Újabb teljes forduló a Mol Ligában

   

Hétfőn három mérkőzéssel folytatódnak a Mol Liga küzdelmei. Az idény felénél még minden nyitott, senki sem érezheti magát biztonságban.  Elsőként az UTE csapatát fogadja a Brassó. Mindkét csapat nagy sikert aratott vasárnap, hiszen a Brassó az Érsekújvárt intézte el 5-0-val, míg az UTE a HSC-t győzte le büntetőkkel. A pénteki ámokfutást követően a Brassóból továbbra is hiányozni fog Hietamaki, Piszarenko és Péter R., de az UTE játékoskerete sem mondható éppen bőnek, 17-en utaztak el az erdélyi túrára, remélhetően a tegnapi keretből mindenki tudja vállalni a játékot. A magyar idő szerint fél ötkor kezdődő mérkőzést a DIGI Sport közvetíti. “Az Érsekújvár elleni nagyszerű győzelem után a játékosaimat száz százalékos összpontosításra kell rávennem – nyilatkozza Greg Lindqvist a brassóiak előzetesében. – Biztos vagyok abban, hogy ha ugyanazt az eltökéltséget mutatjuk, mint a szlovákiai csapat elleni mérkőzésen, akkor a csapatom megszerezheti a három pontot. Nem lesz egyszerű az Újpest ellen, fiatalok és kiszámíthatatlanok. vasárnap nyertek a Csíkszereda ellen idegenben és ez mindent elmond arról, milyen veszélyesek”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A vasárnap sima vereséget szenvedő Ferencváros Dunaújvárosban igyekszik javítani mérlegén. Idén még egyszer sem sikerült legyőzni a címvédőt, de már többször nagyon közel állt hozzá, legutóbb egy hete, amikor 1-0-ra kaptak ki az Acélbikáktól otthon. Lundh mester is éppen ennek a meccsnek a tapasztalataiból kiindulva fogalmazta meg a győztes taktika kulcsát: “A sebességünket meg kell tartanunk. Legutóbb lassúak, nehézkesek voltunk a Ferencváros ellen. Szeretném, ha a Miskolc elleni játékunkat sikerülne átmenteni, a legfontosabb, hogy sok lövésünk legyen, rengeteget korcsolyázzunk és megnyerjük a kipattanókért folytatott harcot. Ha ez meglesz és koncentráltan tudunk játszani nem lesz gondunk…” A hazaiaknál két helyen lesz változás: Pavuk Attila egymeccses eltiltása után visszatér az első sorba, illetve nem zárható ki, hogy a kapuban Kiss Tamás kezd majd. A mérkőzés este hatkor kezdődik.

A nap zárómeccsén az Érsekújvár Csíkszeredába látogat. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra a stabil rájátszást érő hely megtartásáért. Emellett a két csapat legutóbbi találkozóján az Érsekújvár 5-0-ra győzte le a HSC-t, feltehetően a visszavágás vágya is fűti majd tehát a csíkiakat. Akik közül Becze eltiltását tölti, Tranca és Molnár Szabolcs feltehetően továbbra sem tudja vállalni a játékot.

Brassó–UTE 5-1

   

Nem okozott gondot a Brassónak az UTE legyőzése, Greg Lindqvist csapata tovább folytatja a felzárkózást. Jól kezdett a Brassó, már az első percekben Hajek hálójába került a korong. Barinka volt a tettes, azonban a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. Nem szegte ez kedvét a hazaiaknak, továbbra is nagy fölényben játszottak, és a 16. perc derekán ezúttal szabályos gólt szerzett a szlovák légiós. Még ugyanebben a harmadban ugyanő tovább növelte az előnyt. A szünet után Imecs növelte az előnyt, majd a második harmad vége előtt nem sokkal Barinka immár harmadik gólját lőtte. Az utolsó 20 percre visszavett a Brassó, kicsit magasabb sebességre kapcsolt az UTE, lehetőségei is voltak a gólszerzésre, egy ilyet Németh Péter ki is használt a 48. percben. A végeredményt Zsók állította be az 57. percben, sportszerű mérkőzésen megerőltetés nélkül nyert a Brassó, és egyre közelebb kerül a jelenlegi play-off helyeken állókhoz.

Fotó: ASC Corona Brassó

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Örülök, hogy megint öt gólt tudtunk szerezni. Lőhettünk volna még a helyzeteink alapján, de ezzel is elégedett vagyok. Remélem, hogy a csapatom végre megértette, hogy csakis koncentrációval és elhatározottsággal lehet meccseket nyerni a Mol Ligában, amelynek sokkal magasabb a színvonala, mint a hazai bajnokságnak. Még három meccsünk van itthon sorozatban, mindet meg kell nyernünk, ha reménykedni szeretnénk abban, hogy bejutunk a rájátszásba.”

Ancsin János, UTE: “Ez volt a hatodik meccsünk tíz nap alatt, és látszott, hogy elfogyott az energiánk. Tegnap a fiúk apait-anyait beleadtak a Csíkszereda ellen, érthető, ha ma egy kicsit visszafogottabbak voltak. Szeretnék gratulálni a brassóiaknak, jól játszottak, megérdemelték a győzelmet.”

 

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2012. nov. 26., hétfő. Játékvezetők: Csomortani, Gergely, Trandafir, Butucel.
Polc: 95,7% (Fülöp R.)
K
Hajek (Pleszkán: 88,9%)
Wehrs, Nagy Cs., Bonar, Zsók, Virág Csanád
1
Bereczki, Dorner, Kovács, Jankovics, Pál
Rawlyk, Laczkó, Petres, Imecs, Antal
2
Zalavári, Sommer, Virág Csaba, Szajbert, Németh
Bálint, János, Borsos, Barinka, Basilidesz
3
Garbacz, Farkas, Ódry, Pichler
Péter Zs., Mastaleriu, Fodor Cs., Lőrincz, Mihailescu
4
Reiter
Greg Lindqvist
E
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:37 BRA Barinka Wehrs Nagy Cs.
2-0 19:09 BRA Barinka Nagy Cs.
3-0 25:34 BRA Imecs Nagy Cs. Antal
4-0 39:20 BRA Barinka
4-1 47:15 UTE Németh Szajbert Virág Csaba
5-1 56:44 BRA Zsók Bonar Péter Zs.
45 Kapura lövések száma 23
6 Kiállításpercek 4
Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum