Vas két gól, Hentes és Szélig két gólpassz

 

Hetényi Zoltán első AHL-mérkőzésén van túl, igaz, cserekapusként, de győztes meccsen volt jelen. Vas János vezeti a francia kanadait táblázatot. Légiósaink sok pontot szereztek pénteken.

A svájci másodosztályban játszó magyar csatár csapata, a GCK Lions idegenben nyert 5-3-ra a Thurgau ellen. Hentes Kristóf fontos szerepet vállalt a győzelemben, a végül mesterhármasig jutó Mike Künzlének kétszer készített elő. Először a vezetés megszerzésekor, a harmadik harmadban pedig a negyedik, meccsdöntő találat alkalmával hozta helyzetbe csapattársát. Győzelmével a Lions leszakította közvetlen riválisát, a Thurgaut, és megszilárdította 9. helyét a tabellán. A 19 éves Hentes 26 meccsen 2+5=7 pontnál tart.

A francia bajnokságban a Briancon hosszabbításban nyert az Amiens ellen 3-2-re, Szélig 0-2-es állásnál, emberhátrányban adta az első gólpasszt, míg a másodikat a hosszabbítás utolsó percében. Vas Jánosék érdekes meccset játszottak a Morzine-Avoriaz otthonában. Két harmad után 2-0-ra ment a hazai csapat, a Dijon a harmadik harmad harmadik percében Vas János góljával kezdte meg a felzárkózást. Másfél perccel később egy emberhátrányos góllal újra két gól volt a különbség. Az 56. percben újra Vas János csökkentette egygólosra a különbséget. A 18. percben a hazai csapat előbb visszaállította a kétgólos különbséget, majd a 19. percben egy üreskapus találattal már három gól volt közte, és a hátralévő két percben még két góllal terhelte meg a kissé összeomló Dijont. A vége 7-2 lett. A Briancon második, a Dijon negyedik a tabellán, Vas János újra a kanadai táblázat élén áll, a brianconi Marc-André Bernier-vel.

Hetényi Zoltán túl van első AHL-es mérkőzésén, egyelőre a kispadon kapott helyet, az Admirals így is nyert otthon 3-2-re a Chicago Wolves ellen. Jeremy Smith az első számú kapus, 21 lövésből 19-et hárított, ami 90,5%-os teljesítmény.

Hiába nyerte 41:18-ra a kapura lövést a Troja/Ljungby, mégis kikapott 2-1-re a 3. helyezett Södertaljétől a svád másodosztályban. Bartalis István 13. csatárként lépett pályára, pontot nem szerzett, egyik kapott gól alkalmával sem volt jégen. Bengtsberg kapus a szerdai 63% után, pénteken 89%-kal védett. Vereségével a Troja/Ljungby nem tudott feljebb zárkózni a tabellán, továbbra is 10. a szoros középmezőny utolsójaként.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum