Egri Gergely első Mol ligás meccse edzőként

   

Tim Kehler helyett segítője irányítja a Miskolc szakmai munkáját, elsőként az FTC otthonában. Úgy tűnik, Mestyán István gyorsan új csapatot talált magának. A Mol Liga pénteki játéknapjának utolsó mérkőzésén a Ferencváros látja vendégül a Miskolc csapatát. A Fradinak eddig nem sok babér termett a borsodiak ellen, hiszen idei négy találkozójukon egyetlen pontot sem tudtak szerezni, 17-6-os gólaránnyal szerezte meg a maximális 12 pontot a Miskolc. Ráadásul a vendégeknek egy mérsékelten sikeres erdélyi túra után, ahol két mérkőzésen mindössze egyetlen pontot tudtak rabolni legnagyobb erdélyi riválisaiktól, feltétlenül szükségük van a győzelemre ahhoz, hogy visszaszerezzék második helyüket a tabellán.

A papírforma tehát a Miskolc mellett szól, azonban néhány körülmény miatt könnyen előfordulhat, hogy a Ferencvárosnak sikerül meglepnie ellenfelét. Egyrészt december 9–15. között rendezik a junior-világbajnokságot Brassóban. Az utazó keretnek tagja három miskolci csatár, név szerint Miskolczi Márk, Nagy Krisztián és Ritó László – a másik oldalt Léránt René képviseli. Mint az köztudott, a csapat szövetségi kapitánya Tim Kehler, így a fenti játékosokon kívül edzőjét is nélkülözni kénytelen a borsodi csapat. Ezen felül Brassóban több hétre kidőlt Gőz Balázs, és Martin Saluga sincs 100%-os állapotban, játéka kérdéses.

A hazaiaknál Roczanov Dezső és Nagy László sérült, Pilcsik Tamás megbetegedett. Meravy kapus teljesen rendbe jött, Bontovics Mártonnak az ujjperce viszont további kezelést igényel. A csütörtök esti edzésen részt vett a Dab.Doclertől távozó Mestyán István is, kérdés, hogy Dobos Tamás edző beveti-e új játékosát a Miskolc ellen.

Dobos Tamás (FTC): Túl sok újat nem tudok mondani, természetesen győzni akarunk a Miskolc ellen, ami ebben a szezonban sajnos még nem sikerült. Szerencsére betegünk, sérültünk nincs, mindenki harcra kész, jelen állás szerint Hrajnoha is játszhat.

Egri Gergely (Miskolc): Valószínűleg a játékosoknak és nekem is szokatlan lesz ez a felállás, de nem tehetünk mást, meg kell oldanunk. Több szempontból is nehéz hétvége vár ránk. A Fradi tele van tapasztalt hokissal, mindig nehéz ellenük játszani. Eddig kétszer játszottunk Pesterzsébeten ebben a szezonban, és mindkét összecsapást meg tudtuk nyerni, így most sem lehet más a célunk. A bajnokság nagyon kiélezett, aki túl sok pontot veszít, az gyorsan visszaeshet a tabellán. Éppen ezért nagyon fegyelmezetten kell játszanunk, hiszen a Fradi van olyan jó, hogy a hibáinkat kihasználja. Alaposan megfogyatkoztunk a hétvégére, de a csapatunkban profi játékosok, köztük válogatottak is vannak, akiknek ilyen körülmények között is meg kell oldaniuk ezt a nem könnyű feladatot.

Ferencváros-ESMTK–Miskolc 2-1

   

Mestyán István győztes mérkőzésen debütált a Ferencvárosban. A Miskolcból a juniorválogatottak mellett hiányzott Dusan Sijka is. Tizenegy másodperc alatt nyerte meg a meccset a zöld-fehér gárda, amikor nagyjából a mérkőzés felénél ennyi idő volt szükséges számukra ahhoz, hogy két gólt üssenek. Előbb Revák talált be emberelőnyből, majd Győri Tamás duplázott. A harmadik harmad elején Czuba szépített, de újabb gólra nem tellett a fiatal sorát nélkülöző sárga-feketéknek, pedig a végén Gyenes Dávid helyett is mezőnyjátékos lépett a jégre. A Ferencváros értékes pontokat rabolt, a Mol Liga középmezőnye kiszámíthatatlan versenyt folytat egymással.

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: Jól és taktikusan játszottunk, végig bírtuk a tempót a Miskolccal. A végén nagyon megkeserítették az életünket, de végül kihúztuk. Nagyon örülök a győzelemnek, külön köszönöm a srácoknak a fegyelmezett játékot. Köszönöm a szurkolóinknak a bíztatást és a kitartást a csapat mellett.  .

Egri Gergely, Miskolci Jegesmedvék: Mindkét csapat nyerni akart, de a Fradi ma kicsit jobban akarta ezt. Sajnos későn ébredtünk, az első két harmadban nem úgy pörögtünk, ahogy kellett volna. A harmadik harmadban hiába játszottunk jobban, egyenlíteni már nem sikerült. Ezen gyorsan túl kell lépnünk, készülünk a vasárnapi, Csíkszereda elleni mérkőzésre, ahol mindenképpen győznünk kell.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 180 néző. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Vas, Bedő.
Meravy: 96,8% (Szőke)
K
Gyenes: 92,0% (Budai Krisztián)
Hoffmann, Hrajnoha, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
1
Láda, Hegyi Á., Fodor Sz., Tóth, Nagy Gergő
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss G., Hegyi Á. Z.
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Czuba, Rafaj
Lencsés, Mestyán, Berta, Feil, Revák
3
Orosz, Szirányi, Popovics, Szilágyi, Smith
Géczi, Horváth, Fodor Z., Fekecs
4
Budai R., Wéber Zsolt
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Egri Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 31:39 FTC PP Revák Hrajnoha Berta
2-0 31:48 FTC Győri Dancsfalvi Hoffmann
2-1 41:10 MIS Czuba Tóth Rafaj
25 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum