Újabb teljes forduló a Mol Ligában

   

Hétfőn három mérkőzéssel folytatódnak a Mol Liga küzdelmei. Az idény felénél még minden nyitott, senki sem érezheti magát biztonságban.  Elsőként az UTE csapatát fogadja a Brassó. Mindkét csapat nagy sikert aratott vasárnap, hiszen a Brassó az Érsekújvárt intézte el 5-0-val, míg az UTE a HSC-t győzte le büntetőkkel. A pénteki ámokfutást követően a Brassóból továbbra is hiányozni fog Hietamaki, Piszarenko és Péter R., de az UTE játékoskerete sem mondható éppen bőnek, 17-en utaztak el az erdélyi túrára, remélhetően a tegnapi keretből mindenki tudja vállalni a játékot. A magyar idő szerint fél ötkor kezdődő mérkőzést a DIGI Sport közvetíti. “Az Érsekújvár elleni nagyszerű győzelem után a játékosaimat száz százalékos összpontosításra kell rávennem – nyilatkozza Greg Lindqvist a brassóiak előzetesében. – Biztos vagyok abban, hogy ha ugyanazt az eltökéltséget mutatjuk, mint a szlovákiai csapat elleni mérkőzésen, akkor a csapatom megszerezheti a három pontot. Nem lesz egyszerű az Újpest ellen, fiatalok és kiszámíthatatlanok. vasárnap nyertek a Csíkszereda ellen idegenben és ez mindent elmond arról, milyen veszélyesek”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A vasárnap sima vereséget szenvedő Ferencváros Dunaújvárosban igyekszik javítani mérlegén. Idén még egyszer sem sikerült legyőzni a címvédőt, de már többször nagyon közel állt hozzá, legutóbb egy hete, amikor 1-0-ra kaptak ki az Acélbikáktól otthon. Lundh mester is éppen ennek a meccsnek a tapasztalataiból kiindulva fogalmazta meg a győztes taktika kulcsát: “A sebességünket meg kell tartanunk. Legutóbb lassúak, nehézkesek voltunk a Ferencváros ellen. Szeretném, ha a Miskolc elleni játékunkat sikerülne átmenteni, a legfontosabb, hogy sok lövésünk legyen, rengeteget korcsolyázzunk és megnyerjük a kipattanókért folytatott harcot. Ha ez meglesz és koncentráltan tudunk játszani nem lesz gondunk…” A hazaiaknál két helyen lesz változás: Pavuk Attila egymeccses eltiltása után visszatér az első sorba, illetve nem zárható ki, hogy a kapuban Kiss Tamás kezd majd. A mérkőzés este hatkor kezdődik.

A nap zárómeccsén az Érsekújvár Csíkszeredába látogat. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra a stabil rájátszást érő hely megtartásáért. Emellett a két csapat legutóbbi találkozóján az Érsekújvár 5-0-ra győzte le a HSC-t, feltehetően a visszavágás vágya is fűti majd tehát a csíkiakat. Akik közül Becze eltiltását tölti, Tranca és Molnár Szabolcs feltehetően továbbra sem tudja vállalni a játékot.

HSC Csíkszereda–HC Nové Zámky 5-1

   

Helyet cserélt egymással a Csíkszereda és az Érsekújvár, a szlovákiai csapatnak már csak három vesztett pont az előnye a Brassó előtt. Gyorsan akarta feledtetni az UTE elleni karcfalvi kudarcot a HSC, és igen erősen kezdett. A 4. percben máris bevették a székelyek Zima kapuját, méghozzá kettős emberelőnyből, Góga volt a gólszerző. Három perccel később már amásodik találatot ünnepelhették a játékosok és a közönség. Szőcs Szabolcs ütötte be Moldován passzát. A félidő felénél újabb emberelőnyt értékesítettek a hazaiak, ezúttal Mihály Ede szerzett gólt. Több, mint megnyugtató előnnyel mehetett tehát a pihenőre a HSC, és úgylátszik, a megnyugtató előny hatására jelentősen vissza is vettek a tempóból Novakék. A középső 20 percben jelentősen visszaesett a lövések és a gólok száma is, egyedül Ondrej Stefánka tudott eredményes lenni. Valószínűleg a lanyhaságot mindkét oldalon szóvá tehették a szünetben, mert az utolsó 20 percben ismét aktívabbak lettek a csapatok,és ebből a HSC jött ki jobban. Moldován és Molnár Zsombor volt eredményes náluk, az érsekújváriaknál viszont senki sem talált a kapuba. A székelyek győzelme azt is jelenti, hogy a HSC hosszú idő után ismét dobogós a Mol Ligában. Az Érsekújvárt viszont a Brassó is megszorongathatja, ha hibátlanul teljesít azon a három meccsen, amennyivel kevesebbet játszott eddig.

Antal Előd, HSC Csíkszereda: “Úgy néz ki, hogy mi csak akkor tudunk jól játszani, ha már a gyertya a körmünkre kezd égni.  Ma nagyon fegyelmezetten játszottunk, sok gólt lőttünk és mára sikerült a speciális játékunkat is a helyére tennünk. Mindhárom sor kivette a részét a munkából úgy a védekezésben, mint a támadásban. Szeretnénk ezt a formát tartani és meccsről meccsre fentebb kerülni a tabellán. ”

Robert Spisak, HC Nové Zámky: “Nagyon elpuskáztuk a meccs elejét a  fölösleges kiállítások miatt, amiket jól használt ki az ellenfél. Így már az első harmadban hátrányba kerültünk.  Próbáltunk viszajönni a játékba,  lőttünk egy fontos gólt, és  ezután több helyzetet is kidolgoztunk, sajnos ezeket nem lőttük be. Egy újabb hiba után kaptuk a negyedik gólt és ott végleg eldőlt a mérkőzés.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 810 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Csata, Keresztes.
Kozuch: 96,7% (Ruczuj)
K
Zima: 81,2% (Beno: 87,5%)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Varga
Kósa, Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
2
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Barcak
Adorján, Flinta, Bíró T., Bíró O., Molnár Zsombor
3
Lehocky, Baron, Tarnóczy, Stefanka O., Púchovsky
Bors
4
Németh, Klobucnik
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:25 SCC PP2 Góga Papp Hurtaj
2-0 06:17 SCC Szőcs Moldován
3-0 10:41 SCC PP Mihály Novák Hurtaj
3-1 35:46 NZÁ Stefanka O. Baron
4-1 45:16 SCC Moldován Szőcs Molnár Zsolt
5-1 54:51 SCC Molnár Zsombor Adorján
32 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk