Tabellaszomszédok találkoznak Csíkban

   

A HSC Csíkszereda lassan, de biztosan felzárkózott a középmezőnyhöz. Szurkolói nagy örömére végre dobogós helyen tanyázik, miután legutóbb biztos győzelmet aratott az Érsekújvár ellen. Péntek este az a Miskolc lesz a következő ellenfél, amely jelenleg három ponttal előzi meg a HSC-t, igaz, ehhez egy mérkőzéssel többet is játszott a borsodi csapat. A HSC és szurkolói minden bizonnyal nagyon készülnek az újabb győzelemre, amire több okuk is van. A legfontosabb, hogy a szoros küzdelemben minden pont duplán számít, különösen, ha közvetlen vetélytárstól sikerül azt elvenni. Bár legutóbb sikerült már korrigálni, de valószínűleg még nem múlt el teljesen az idény legnagyobb különbségű győzelmének emléke sem, amelyet történetesen a Miskolc aratott a HSC felett. Ráadásul Csíkszeredában nemcsak a végső győzelem a fontos, a szurkolók azt szeretik, ha kedvenceik a szezon nagy részében fentről néznek vissza a mezőnyre, így a presztízs miatt is győzni illene a vendégek ellen.

“Pénteken az egyik legjobb játékoskerettel és az egyik legjobb formában lévő csapatot fogadjuk – nyilatkozta Antal Előd, a csíkiak csapatvezetője. –  De ez a tény nem ment fel bennünket az alól, hogy hazai pályán csak a győzelemre játsszunk. Az Érsekújvár ellen nagyon fegyelmezett játékkal tudtunk nyerni, ezt a játékot szeretnénk folytatni. Igazi hatpontos meccsre számítok, ahol bármelyik csapat győzhet, de biztosan nem nagy gólkülönbséggel. Holnap sem lesz hosszú a kispadunk, hisz Nagy István és Molnár Szabolcs még nem épült fel, Tranca Dani  a brassó elleni meccsen fejsérülést szenvedett, őrá nem számíthatunk még a hétvégén, Molnár Zsombor a szerdai Galac elleni meccset nem tudta vállalni, az hogy játszik-e pénteken, csak a reggeli edzésén dől el, Becze pedig a tízmeccses eltiltását tölti.”

“Nagyon nehéz kiismerni a Csíkszeredát – mondta Tim Kehler, a Miskolc edzője. – Rendkívül hullámzó a formájuk, képesek nagyon jó és persze rossz teljesítményre, és látszólag egyiknek sincs előre látható jele. Az eddigi meccseinkből kiindulva nagyon nehéz lenne megjósolni, mi fog történni most pénteken, hiszen ők is győztek már le bennünket már hazai pályán és idegenben is, és mi is képesek voltunk erre. A legutóbbi csíkszeredai mérkőzésünket elrontottuk, nem tudtunk kellően felpörögni, ők pedig nagyon vissza akartak vágni az előző heti 14-1-es miskolci vereségért.  Az első csíkszeredai mérkőzésünket viszont megnyertük, tehát elvileg tudjuk, mi vezethet sikerre a HSC ellen. Fontos lenne, hogy nyerjünk, mert így növelhetnénk az előnyünket velük szemben a táblázaton. Saluga még sérült, nem kockáztatunk, szeretnénk, ha teljesen felépülne. Rajta kívül Budai Roland és Wéber Zsolt is Miskolcon maradt, mivel így is teljes kerettel tudunk kiállni”

HSC Csíkszereda–Miskolc 3-2

   

Büntetőkkel, kétgólos hátrányból fordítva győzte le a HSC Csíkszereda a Miskolcot a péntek esti rangadón. Mihály Ede duplázott.Remekül kezdtek a miskolciak, az ötödik percben már két góllal vezettek, Popovics és Czuba góljaival. Utóbbinál a sérülések miatt a keretbe visszakerült Sijka adta a gólpasszt. Ezt követően három miskolci kiállítás következett, egy alkalommal 34 másodpercig kettős előnyben is játszhatott a Szereda, gólt azonban csak a negyedik miskolci kisbüntetésnél, késleltetett kiállításból sikerült szerezniük a hazaiaknak. Kozuch lement, mezőnyjátékos jött a helyére, a létszámfölényt Szőcs Szabolcs váltotta gólra. A második harmadban újabb három kisbüntetés élt túl a jól küzdő vendégcsapat, és a harmadik harmadban sem sikerült gólt szereznie egyik csapatnak sem előnyben, pedig akadt belőle mindkét oldalon kettő. Az 55. perc legvégén aztán az első sor meglőtte a szokásos gólját, Mihály Ede révén, ezzel kiegyenlítettek a hazaiak. A rendes játékidő végéig és a hosszabbításban sem született újabb gól, jöhettek a büntetőlövések, amelyben a hazai csapatnak volt nagyobb szerencséje. Mihály Ede nevéhez fűződik a győztes találat.

Antal Előd, HSC Csíkszereda: “Mindkét csapat kiválóan játszott. A Miskolc nagyon agresszíven kezdett, sikerült is gyorsan  két góllal elhúzniuk. Szerencsére az első harmad második felétől számomra kicsit érthetetlen módon visszábbálltak, és így elkezdhettük a felzárkózást. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, sokat kellett az egyenlítésért dolgoznunk, ami a csak a harmadik harmad végén sikerült. Büntetőlövéskre került a sor, ahol tudjuk, hogy bármi megtörténhet. Az első hazai meccsen így vesztettünk a Miskolc ellen, ma pedig nekünk sikerült győztesen kijönnünk belőle.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Csalódottak vagyunk hogy nem tudtuk megszerezni a három vagy legalább a két pontot. Nagyon erősen kezdtük a mérkőzést és sikerült nagyon hamar két gólt is szereznünk. Ezután magára talált a Csíkszereda és sikerült egyenlítenie a mérkőzés utolsó perceiben.  A kapusteljesítmények kiválóak voltak, csapatom nagyon jól védekezte ki az emberhátrányos helyzeteket is. Büntetőkig jutottunk, itt most a Csíkszeredának sikerült elvinnie a két pontot. Mindkét csapat nagyon jól játszott.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 750 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Keresztes, Feher.
Kozuch: 93,1% (Ruczuj)
K
Budai K.: 93,0% (Gyenes)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Láda, Hegyi, Fodor, Tóth, Nagy Gergő
Kósa, Bors, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Popovics, Rafaj
Adorján, Flinta, Bíró T., Bíró O., Péter
3
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
4
Miskolczi, Gőz, Czuba, Ritó, Sijka
Lahtinen Timo, Nagy Béla
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:27 MIS Popovics
0-2 04:30 MIS Czuba Sijka
1-2 14:20 SCC Szőcs Moldován Molnár Zsolt
2-2 54:57 SCC Mihály Papp Novák
3-2 65:00 SCC GWS Mihály
43 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 18
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum