Ki lesz a Mol Liga-második vasárnap este?

   

Ez a tétje a Miskolc–HSC Csíkszereda mérkőzésnek. Eddig idén négyszer találkozott egymással a két csapat, egy alkalom kivételével roppant szoros találkozókon dőlt el a három pont sorsa. Az első csíkszeredai mérkőzésen ugyanis a borsodiak győztek büntetőkkel, a másodikon a HSC ugyancsak büntetőkkel, a kettő között pedig rendes játékidőben, de csak egy góllal tudott nyerni a HSC Miskolcon. A negyedik mérkőzés bizonyos értelemben kakukktojás, hiszen október 26-án a Jegesmedvék 14-1-re mosták le a Csíkszeredát. Története egyik legnagyobb vereségét azonban egy rendkívül kimerítő utazás a Kontinentális Kupáról és egy fertőző betegség előzte meg a vendégeknél.

Sokkal jobb állapotban ugyanakkor most sem lehetnek a szeredaiak, hiszen sorozatban játsszák a meccseket a román bajnokságban, a román kupában és a Mol Ligában. Fontos tehát, hogy mentálisan ne zuhanjanak úgy össze, mint legutóbbi miskolci meccsükön tették, ha meg akarják őrizni második helyüket. Ugyanakkor hiába játszik otthon a Miskolc, náluk is vannak hiányzók, hiszen a vasárnap kezdődő junior-világbajnokság miatt nem áll a csapat rendelkezésére sem Tim Kehler vezetőedző, sem a válogatott kerettag Miskolczi, Nagy és Ritó hármas. Ha ez nem lenne elég, Gőz sérült és Saluga sem 100%-os. Hogy mindez együtt mekkora érvágás, azt jól mutatja a csapat pénteki kudarca a Ferencváros ellen. Vasárnap tehát újra egy megjósolhatatlan kimenetelű, igazi rangadóra van kilátás a Mol Ligában.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Tim Kehler (Miskolc): A múlt héten kétgólos vezetésről vesztettünk a HSC ellen büntetőkkel. Természetesen vissza akarunk vágni a vereségéért, ráadásul ha győzünk, akár újra a második helyre léphetünk fel a tabellán. Minden mérkőzés, amit a közvetlen ellenfelekkel játszunk, hatpontos meccsnek számít, és már túl sok pontot szórtunk el eddig is. Bízom benne, hogy folytatjuk a romániai túra előtt mutatott játékunkat, és győzünk vasárnap is.

Antal Előd (HSC Csíkszereda): Nagyon szoros lett a középmezőny, ezért minden pontnak nagy értéke lesz a végelszámolásnál. A holnapi meccsre ennek megfelelően készülünk és nem titok, hogy pontokkal akarunk hazatérni Miskolcról. Ismerjük erősségeiket, hiányosságaikat, és úgy gondolom, hogy ezen a meccsen bármi megtörténhet. A Miskolcot hazai jégen nehéz legyőzni, de ez nekünk egyszer már sikerült, ezt kell megismételnünk. A sorok összetétele marad a pénteki.

Miskolc–HSC Csíkszereda 4-2

   

Visszaelőzött a Miskolc a Mol Liga vasárnapi rangadóján, fontos három pontot szerzett egyik legnagyobb riválisa, a HSC ellen. Pedig nagyon jól indult a meccs a csíkiaknak, Szilágyi kiállítása alatt Molnár Zsolt szerezte meg a vezetést 73 másodperc elteltével. A 13. percben Wéber egyenlített, a 24.percben pedig Tóth Adrián használta ki Moldován kiállítását, amivel már a hazaiaknál volt az előny. Nem sokkal később Szirányi iratkozott fel a góllövők közé. A 34. percben a csíkiak első sora rázta meg magát, az utóbbi időben nagyon gólerős Mihály Ede értékesítette Novak és Hurtaj passzát. A harmadik harmad elején Fodor Szabolcs álltotta vissza a kétgólos miskolci előnyt, amelyet egészen a meccs végéig sikerült is megőrizni. Ezzel a miskolciak már 50 pontosak, most éppen ők a másodikak, a HSC két pont hátrányban követi őket.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Egri Gergely, Miskolci Jegesmedvék: Nagyon jól játszottunk ma, megérdemelten nyertünk. Úgy érzem végig mi irányítottuk a mérkőzést, és fontos három pontot szereztünk.

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: Az elmúlt hetekben többszáz kilométert utaztunk, rengeteg mérkőzést játszottunk, így el kell fogadnom, hogy a játékosaim fáradtak. Három sorral nem tudtuk feltartóztatni a ma nagyon jól játszó Miskolcot.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Lauff, Wolf, Székely, Juhász.
Budai K.: 93,3% (Gyenes)
K
Kozuch: 89,2% (Fülöp)
Láda, Hegyi, Fodor, Tóth, Nagy Gergő
1
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Atkinson, Cowan, Dubek, Czuba, Saluga
2
Kósa, Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
Orosz, Szirányi, Popovics, Szilágyi, Smith
3
Adorján, Flinta, Bíró T., Bíró O., Sarsok
Rafaj, Wéber
4
Egri Gergely
E
Lahtinen Timo, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:13 SCC PP Molnár Zsolt Szőcs Kósa
1-1 12:34 MIS Wéber Orosz Dubek
2-1 23:57 MIS PP Tóth Láda Hegyi
3-1 27:24 MIS Szirányi Saluga
3-2 33:08 SCC Mihály Novák Hurtaj
4-2 41:25 MIS Fodor Nagy Gergő Tóth
37 Kapura lövések száma 30
18 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum