Meddig tart a Brassó győzelmi sorozata?

   

A Brassó a négy közé igyekszik, a Miskolc a második helyet szeretné fogni.

A Mol Liga vasárnapi játéknapjának második mérkőzésén a Brassó a Miskolc csapatát fogadja. A találkozónak mindkét csapat számára komoly tétje van, hiszen a Miskolc második helyét komolyan veszélyezteti a Csíkszereda, akitől a pénteken elszenvedett veresége után már csak két pont választja el (ráadásul a HSC egy meccsel kevesebbet játszott).

A Brassó viszont még nem mondott le a rájátszásba kerülésről, ehhez azonban minden pontra szüksége van, különösen a tabellán előtte álló csapatoktól. A két csapat egymással szembeni mérlege döntetlen, mindketten egy-egy mérkőzést nyertek és veszítettek hazai pályán és idegenben is. A két csapat legutóbb november 4-én találkozott egymással Brassóban, akkor a vendégek nyertek 5-3-ra. Talán a Brassó várja jobb formában a találkozót, hiszen az elmúlt három mérkőzésüket megnyerték, 12-2-es gólkülönbséggel. A Miskolcból továbbra is hiányzik majd Martin Saluga, a Mol Liga legponterősebb játékosa.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Greg Lindqvist (Brassó): “Hármas győzelmi szériában vagyunk, így különösen fontos lesz, hogy minden másodpercben nagyon koncentráltan játsszunk. Számtalanszor elmondtam már, hogy a Mol Ligában nincsenek könnyű mérkőzések, de a Miskolc ellen kétszeresen is nehéz dolgunk lesz, mivel hatpontos mérkőzés vár ránk. Sajnos több sérültünk is van, így Imecs és Petres is, míg Hietamaki eltiltását tölti. Remélem, hogy a csapatom a meccs első másodpercétől az utolsóig tud majd összpontosítani, és a nap végén egy újabb nagyon fontos győzelemmel leszünk gazdagabbak.”

Tim Kehler (Miskolc): “A Brassó egyre jobb formában játszik. A legutóbbi brassói meccsen nyerni tudtunk, és most ezt kell lemásolnunk. Tisztában vagyunk az erősségeikkel, különösen a légiós soruk jó, de úgy gondolom, hogy fegyelmezett játékkal újra győzni tudnánk ott. Mivel közvetlen riválisról van szó, fontos lenne, hogy kellő távolságban tartsuk őket magunk mögött a bajnoki táblázaton. Jelenleg csak egy sérültünk van, Martin Saluga, aki bár szépen javul, nem kockáztatjuk a játékát. Mivel jelenleg 25 játékosunk van, így még két hokis marad ki a keretből, ez most Budai Roland és Wéber Zsolt lesz.”

Brassó–Miskolc 6-2

   

Nem sikerült a pontszerzés Brassóban a miskolciaknak, egyre sűrűbb a Mol Liga középmezőnye. Rettenetesen kezdett a vendégcsapat, így az ötödik percben már két gól volt a Brassó előnye. Piszarenko és Bonar szerzett gólt. A tizedik percben aztán Borsos Attila emberelőnyös góljával még rátett egy lapáttal erre, igen komoly, háromgólos brassói előny jött össze rövid idő alatt. Ezt követően stabilizálta a hátsó alakzatát a Miskolc, sikerült a következő 20 percet megúszni kapott gól nélkül, előrefelé pedig nagy erőket mozgattak meg a felzárkózás érdekében. Az erőfeszítéseket siker is koronázta. A 27. percben Fodor Szabolcs, a 30. percben pedig Láda Balázs gólt szerzett, elolvadt a jelentős brassói előny.

Ekkor azonban újabb rettenetes két és fél perc következett miskolci oldalról, Virág Csanád, majd Bonar volt eredményes, és máris 5-2 volt az eredmény. Tim Kehler kapuscsere mellett döntött, Budai lement, érkezett Gyenes. A Miskolc továbbra is sokat próbálkozott, a meccs végéig azonban már csak egy gól esett, és ezt ismét a Brassó érte el, Péter Zsolt állította be a végeredményt. A Brassó eredményesen zárkózott fel elmúlt pár mérkőzésén, közvetlen vetélytársait megverte, újra négy csapat nyílt küzdelme folyik a rájátszás három helyéért.

Fotó: ASC Corona Brassó

Greg Lindqvist, ASC Corona Fenestela Brassó: “Remek győzelmet arattunk ma este. Kicsit féltem előtte, mert sok játékosunk hiányzott sérülés és eltiltások miatt, de a csapat jó arcát mutatta ma este. Most négy győzelmünk van már zsinórban, de egyelőre még nem tartunk sehol, ez még nem elég ahhoz, hogy a rájátszásba kerüljünk. Remélem, néhányan felépülnek a keddi mérkőzésre, mert nagyon nagy szükségünk lenne a győzelemre.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Jól játszottunk ma este, de a meccs az első 10 percben már eldőlt. A Brassó nagyon motivált volt, amúgyis nagyon nehéz őket megverni, de ha elengedjük őket 3-0-ra, mint ahogy azt tettük ma, akkor már-már lehetetlen. Néha előfordul, hogy a játékosok sokat hibáznak egy mérkőzésen. Ez ma éppen egy ilyen nap volt, de nem foglalkozhatunk sokat ezzel, mennünk kell tovább.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1100 néző. Játékvezetők: Csomortani, Gergely, Siko, Butucel.
Polc: 95,1% (Béres: 100%)
K
Budai K.: 78,3% (Gyenes: 88,9%)
Wehrs, Nagy Cs., Bonar, Zsók, Virág
1
Láda, Hegyi, Fodor Sz., Tóth, Nagy Gergő
Piszarenko, János, Basilidesz, Péter R., Antal
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Popovics, Rafaj
Mastaleriu, Borsos, Barinka, Péter Zs.
3
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
Bálint, Fodor Cs., Lőrincz
4
Miskolczi, Gőz, Czuba, Ritó, Sijka
Lindqvist Greg
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:40 BRA Piszarenko
2-0 04:25 BRA Bonar Zsók
3-0 10:37 BRA PP Borsos Wehrs Nagy Cs.
3-1 26:17 MIS Fodor Sz. Tóth
3-2 29:52 MIS Láda Nagy Gergő
4-2 32:18 BRA Virág Zsók Bonar
5-2 34:43 BRA Bonar Virág Zsók
6-2 52:41 BRA PP Péter Zs. Piszarenko Borsos
32 Kapura lövések száma 42
40 Kiállításpercek 60
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum