Közvetítői szolgálat segíti a tárgyalásokat

 

Az NHL és az NHLPA is beleegyezett abba, hogy egy mediátor igyekezzen előmozdítani a megoldást. a Szövetségi Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat is segítse a kollektív szerződés megújításáról szóló tárgyalásokat. Az intézmény hazánkban is ismert, olyankor szokták igénybe venni, ha a társadalmi partnerek saját erejükből nem tudnak megegyezni, ezért egy külső, pártatlan szemlélő, akinek nagy rutinja van ilyen tárgyalások menetében a megoldás felé tudja terelni a feleket.

Mindazonáltal túl sok reményt sem a tulajdonosok, sem a játékosok képviselői nem táplálnak az ügy iránt. “Bár semmilyen különleges várakozásunk nincs a szolgálattal kapcsolatban, mindenképpen örömteli, hogy egy új nézőpont jelenik meg a folyamatban, amely mielőbb megoldást akar találni a jelenlegi munkaügyi vitában ? mondta Bill Daly, az NHL alelnöke.” Donald Fehr, az NHLPA vezetője hasonló szellemben nyilatkozott.

A szolgálat két munkatársa Scott L. Beckenbaugh és John Sweeney lesz, az általuk megfogalmazott javaslatok nem kötelezőek a felekre nézve. Beckenbaugh a legutóbbi lockout idején éppen a szolgálat hivatalban lévő igazgatója volt, részt vett több megbeszélésen, köztük azon is, amely után három nappal Bettman bejelentette a teljes szezon törlését 2005 februárjában.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum