A DAB 100%-os az Érsekújvárral szemben

   

Gyengébb sorozat után érkezik Dunaújvárosba a szezonkezdet meglepetéscsapata, az Érsekújvár. A jó szezonnyitány utáni visszaesés a táblázaton is meglátszik. A felvidéki csapat jelenleg már csak negyedik, előnye a Brassóval szemben hat pont, de Stefankáék egy meccsel többet játszottak. A DAB és a HC Nové Zámky csapat eddig négyszer játszott egymással a bajnokságban, mind a négyszer rendes játékidőben nyert a Dunaújváros, de a győzelmekért nagyon meg kellett küzdenie. A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

 

“Nagyon technikás, képzett csapat a Nové Zámky – mondta Szilassy Zoltán, a Dab.Docler másodedzője. – Lehet, hogy egy kicsit elfáradtak így a szezon közepére, de még nagyon sok van vissza az alapszakaszból is. A negyedik helyen állnak, így kiemelten fontos nekik minden pont, hogy megszilárdítsák a rájátszást érő pozíciót a Brassóval szemben. Nem kérdés, hogy győzni jönnek, és az sem, hogy mi ezt nem engedhetjük meg nekik. Kint szorosabb mérkőzéseket játszottunk, itthon inkább simákat, remélem, hogy ez holnap is így lesz. Galanisz és Erdélyi újra csatasorba állhat. Az egyetlen kérdőjel Pavuk Attila, aki vasárnap reggelre belázasodott, így az, hogy ő játszik-e a délelőtti edzésen derül csak ki. Sevela kezd a kapuban, és nagyjából ugyanazzal az összeállítással lépünk pályára, mint az Újpest ellen – nyilván beleszámolva a visszatérőket és az esetleges hiányzókat is.”

“A Mol Ligát nagy fölénnyel vezető csapat ellen játszunk hétfőn este – mondta Robert Spisák, a HC Nové Zámky mestere. – Utoljára itthon játszottunk ellenük, az egy nagyon színvonalas mérkőzés volt, amelyen sajnos megint a Dunaújváros nyert. Szeretnénk most is jó és közönségszórakoztató játékot mutatni, és remélem, végre a pontszerzés is sikerülhet. Az elmúlt egy hétben taktikailag is igyekeztünk felkészülni, a csapatban mindenki egészséges, szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni.”

Dab.Docler–Érsekújvár 6-1

   

Elsősorban fegyelmezetlen játékának köszönhetően továbbra sem sikerült pontot szereznie az Érsekújvárnak a Dunaújváros ellen. A Brassó vesztett pontok tekintetében utolérte a kiválóan rajtoló HC Nové Zámkyt. Pedig a hazai csapat pocsékul használta ki az előnyöket. Az Érsekújvár összesen 117 perc büntetést szedett össze, a Dab.Docler mintegy 21 percet játszott emberelőnyben, ebből kétszer kettős előnyben, mégis csak két gól sikerült lőnie speciális szituációban.

Szappanos Dávid szerzett vezetést a DAB-nak, majd szinte a korongbedobást követően, a védők megingását kihasználva azonnal egyenlített a szlovák csapat. Somogyi Balázs a második harmad elején visszavette a vezetést a hazaiaknak, majd Szappanos a 33. percben emberelőnyben volt eredményes. Egy percre rá Azari Zsolt találatával már 4-1-re vezetett a Dab.Docler.

A harmadik harmad elején Galanisz megsérült, mint később kiderült, nem súlyosan, de a játékot nem tudta folytatni, így is 3 ponttal zárta a meccset. Mivel Gröschl Tamás a délelőtti edzésen szenvedett szintén apróbb sérülést, ezért az az érdekes helyzet állt elő, hogy a DAB-nak mindössze két centere maradt, így hol Lindgren, hol Kiss Dániel próbálta ki, milyen csatárnak lenni. Ez azonban nem nagyon vetette vissza az Acélbikákat, a 47. percben Szappanos ért el kettős előnyből mesterhármast, majd az 55. percben Somogyi duplájával alakult ki a 6-1-es végeredmény. A kapura lövések száma közötti különbség igazán durva lett a végére.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh (Dab.Docler): Nem is értem, hogyan játszhatott ennyire bolondosan az Érsekújvár, komoly mérkőzésre készültünk, de már az első harmadban látszott, hogy baj van az energiájukkal. Mérkőzés közben át kellett szervezni a játékot, hiszen Gröschl délelőtt, Galanisz pedig a harmad harmad elején sérült meg. Nem volt egy közönségszórakoztató mérkőzés, elsősorban az ellenfél fegyelmezetlensége miatt, de a 6-1 önmagáért beszél.

Robert Spisák (Érsekújvár): A sok kiállítás miatt sajnos nem alakult ki folyamatos játék, így nem is igazán tudtunk felpörögni a mérkőzésre. Több dologgal sem voltam ma elégedett, például a játékunkkal sem, emellett a sorsolásunk sem optimális, hiszen többször fordult már elő, hogy egy-egy hosszabb szünetet követően sorozatmérkőzéseken kell helytállnunk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Haszonits, Mayer, Abonyi, Mayer.
Sevela: 93,8% (Kiss T.)
K
Zima: 90,6% (Beno)
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Galanisz, Pavuk
1
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Varga
Huba, Chvatal, Lundh, Somogyi, Kiss Á.
2
Sucharda, Joanidis, Mihajlov, Dobry, Barcak
Tőkési, Erdélyi P., Azari, Peterdi, Papp V.
3
Lehocky, Baron, Tarnóczy, Stefanka O., Púchovsky
Hüffner, Nagy, Szabados, Papp Cs.
4
Németh, Kukla, Spisák
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:18 DAB Szappanos Pavuk Galanisz
1-1 10:05 NZÁ Dobry Barcak Joanidis
2-1 21:05 DAB Somogyi Galanisz Szappanos
3-1 32:34 DAB PP Szappanos Lindgren Galanisz
4-1 33:40 DAB Azari Peterdi Hüffner
5-1 46:51 DAB PP2 Szappanos Kiss D. Pavuk
6-1 54:37 DAB Somogyi
64 Kapura lövések száma 16
32 Kiállításpercek 117
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum