A svéd juniorválogatott is összeállt

 

Stockholmban sajtótájékoztatón ismertették azt a 25 nevet tartalmazó listát, amelyből 23 játékos utazik az ufai junior-világbajnokságra. A kanadaiakhoz hasonlóan a címvédő svédeknél is hat olyan játékos található, aki tavaly is tagja volt a válogatottnak. Annak a válogatottnak, amely 31 év után tudott junior-világbajnoki aranyat nyerni a svédeknek. A feltehetően sokáig emlékezetes döntőt az oroszokkal vívták, a rendes játékidő 0-0-ra végződött, a svédek a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet jelentő gólt, Zibanejad révén.

Az idei névsorban is megtalálható lesz Jeremy Boyce Rotevall, Sebastian Collberg, Filip Forsberg, William Karlsson, Victor Rask és Rickard Rakell, mindannyian csatárok. Szintén hatan vannak olyanok, akik észak-amerikai ligákban edződnek: a már említett Rakell (OHL, Plymouth Whalers) és Rask (WHL, Calgary Hitmen), valamint Oscar Dansk (OHL, Erie Otters), Rasmus Bengtsson (USHL, Muskegon Lumberjacks), Hampus Lindholm (AHL, Norfolk Admirals) és Nick Sörensen (QMJHL, Quebec Remparts).

A keretben azonban nagyon fontos hiányzók is akadnak. Három olyan játékos nem tarthat a kerettel, akikre egytől egyig meghatározó szerep várna. Oscar Klefbom védőt (Färjestad) például már a tavalyi vébé All Star-csapatába is beválogatták, az idei szezonjának azonban egy vállsérülés következtében vége. Szintén sérülés miatt hiányzik Jonas Brodin (Minnesota/NHL, Houston/AHL), ő a kulcscsontját törte el. A legfájóbb hiányzó azonban minden bizonnyal a tavalyi hős, Mika Zibanejad lesz, őt klubcsapata, az Ottawa nem akarja elengedni. Érdekes egyébként, hogy mindeközben Bob McKenzie, a tsn.ca egyik vezető szakértője arról értekezik, hogy a lockout következtében mód nyílik arra, hogy minden eddiginél erősebb kanadai válogatott álljon össze, főként a csatárokat illetően. Ráadásul a kanadai klubok a saját játékosaikkal megértőbbek.

A svédek szövetségi kapitánya nem is palástolta elégedetlenségét: “Nagyon csalódottak vagyunk, hogy az Ottawa nem akarja elengedni Mikát a junior-világbajnokságra. Megkértem a szövetségünket, hogy lépjen közbe az érdekünkben, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fognak tenni. Ezzel együtt azokra a játékosokra kell koncentrálnom, akik a rendelkezésemre állnak, és nem hagyhatom, hogy értelmetlenül pazaroljam az energiámat.”

A svédek játsszák a vébé nyitómeccsét, december 26-án a csehek ellen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum