A szlovénok megszorongatták a dánokat

 

Az északiak csak büntetőkkel tudták legyűrni Kopitarékat a franciaországi EIHC-torna második napján. Pintaricot megdolgoztatták a dánok, de 43 lövésből csak egy gólt kapott. Lassen talált be a szlovén kapuba, amire Gregorc válaszolt kettős emberelőnyben. Mivel csak ez a két találat esett 65 perc alatt, így büntetők döntöttek, ahol a dánok bizonyultak jobbnak, így 2-1-re nyertek. A nap másik mérkőzése több gólt hozott, szám szerint tizenegyet, mégpedig 7-4-es leosztásban a házigazda javára a lettekkel szemben. Yorick Treille brillírozott, három gól és két assziszt fűződik a nevéhez.

Világbajnoki ellenfelünk, a kazah válogatott vereséget szenvedett az ukránoktól, 2-1-re nyertek keleti szomszédaink. A csíkszeredai mérkőzés végén némileg elszabadultak az indulatok, kazah részről Konsztantyin Puskarjov 5+végleges fegyelmit kapott palánkra lökésért 60:00-nál. A romániai tornán is a házigazda mérkőzésén született több gól, viszont Franciaországhoz képest fordítottan. Hiába szerezte meg a vezetést Szőcs a 24. másodpercben, négy perccel később a lengyelek egyenlítettek. A második harmadban újra vezettek emberelőnyből a romániaiak Moldován találatával, másfél perccel később egyenlítettek a lengyelek. Onnantól kezdve már csak a Bikov-Zaharkin páros tanítványai találtak be, 7-2-es lengyel siker született.

A svájci Arosában az elődöntőben Szlovákia büntetőkkel verte 3-2-re Norvégiát, Svájc pedig Fehéroroszországot győzte le 3-1-re.

Szombaton folytatódik a meccsözön, négy különböző négyes tornán gyakorolnak a felnőtt válogatottak ? a négy legjobb európai csapat is folytatja az EHT-t ? , három szinten zajlik a junior vb, és a European Trophyban az elődöntőket rendezik.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum