A felzárkózás a tét Brassóban

   

Lassan kezd kifutni az időből a Brassó és a Ferencváros-ESMTK, így kulcsfontosságú mérkőzésre kerül sor a Cenk alatt pénteken délután. A Digi TV közvetítése miatt a meccs szokatlanul korán kezdődik, magyar idő szerint délután háromnegyed négytől. Mindkét csapatnak minden pontra szüksége van, de most ketten együtt is csak hármat szerezhetnek. Greg Lindqvist csapata csupán három vesztett pontnyira van a szezont jól kezdő, de az utóbbi időben megtorpanó Érsekújvártól, így egyelőre reális az esélye a rájátszásba kerüléshez. A Ferencváros viszont 20 vesztett ponttal áll rosszabbul a felvidéki csapatnál, így esetükben lassan nincs több hibázási lehetőség.

Nagyon fontos szakasz kezdődik a Ferencváros-ESMTK elleni mérkőzésünkkel – mondta Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – A következő öt nap alatt három Mol Liga mérkőzést játszunk. A legutóbbi mérkőzésünkön a Fradi nyert, így most vissza szeretnénk vágni nekik, ugyanúgy, ahogy tettük ezt a legutóbb az Újpest és az Érsekújvár ellen. Nem lesz könnyű meccs, ahogy a ligában idén úgy általában sincsenek könnyű meccsek. De biztos vagyok abban, hogy tudjuk tartani azt a formánkat, amit az utolsó meccseinken mutattunk, amelyeket megnyertünk. Szükségünk is lesz erre, mert a három pont kell nekünk, nem akrunk kimaradni a rájátszásból. Petres és Imecs sérült, Piszarenko és Hietamaki még mindig eltiltását tölti, így ők nem játszhatnak pénteken.”

Huszonegy játékossal vágott neki a Ferencváros az idei második erdélyi túrájának. Hosszú, 12 órás buszos utazáson vannak túl a zöld-fehérek. Hegyi Ádám Zoltán az utazás előtti napon jelezte, hogy nem tudja vállalni a két mérkőzést. Nem utazott a csapattal Németh Ádám, Muzsik Norbert és Géczi Gergely sem. Roczanov Dezső továbbra is a derekával bajlódik, a csatár kedden edzésbe állt, de edzés után ismét nagyon erős derékfájdalomra panaszkodott, így ő is hiányozni fog.

Brassó–Ferencváros 2-1

   

A 11. percre kialakult a végeredmény Brassóban, de azért már addig is történt egy és más a pályán. Az 5. perc legelején például Rawlyk szabálytalansága következtében Hrajnoha sérült meg, az első hírek szerint orrtörés és agyrázkódás érte a fiatal szlovák bekket. Rawlyk 5+20-at kapott, és az emberhátrányt a Brassó használta ki, Bonar és Virágy Csanád révén két gólt is ütöttek ez alatt az 5 perc alatt. A 11. percben Pilcsik Tamás válaszolt, már egyenlő létszámban. A második és a harmadik harmadban a hazaiak jóval aktívabbak voltak, köszönhetően annak is, hogy 8 perccel többet játszhattak emberelőnyben, mint a vendégek. A két kapus, Meravy és Polc azonban lehúzta a rolót, a vendégeken az időkérés sem segített. A lefújásig megmaradt a sovány brassói előny, ami életbevágóan fontos volt Greg Lindqvist csapatának a rájátszásba kerülésért vívott versenyben. A Ferencváros nem először kap emberelőnyben játszva több gólt is a Brassótól, az idei első, 6-1-es vendéggyőzelemmel végződött meccsükön például háromszor is megesett ez a csúfság.

Fotó: ASC Corona Brassó

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Ez volt az egyik leggyengébb meccsünk, amit valaha is játszottunk, a technikáról illetve a taktikáról beszélve. A lényeg azonban, hogy nyertünk, mert idén már sokszor volt olyan is, hogy jó meccset játszottunk és vesztettünk. Rengeteg volt az egyéni hiba, Rawlyk hamar véglegest kapott, így át kellett szerveznem a sorokat. Csak azt remélhetem, hogy vasárnap a Miskolc ellen sokkal több gólt lövünk, mint ma este.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Nem tudom még, mi történt velünk ma, mintha a játékosaim elvesztették volna a fejüket, 2 gólt kapni két perc alatt emberelőnyben nem sűrűn fordul elő. Bár taktikusan játszottunk, nem lőttünk eleget kapura, így nem is szerezhettünk elég gólt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Tudtuk, hogy a Brassó erős csapat, nehéz nyerni ellenük, de csalódott vagyok.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 500 néző. Játékvezetők: Csomortani, Redai, Csata.
Polc: 95,8% (Fülöp)
K
Meravy: 95,5% (Szőke)
Wehrs, Nagy Cs., Bonar, Zsók, Virág
1
Hoffmann, Bontovics, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
Rawlyk, Laczkó, Basilidesz, Barinka, Antal
2
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss, Hegyi D.
Mastaleriu, János, Borsos, Péter R., Péter Zs.
3
Lencsés, Lévai, Berta, Feil, Léránt
Bálint, Fodor Csanád, Lőrincz
4
Revák, Horváth, Fodor Z.
Lindqvist Greg
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:59 BRA SH Bonar Zsók
2-0 07:55 BRA SH Virág Antal
2-1 10:19 FTC Pilcsik
44 Kapura lövések száma 24
29 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum