Majdnem minden olyan Karcfalván, mint tavaly

   

Újabb két Mol ligás mérkőzést játszanak Csíkkarcfalván, mindkétszer a HSC Csíkszereda fogadja az UTE-t. Az elsőre a vasárnapi fordulóban kerül sor. Antal Elődöt éppen egy román bajnoki mérkőzés után sikerült elérnünk, melyen a házigazdák a Sportul Studentesc Bucuresti csapatát győzték le 7-1-re. A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban a sportvezető elmondta, újra teltházas, kivételes hangulatú mérkőzés elé néznek: “Minden olyan lesz, mint tavaly, egyetlen dolog kivételével, az UTE sokkal erősebb csapattá vált”. Az UTE 2 kapussal, 5 védővel és 10 csatárral utazott Erdélybe, ráadásul a magyar-román határon lerobbant a csapat busza, és 8 órát kellett a csapattagoknak várakozniuk, amíg a pótlóbusz megérkezett.

Antal Előd (HSC Csíkszereda): Legutóbb Újpesten szerencsével nyertünk a hosszabbításban, most egyértelműen 3 pontot kell szereznünk, ha a dobogó közelében akarunk maradni. A román bajnokságban bejutottunk a rájátszásba, most már csak a Mol Ligára és a Román Kupára kell koncentrálnunk. Sajnos alaposan megfogyatkozott kerettel nézünk a holnapi mérkőzés elé, hiszen Becze eltiltását tölti, Tranca tegnap kórházba került, egyelőre nem tudjuk, mikor tud legközelebb pályára lépni, Molnár Szabolcs hátgerinc problémákkal küzd, nem tudjuk, mikor számíthatunk rá. Öröm az ürömben, hogy Szőcs Szabolcs sérülése ellenére vállalta a játékot. Rövid lesz tehát a kispadunk, feltehetően három sorral fogunk játszani.

Ancsin János (UTE): Mindenképpen pontot, pontokat szeretnénk rabolni, be akarjuk bizonyítani, hogy az elmúlt időszak eredményei nem a véletlennek köszönhetőek. Úgy gondolom, jó állapotban vannak a fiúk, ha képesek leszünk tartani a formánkat, akkor mindkét romániai meccsünkön van esélyünk győzni. Tizenhét játékossal érkeztünk, úgyhogy keményen meg kell majd küzdenünk a pontokért.”

HSC Csíkszereda–UTE 4-5

   

A Mol Liga vasárnapi játéknapjának első mérkőzésén büntetőlövések döntöttek. Ódry szerezte meg a győzelmet az újpestieknek Karcfalván. Talán már nem is olyan hatalmas meglepetésre, de idegenben győzött az UTE a Csíkszereda ellen. Antal Előd már a meccs előtti beharangozóban kiemelte, hogy sokat erősödött a lila-fehér csapat az elmúlt évben. Ezt bizonyították is Ancsin János tanítványai, akik végig szorosan tartották az eredményt. Egy perc alatt vezetést szerzett a HSC, ám az UTE emberhátrányból egyenlített a 13. percben Pichler Ádám révén. Az egygólos különbséget Novak állította vissza két perccel később. Ezután egy hosszabb gólcsend következett, amit az UTE tört meg a 31. percben, a hazaiak azonban 5 perccel később újra visszavették a vezetést, sőt, a harmadik harmad elején kétgólosra növelték azt. A vendégek azonban nem adták fel, a 45. percben egy gólra zárkóztak fel, az 52. percben pedig az egyenlítő találatot is sikerült megszerezniük. Miután sem a hátralévő 8 percben, sem a hosszabbítás 5 perce alatt nem szereztek újabb gólt a csapatok, így jöhettek a büntetőlövések. Ebben pedig Ancsin János tanítványai voltak jobbak, Ódry Tamás lőtte a győztes büntetőt. 5-4-es győzelmével az UTE 2 pontot szerzett Csíkkarcfalván.

Fotó: mfafoto

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: Ma egy olyan mérkőzést vesztettünk el amelyet végig kontrolláltunk. Fejvesztve támadtunk, hogy több gólt szerezzünk, ahelyett, hogy egyszerüen és okosan játszottunk volna. Azt kell mondjam, hogy az Újpest pontosan azt játszotta, amitt kellett játszani ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjen.

Ancsin János, UTE: Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl egy erős Csíkszereda ellen. A szivünknek köszönhetően sikerült felállni 4-2 -ről 4-4 -re. A rávezetésekben a szerencse is mellénk állt és sikerült megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak!

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 470 néző. Játékvezetők: Gergely, Lascar, Mathe, Redai.
Kozuch: 75,0% (Ruczuj)
K
Pleszkán: 91,5% (Hajek)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Bereczki, Dorner, Kovács, Jankovics, Pál
Kósa, Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
2
Zalavári, Sommer, Virág, Szajbert, Németh
Adorján, Bors, Bíró T., Bíró O., Molnár Zsombor
3
Garbacz, Farkas L. S., Ódry, Pichler
Flinta
4
Reiter
Lahtinen Timo, Nagy Béla
E
Bálint Attila, Sinkkonen Janne
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:01 SCC Molnár Zsolt Moldován
1-1 12:10 UTE SH Pichler
2-1 14:25 SCC Novák Hurtaj
2-2 30:04 UTE Dorner Pál
3-2 35:50 SCC PP Hurtaj Novák Mihály
4-2 41:26 SCC Bíró T. Molnár Zsombor
4-3 44:09 UTE Ódry Németh
4-4 51:05 UTE Szajbert Németh Virág
4-5 65:00 UTE GWS Ódry
47 Kapura lövések száma 20
2 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum