Egymás ellen küzdenek a rájátszásért

   

Dobos Tamás és Greg Lindqvist is úgy véli, az FTC még odaérhet a legjobb négybe.

Értékes skalpot szerzett a Ferencváros pénteken a Miskolc legyőzésével, és így még megmaradt az esélye a rájátszás elérésére. Vasárnap újabb fontos lépést kellene ehhez megtenni, az utóbbi időben jó formába lendült Brassót kell legyőzni. Mivel Greg Lindqvist csapata is elég sok pontot hullajtott el, nekik is életbevágóan fontos a pontszerzés, kiélezett meccsre lehet tehát számítani Pesterzsébeten.

A mérkőzés fontosságát jelzi, hogy nem is adott pihenőt csapatának Dobos Tamás, szombat délutánra is edzést rendelt el. A fegyelmezett játékra és a kiváló védekezésre szükség lesz most is, hiszen a romániai csapatnak remek támadói vannak.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

“Természetesen győzelemre játszunk, mint minden mérkőzésünkön – áll Dobos Tamás nyilatkozatában. – Javulnunk kell az emberelőnyös helyzetek kihasználásában és a ziccereink értékesítésében. Fontos szerep vár a fiatalokra ismét, ahogyan a Miskolc ellen is. Bontovics Márton és Roczanov Dezső sérült, Nagy László viszont hosszú idő után újra játékra jelentkezett.”

“Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk – mondta Greg Lindqvist, a Brassó mestere. – A Ferencváros nagyon veszélyes csapat, ha valaki kételkedne benne, nézze csak meg, a Miskolc ellen is győzni tudott. Nagyon szoros a liga, minden pontra égető szüksége van mindenkinek. Sokan esélyesek a rájátszásba kerülésre, én a Ferencvárost sem írnám le, nekik is reális az esélyük, a hátrányuk behozható. Nekünk viszont az a dolgunk, hogy ne ellenünk kezdjék meg a felzárkózást. Győzni akarunk vasárnap este, de ehhez fegyelmezett játékra és nagy odaadásra lesz szükség minden játékosunktól.”

Ferencváros–Brassó 3-6

   

Nehezen adta meg magát a Ferencváros-ESMTK a Brassó ellen, de végül Greg Lindqvist csapata elvitte mind a három pontot Pesterzsébetről. Korai góllal szerezte meg a vezetést a Ferencváros, de Lencsés góljára hamar jött a válasz is. Antal Zsombor találatát követően gyors egymásutánban három kiállítás következett, a Brassó túlélte az emberhátrányt, a Ferencváros a kettős hátrányt viszont nem, Rawlyk szerezte meg a vezetést. A szünet előtti pillanatokban Péter Róbert is betalált, így 3-1 volt az állás 20 perc után. Innentől a hazaiak csak üldözték a Brassót. Borbás góljával zárkóztak, de Piszarenko újra visszaállította a kétgólos különbséget. A harmadik harmadban ismét Borbás volt eredményes, megint egy gól lett a különbség, de egy kettős emberelőnyt Bonar használt ki kis idő múlva, a befejezés előtt pedig érkezett a szokásos emberhátrányos brassói gól is, melyet ezúttal Basilidesz szerzett meg. Ezzel a Brassó három értékes ponthoz jutott, és folytatja az erőltetett felzárkózást a középmezőnyhöz.

Fotó: Ferencváros-ESMTK

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Egészen a második harmadig pariban voltunk a Brassóval, mindamellett hogy vezettek ellenünk. Egy végzetes bírói hiba megpecsételte a sorsunkat a harmadik harmad derekán. Becsületére legyen mondva a csapatnak, a végsőkig küzdött, mindent megtett a győzelemért, de nem sikerült szorosabbá tenni a meccset. Pihenő következik, majd elkezdjük a felkészülést az Érsekújvár elleni oda-vissza-oda mérkőzésekre.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 100 néző. Játékvezetők: Mayer, Novak, Pálkövi, Soós.
Meravy: 83,8% (Szőke)
K
Polc: 92,9% (Fülöp)
Hoffmann, Hrajnoha, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
1
Wehrs, Bonar, Zsók, Virág
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
2
Nagy Cs., Piszarenko, Basilidesz, Péter R., Antal
Lencsés, Mestyán, Berta, Feil, Horváth
3
Mastaleriu, Rawlyk, Borsos, Petres, Barinka
Géczi, Revák, Fodor Z., Fekecs
4
Fodor Csanád, Lőrincz, Péter Zs.
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:44 FTC Lencsés Berta Mestyán
1-1 03:39 BRA Antal Fodor Csanád Basilidesz
1-2 08:08 BRA PP2 Rawlyk Bonar Virág
1-3 19:43 BRA Péter R. Petres Barinka
2-3 27:55 FTC PP Borbás Mestyán Hegyi Á. Z.
2-4 32:53 BRA PP Piszarenko Antal Fodor Csanád
3-4 45:45 FTC Borbás Hrajnoha Lencsés
3-5 47:44 BRA PP2 Bonar Virág Rawlyk
3-6 56:41 BRA SH Basilidesz
42 Kapura lövések száma 37
61 Kiállításpercek 62
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum