:38 DAB PP Pavuk Szappanos Lindgren
4-3 37:40 DAB PP Tőkési Hüffner Peterdi
4-4 39:29 DAB Azari Galanisz Lindgren
5-4 45:33 MIS Fodor Hegyi Á. Saluga
5-5 51:34 DAB Somogyi Huba Kiss Á.
5-6 64:37 DAB Somogyi Lindgren Galanisz
27 Kapura lövések száma 42
20 Kiállításpercek 20
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum