Hollandia?Magyarország 5-6

   

Magának nehezítette meg a magyar válogatott a hollandok elleni meccset. Végül a hosszabbításban sikerült kivívni a győzelmet. Nem kezdtünk jól, mert a hollandok a negyedik percben vezetést szereztek. Tetézte a bajt, hogy Miskolczi a 12. percben 5+20-at kapott fejre irányuló támadásért, amelyből ellenfeleink megszerezték második góljukat is. Tim Kehler érezte, hogy lépni kell, időt kért és kapust cserélt. Még a szünet előtt sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, Erdély Csanád révén.

A második harmad elején emberelőnybe kerültünk, de elrontottuk a játékot, a négy mezőnyjátékossal játszó hollandok gólt szereztek, ismét kettővel vezettek. Hét másodperccel később Sárpátki révén sikerült legalább az egygólos hátrányt visszaállítani. Óriási fölényt mutattak a statisztikák ebben a játékrészben, ötször annyi magyar kapuralövést regisztráltak, mint hollandot. A 33. percben meg is lett ennek az eredménye, Ritó egyenlített. Maradt a magyar fölény, a 39. percben büntetőhöz is jutottunk, de Könczei elhibázta.

Az utolsó harmad elején Szabó Dániel haszálta ki a következő magyar emberelőnyt, és ezzel a meccsen először nálunk volt az előny. Pillanatokkal később újabb büntetőt ítéltek a hollandok ellen, amelyet ezóttal Tóth Gergő végzett el, de ő sem járt sikerrel. Kisvártatva két magyar kiállítás következett, a holland kapitány időt kért, tanácsai pedig aranyat értek, előbb kiegyenlített a holland csapat 5 a 3 ellen, majd a fennmaradó egyemberes létszámfölényben a vezetést is visszaszerezte. Rövid idő múlva egy holland játékos ült ki a büntetőpadra, és a kínálkozó lehetőséggel 12 másodperc alatt sikerült élnünk, Nagy Krisztián egyenlített.

Fotó: Román Jégkorong Szövetség

Újabb gól a rendes játékidőben már nem esett, jött a hosszabbítás. Ez pedig egy két perces kiállítást érő holland szabálytalansággal kezdődött, melyből Sárpátki megszerezte csapatunk győztes gólját. Aktívabbak voltunk, kétszer annyit lőttünk kapura, de a védekezéssel gondok akadtak, és a kapusok sem tudták azt az extrát nyújtani, ami a rendes játékidős győzelemhez kellett volna. A megszerzett két ponttal az éremszerzés már biztos, az elvesztett egy ponttal viszont az esetleges feljutás meglehetősen messze került, a körülmények igen szerencsés összejátszása lenne szükséges ehhez.

Bo Subr, Hollandia: “Az első harmadban uraltuk a játékot, aztán eltértünk a tervtől. Sajnos voltak felesleges kiállításaink, bár ebből nem volt mindegyik megérdemelt azért. Utána nagyon jól feljöttünk, két büntetőt is megfogtunk, ami mindig nagyon nehéz feladat. Sajnos a hosszabbításban pedig ismét kaptunk egy kiállítást, és nem tudtuk kivédekezni. Nem volt egyszerű meccs.”

Tim Kehler, Magyarország: “Sosem egyszerű nyerni, ma sem volt az. A második harmadban nyújtottuk eddigi legjobb formánkat a világbajnokságon, 26 kapura lövésünk volt, 2:1-re nyertük is azt a harmadot. A hollandok sok lehetőséget harcoltak ki ma, mi pedig nem voltunk olyan jók ezek kivédésében. Nagyon nehéz meccset csináltunk magunknak. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy képesek voltak visszajönni a meccsbe, és nem törtek össze. A japánok ellen feladták, mikor az ellenfél egyenlített majd átvette a vezetést. Most nem, meccsben maradtunk, majd sikerült győzni. Büszke vagyok a csapat fejlődésére, ha nem is szép játékkal, de megérdemelten győztünk ma  ”
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum