Sofron István az év játékosa

   

A Magyar Jégkorong Szövetség először választotta meg a Sapa Fehérvár AV19 szélsőjét az év legjobbjának. A nőknél 2009 után másodszor is Huszák Alexandra nyert, az inline-osoknál Feil Arnold kapta az elismerést. Sofron István kiváló 2012-es évet tud maga mögött, amit elsőként nálunk értékel. Ugyanakkor már előre is tekint, a 2013-as budapesti vb-ről ezt mondja: “Bennünk van a feljutás.”

Sofron István 31 góllal EBEl-gólkirályi címet szerzett a 2011/12-es szezonban. Ezzel megalapozott egy jó külföldi szerződést, amelyet azonban valószínűleg csak 2013-ban köt majd meg, merthogy idén nyáron sem a svéd Modóhoz, sem a KHL-es Lev Prahához nem sikerült aláírnia.

“Csapatszinten és egyénileg is jól sikerült ez az évem ? vágott az év értékelésébe Sofron István. ? A Volánnal az EBEL-rájátszásba jutottunk, ráadásul nagyon-nagyon jó helyen. A playoffban sajnos nem tudtunk továbblépni, a Ljubljana elleni eredmény egyértelmű csalódás. A világbajnokság is kudarcélmény, attól függetlenül, hogy elfogadható eredményt értünk el. Ezután a KHL-próbajáték sem úgy sikerült, ahogy terveztem, de nem törtem le, mert egy nagyon jó csapatban játszhatom idén is, és az ősz a kezdeti nehézségek ellenére jól alakult, ismét jó helyen állunk az EBEL-ben. Az erős középmezőnyhöz tartozunk, ahol egy-egy ponton múlnak a helyezések. Személy szerint nekem is egyre jobban megy a játék, de még nem értem el a tavalyi formámat. Ez nem is könnyű, mert az előző szezon kimagasló volt, de úgy érzem, jó úton járok. Remélem, sikerül ismét a rájátszásba jutnunk, nagy dolog lenne ebben az egyre keményebb mezőnyben.

Fotó:  Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

2013-ban a hazai rendezésű világbajnokság lehet az év egyik legfontosabb eseménye. Ismét hat közel egyforma csapat versenyez a két feljutó helyért és a kiesés ellen egyszerre. Vannak nálunk erősebbek, gyengébbek és van olyan is, aki velünk azonos szinten áll. Nem lehet előre semmit kijelenteni, láttuk Ljubljanában is, hogy bárki bárkit legyőzhet. Egy ilyen vb-n nehezebb nyerni, mert a bajnokságban lehet botlani 50-60 meccsen néhányszor, de a világbajnokságon csak az nyerhet, aki abban a pillanatban a jobb, akinek jobban sikerült a formaidőzítés.

Az olimpiai selejtezőn láttuk, Hollandia egy mérkőzésen meg tud verni minket, kiváló játékra képes. Korábban mi is megmutattuk, nálunk jobb csapatokat is le tudunk győzni, például Szapporóban Ukrajnát. A magyar válogatott két legfontosabb világbajnokságáról utolsó kimaradóként hiányoztam. Nem lehettem ott Szapporóban és nem utazhattam az A csoportos világbajnokságra Svájcba. Ezt követően mindhárom olyan vb-n ott voltam, amikor egy győzelem hiányzott a feljutáshoz, ezek közül az Olaszországtól a végén elszenvedett vereség volt a legfájóbb.

Óriási hiányérzetem van, nagyon szeretnék egyszer feljutni az A csoportba, mindent megteszek ezért áprilisban. Hatalmas dolog lenne, ha együtt tudnánk ünnepelni ezt fantasztikus közönségünkkel Budapesten. Ők is nagyon megérdemelnék, hogy így háláljuk meg azt, amit tőlük kapunk.

A sikerre reális esélyt látok, bennünk van a feljutás. Nem mondhatjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, és azt sem, hogy könnyű lesz, de az esélyünk megvan rá.”

Nem mehettünk el szó nélkül amellett, hogy a közönség által a góljain túl a kemény játékstílusáért is szeretett csatár egy elvesztett verekedés eredményeképpen hetek óta teljes plexiben játszik. “Ez ilyen dolog, így sikerült ez a bunyó, nem a legjobb ellenfelet dobta a gép. Nem jöttem jól ki belőle, de ilyen a hoki, néha kellemetlen dolgokba is bele kell állni. Nem maradt bennem rossz élmény, legközelebb sem félek odaállni, ha úgy alakul.

Szerencsére az eset után két nappal már nem éreztem fájdalmat. Az orrom védelmében ezen a hétvégén még biztos ebben a plexiben kell játszanom, mert nem ajánlott egyelőre, hogy egy újabb erős ütésnek tegyem ki a törés után, az a jó, ha teljesen meggyógyul. Hamar megszoktam a teljes plexit, semmi gondot nem okoz játék közben, persze a félplexiben komfortosabb játszani, ahogy lehet, visszatérek ahhoz.”

Az elmúlt 10 év legjobbja játékosai:
2003: Budai Krisztián
2004: Ladányi Balázs
2005: Palkovics Krisztián
2006: Ocskay Gábor
2007: Szélig Viktor
2008: Palkovics Krisztián
2009: Palkovics Krisztián
2010: Ladányi Balázs
2011: Ladányi Balázs
2012: Sofron István

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum