A kollektív tárgyalások legbiztatóbb napja

 

Kedden új fejezet nyílt az idei lockoutról folyó tárgyalásokban, miután a játékosok elfogadták a ligaelnök, Gary Bettman javaslatát.Ennek eredményeképpenközvetlen párbeszédet folytattak a tulajdonosokkal. A megbeszélés délután kettőkor kezdődött, öt és fél óra után együtt vacsoráztak, majd jóval éjfél utánig folytatták a megbeszéléseket a felek. A tárgyalóasztalnál ezúttal nem volt jelen sem Bettman, az NHL, sem Donald Fehr, az NHLPA vezetője, csak helyetteseik, Bill Daly és Steve Fehr. A tulajdonosokat Jeremy Jacobs (Boston Bruins), Ronald Burkle (Pittsburgh Penguins), Mark Chipman (Winnipeg Jets), Jeffery Vinik (Tampa Bay Lightning), Murray Edwards (Calgary Flames) és Larry Tanenbaum (Toronto Maple Leafs) képviselte, míg a játékosok részéről többek között Sidney Crosby (Pittsburg Penguins), Ryan Miller (Buffalo Sabres), Shane Doan (Phoenix Coyotes), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks), Martin St. Louis (Tampa Bayy Lightning) és Brad Richards (New York Rangers) volt jelen.

A maratoni megbeszélés után mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott. “Azt hiszen, ez egy konstruktív nap volt ? lelkendezett Steve Fehr, a játékosok oldaláról. ? Nagyon jó párbeszédet folytattunk. Bizonyos értelemben azt is mondhatnám, ez volt eddig a legjobb napunk. De természetesen nem akarok túlzottan optimista képet festeni, még rengeteget kell dolgoznunk. Szerda reggel folytatjuk.”

Bill Daly is visszafogottan lelkendezett: “Különösen nagyra értékelem a játékosok erőfeszítéseit. Mindenki nagyon keményen dolgozik, mindenki megegyezést szeretne, és azt gondolom, ez biztató. Reméljük, szerdán még nagyobbat tudunk előrelépni.”

A megbeszélések tehát szerdán folytatódnak, 11-kor az NHL igazgatótanácsa is ülést tart.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum