Uralkodni kell az indulatokon

   

Kedden este televíziós mérkőzéssel folytatódik a MOL Liga. A Román Kupa négyesdöntője miatt előrehozott összecsapáson a HSC Csíkszereda a Brassót fogadja. A két csapat közötti rivalizálás ebben a szezonban már számos forró hangulatú összecsapást hozott a jégpályán és a színfalak mögött is. Reméljük, most végre ismét a játék lesz a legfontosabb mindkét fél számára. Lassan már felesleges is elmondani, hogy hatalmas a tét a mérkőzésen, hiszen a Dunaújvárost követő négy csapat fej-fej mellett küzd a három, még kiadónák látszó playoff-helyért. A HSC jelenleg negyedik a tabellán, de ha nyer, második lehet. Ha a Brassó nyer, végleg felzárkózhat, a vesztett pontok számában ugyanis beérhetné a HSC-t.

“Nem volt könnyű az elmúlt hetünk – mondta blogunknak Timo Lahtinen, a HSC Csíkszereda vezetőedzője –, ugyanis 14 játékosunk a felnőtt válogatottal az EIHC tornán vett részt, hárman pedig az U20-as válogatottban játszottak. Hetek óta nem volt pihenője a játékosaimnak, de ez van, ezt kell elfogadnunk, ha meccs van, akkor játszani kell. Nem lesz könnyű a keddi meccs a Brassó ellen, mindig hatalmasok az indulatok. A két csapatban szinte alig van nem csíkszeredai játékos, kicsit olyan ez, mint a testvérháború, mindenki meg akarna mutatni a másiknak, hogy ő a különb. A kulcs az lesz, hogy ki tud jobban uralkodni az indulatain. Hideg fej kell ahhoz, hogy azt tudjuk játszani, amit elterveztünk. Természetesen győzni akarunk, minden pontra óriási szükségünk lenne. Sajnos Nagy István és Molnár Szabolcs még nem játszhat, az edzéseket már elkezdték, de még nem egészségesek. Becze eltiltása is tart még, ők tehát hiányozni fognak.”

“Elég jó sorozatot hagytunk magunk mögött – kezdte az esélylatolgatást Greg Lindqvist, a Brassó edzője –, sikerült újra látótávolságba kerülnünk az előttünk álló csapatokhoz.  De mindez mit sem ér, ha közvetlen ellenfeleink ellen pontokat hullajtunk el. A HSC Csíkszereda nagyon erős csapat, és Csíkszeredában nagyon nehéz jó eredményt elérni. Nekünk kedden este mégis ez lesz a feladatunk. A legutóbbi mérkőzésünkön sikerült dinamikus játékkal legyőzni a csíkiakat, szeretnénk abból a győzelemből építkezni. Szerencsére a válogatottjaink egészségesen tértek vissza a klubhoz, azonban Wehrs eltiltás, Lőrincz és Hietamaki pedig sérülés miatt nem tud játszani. Mindkét csapatnak nagyon nehéz dolga van, az erőltetett menet szedi az áldozatokat, alig-alig tudunk a legjobb csapatunkkal kiállni. De meg kell oldanunk ezt a helyzetet is. Remélem, jó mérkzésen mi nyerünk majd.”

HSC Csíkszereda–Brassó 2-3

   

Az alapszakasz 60%-a után a Miskolc, az Érsekújvár, a Csíkszereda és a Brassó mintha az elejéről kezdené a küzdelmet. Izgalmas és sportszerű mérkőzésen büntetőkkel győzött a Brassó Csíkszeredában, így tovább tömörült a Mol Liga mezőnye a második és az ötödik helyen álló csapatok között.

Kétszer szerezte meg egyéni akcióból a vezetést a Csíkszereda a keddi rangadón, kétszer egyenlített a Brassó. Moldován az 5. percben mattolta a teljes brassói védelmet, és a HSC a korán szerzett előnyt viszonylag biztosan is őrizte a szünetig. Lindqvist mester alighanem beszélt a fiai lelkével a pihenőben, mert fordulás után egy sokkal támadóbb felfogású Brassót láthatott a nagyjából félháznyi közönség. Előbb Rawlyk szerzett gólt, amelyet kissé későn érvénytelenítettek a játékvezetők egy az akció során korábban elkövetett magas bothasználat miatt, de a második pihenő előtt nem sokkal Zsók végül megszerezte az egyenlítő gólt, nem érdemtelenül.

A harmadik harmadban előbb a HSC lépett fel támadólag. Az 50. percben Molnár Zsolt remekül húzott el a bal oldalon, megkerülte Rawlykot, a korong pedig Polc mamutjáról a hálóba csúszott. Nagy erőket mozgatott meg a Brassó az egyenlítésért, erőfeszítéseit pedig az 57. percben koronázta siker, amikor Nagy Csaba lövése rossz helyre jött le Kozuchról, Bonarnak pedig nem volt nehéz dolga, hogy az üres kapuba találjon.

A hosszabbítást egy lendületes brassói támadás vezette be, majd Novak hagyta ki a kihagyhatatlant. Ezt követően Szőcs Szabolcs kiugrásánál ugrott talpra a közönség, de a csíki kedvenc hibázott, igaz, brassói védője eléggé meggyötörte az esetnél. Volt már, hogy ilyenért büntetőt adtak, bár talán nem a ráadásban. Hogy az egyik oldal se panaszkodhasson, négy másodperccel a ráadás vége előtt egy brassói találatot érvénytelenítettek a zebrák, az ok az volt, hogy Bonart bedöntötték a kapuelőtérbe és ráfeküdtek, ezt kislesként értékelték a játékvezetők. Bonar az ítéletet zokon vette, és összesen 30 perc büntetést reklamált össze.

A hátralevő 4 másodpercben nem történt semmi érdemleges, következtek a büntetőlövések. Moldován kezdte és kihagyta, a máik oldalon Virág Csanád is elrontotta. A második párban Molnár Zsolt hibázott, Rawlyk viszont cselezés helyett bátran lőtt és sikerrel járt. A HSC minden reménye Novak maradt, akinek túljárt az eszén Polc, ezzel a HSC egy, a Brassó 2 pontot szerzett.

A táblázaton így a Miskolc a második, azonos pontszámmal harmadik az Érsekújvár, őket a HSC követi egy ponttal lemaradva, és további öt pont hátránnyal a Brassó az ötödik. Ha a vesztett pontokat nézzük, a Miskolcnak 37, az Érsekújvárnak 40, a HSC-nek 41, a Brassónak 43 pontja ment el eddig. Semmi nem dőlt el, még minden csapatnak legalább 18 meccse van hátra.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Gergely, Lascar, Mathe, Trandafir.
Kozuch: 97,3% (Ruczuj)
K
Polc: 95,7% (Fülöp Rajmond)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Nagy Cs., Rawlyk, Bonar, Zsók, Virág
Kósa, Péter L., Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
2
János, Piszarenko, Petres, Péter R., Barinka
Adorján, Bors, Molnár Zsombor, Bíró O.
3
Mastaleriu, Mihailescu, Fodor, Antal, Imecs
Flinta, Tranca, Sarsok, Bíró T.
4
Bálint Zs., Basilidesz, Borsos, Lőrincz, Péter Zs.
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:14 SCC Moldován Molnár Zsolt Szőcs
1-1 38:59 BRA PP Zsók Rawlyk Nagy Cs.
2-1 49:57 SCC Molnár Zsolt
2-2 56:42 BRA Bonar Nagy Cs.
2-3 65:00 BRA GWS Rawlyk
35 Kapura lövések száma 50
12 Kiállításpercek 36
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum