Az első dornbirni EBEL-győzelem jöhet

   

A Znojmo legyőzése után néhány órával útnak indult a Fehérvár, a Dornbirn otthonában egy ottani alvás után lép jégre a magyar EBEL-csapat. Mihály Árpád helyett ezúttal Hajós Roland megy a harmadik sorban. Az első meccsen 4-2-re alulmaradtunk.

“Jól indult a Znojmo eleni mérkőzésünk, de a jó kezdés után kicsit belealudtunk ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV edzője a Jégkorongblognak. ? Ezért az első harmad után a főmérnök igen határozott módon állított a szerkezeten, ennek hatására visszaálltunk a felpörgetett tempóra, oda, ahol a meccset indítottuk. Innentől kezdve a meccset végig irányítottuk, és végül biztos győzelemmel zártuk. Sokat támadtunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de a harmadik harmad előtt azt kérte a játékosoktól Jan Neliba, hogy ne kapjunk több gólt.

A biztonságos védekezésre helyeztük a hangsúlyt, természetesen hozzátette, hogy minden kínálkozó lehetőséget igyekezzünk kihasználni az ellenfél kapuja előtt. A fiúk maximálisan betartották ezt a kérést, az utolsó húsz percet 2-0-ra nyertük, jól működött a játék és a taktika. Neliba mester örült is a meccs végén, megdicsérte a csapatot és megköszönte a péntek esti teljesítményt. Jó volt látni, hogy az emberelőnyök is működtek, több gólt lőttünk fórban, és a hátrányos védekezéssel sem volt gond, egy egyéni hibából kaptunk egyet.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

Mihály Árpád kisebbb térdsérüléssel bajlódik, a biztonságos felépülés miatt háromnapos pihenést írt elő az orvos számára, így helyette Hajós Roland játszik Kovács Csaba és Sikorcan Ladislav mellett. A jelen helyzetben csak ott változtatunk, ahol muszáj, tehát egyebekben nem lesz módosulás, ugyanúgy kezdünk, mint legutóbb, a kapuban Adam Munróval.

A dornbirni mérkőzés nehezebb lesz, mint a pénteki, vagy mint a fehérvári Dornbirn-meccs volt. Egy zártan védekező, elsősorban a kontrákból építkező csapat lát vendégül minket, ezt az eddigi két meccsen már láttuk. Jó képességű játékosokból állnak, de a célunk az, hogy a mi játékunkat erőltessük rájuk, és minél kevésbé kelljen feladni biztonságos védekezésünket az eredmény alakulása miatt.

Tapasztalhatjuk, hogy ha négy sorunk tart hatvan percig magas tempót, akkor ezzel a ligában bármely csapat ellen érvényesülni tudunk. Nem sok csapat képes erre az EBEL-ben, ki kell használnunk, hogy a negyedik sorunk is egész mérkőzésen használható. Mert mind a négy sorunk bizonyította, hogy képes megoldani a feladatát, és azt hiszem, ez mindenkinek így a legjobb ebben a csapatban.”

A Fehérvár a meccs másnapján, szombat fél kilenckor útnak is indult Dornbirnba, estére kint is voltunk. Vasárnap reggel edzünk egyet, majd pihenés szerepel a programban. A meccs után egyből indulunk haza, valamikor hétfő reggel 6-7 között érünk Székesfehérvárra.

Sofron István a pénteki duplájával ismét a liga legjobb góllövői közé küzdötte fel magát. 14 góljánál csak négyen lőttek többet eddig. A dornbirni Kozek egyelőre kimagaslik, 19-szer talált a kapuba a kanadai, érdemes lesz rá is figyelni vasárnap. Ugyancsak jó pozíciót fog Sofron és Ladányi Balázs a kanadai táblázaton. A csapat pedig továbbra is a második legjobb az emberelőnyök kihasználásában, és bár hat gólt is kaptunk ilyen helyzetekben, de már rég volt erre példa.

Nem szabad, hogy a Dornbirn helyezése bárkit megzavarjon. Bár természetesen legyőzhetőek, mint bármelyik más csapat az EBEL-ben, de nagyon kell figyelni ellenük is. November első felében folyamatosan vesztettek, de a vége felé hazai pályán nyertek a Villach, legutóbb pedig idegenben a Klagenfurt ellen. Chris Harand, Matt Keith, John Hecimovic és Dale Mitchell hiányozni fog a Fehérvár ellen, és Petrik játéka is kérdéses az osztrák előrejelzések szerint.

Dorbirner EC

17:30

Sapa Fehérvár AV19

EBEL. Dornbirn, 2012. december 2. Játékvezetők: Falkner, Potocan, Nikolic, Nothegger.
Desrochers (Enzerhofer) K Munro (Bálizs)
D?Aversa, Printz, Aquino, Kozek, Feichtner 1 Durco, Pratt, Banham, Johansson, Metcalfe
Magnan-Grenier, Slivnik, MacMillan, Henrich, Bois 2 Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi
Aarsson, Fussenegger, Putnik, M. Lebler, Wilfan 3 Hetényi, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi
Trummer, Haussle, Granzing 4 Tokaji, Pozsgai, Kovács Cs., Sikorcin, Hajós
Dave MacQueen E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum