A 2. érkezik az 1. otthonába

   

A Miskolc négymeccses győzelmi széria után lép jégre Dunaújvárosban.A Mol Liga első és második helyezettje csap össze péntek este Dunaújvárosban. A miskolciak várják jobb előjelekkel a mérkőzést, hiszen legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, köztük a DAB és az Érsekújvár elleni rangadókat. A Dab.Docler a miskolci vereséget követően nagyon szoros mérkőzésen, szerencsésen nyert a Ferencváros ellen idegenben.

Egyelőre tetemes a dunaújvárosi előny a táblázaton, a Miskolc hatmeccsnyi hátrányban van a vesztett pontokat tekintve, de hosszú még a szezon, így oda kell figyelni minden mérkőzésre. Ráadásul hazai közönség előtt természetesen nem is lehet más cél, mint a legutóbbi csorba kiküszöbölése és a győzelem.

A már szokásosnak mondható módon, keményen készültünk a pénteki találkozóra, mely előtt csakis a győzelmet tartjuk szem előtt – nyilatkozta Szilassy Zoltán másodedző a dunaújvárosiak előzetesében. – A miskolci mérkőzésünkön nem játszottunk jól, s bár a tompább formánkat annak tudtuk be, hogy előtte nagyon komoly fizikai munkát végeztek a srácok, egy vereség sosem esik jól, s természetesen most sem örültünk neki. Nem csak tempóban, hanem a speciális játékok lejátszásában is komoly gondjaink voltak legutóbb, ezért nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy ebben javulni tudjunk a közeljövőben. Úgy érzem, hogy lassan azért utolérjük magunkat, ám az elmúlt bő két hétben muszáj volt keményen dolgoznunk ahhoz, hogy egy kicsit feltöltsük az elemeket, még akkor is, ha ez most egy kicsit a játék minőségének rovására is ment.

A Miskolc jó formában érkezik hozzánk, de a célunk nem lehet más hazai pályán, csak a győzelem megszerzése, mert be szeretnénk bizonyítani, hogy még mindig mi vagyunk a jobb csapat. Akadnak azért még hiányzóink, mert Vaszjunyin és Erdélyi Péter továbbra sem vállalhatja a játékot, ám Galanisz már kedd óta a jégen edzett, s most már semmi akadálya annak, hogy elfoglalja helyét az első sorban. Természetesen számítunk lelkes szurkolóink jelenlétére is, s bízom benne, hogy egy jó hangulatú, színvonalas mérkőzésen sikerül visszavágnunk vetélytársunknak a legutóbbi vereségért.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

“Úgy érzem, az elmúlt mérkőzéseken mutattuk a legjobb formánkat a szezonban – mondta blogunknak Tim Kehler, a Miskolc vezetőedzője. – Négyszer nyertünk zsinórban, köztük a Dab.Docler ellen is. Az utolsó három meccsünket otthon játszottuk, most idegenbe megyünk párszor, ez lesz az igazi felmérője annak, hol is tartunk. A DAB elleni eddigi meccseink szorosak voltak, mindkét csapat sok energiát mozgatott meg a győzelemért, és ugyanezt várom péntek este is. A speciális játék lehet a győzelem egyik kulcsa, eddigi mérkőzéseinkből ez derült ki egyértelműen. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy végre otthonában is legyőzzük ellenfelünket. Remélem, sok néző előtt, jó hangulatú mérkőzést játszunk majd. Gőz Balázs kivételével mindenki rendelkezésemre áll pénteken.”

Dab.Docler–Miskolc 4-2

   

Galanisz Nikandrosz az első játékos a Mol Ligában, akinek sikerült 100 gólt szereznie. A Dunaújváros csatára állította be a végeredményt a Miskolc elleni mérkőzésen, amelyet a végjátékban nyertek meg a hazaiak. Nagyon jól kezdtek a vendégek, amit Tóth Adrián lövése jelzett, és a harmadik perc elején Vladimir Dubek kotorta be a hálóba a Miskolc vezető gólját. Átvette a kezdeményezést a Dunaújváros, a 11. percben megérdemelt volt az egyenlítés, Papp Viktor értékesítette Somogyi és Peterdi passzát. Bár több lehetőség is adódott még, újabb gól nem esett a szünetig. Ahogy nem esett gól a második harmadban sem, pedig felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A Dab.Docler támadott jóval többet, de a miskolci kontrák is veszélyesek voltak, azonban mindkét kapus remekül megállta a helyét. A második szünetet követően minden ott folytatódott, ahol abbamaradt a 40. percben, egészen a 47. percig minden helyzet kimaradt mindkét oldalon. Ekkor azonban Peterdi betalált, megtört a gólcsend. A Miskolc nem adta fel, egészen pontosan két perccel később Nagy Gergő egyenlített. A végjáték viszont a piros-fehéreké volt. Az 57. percben Nagy Gergőt küldték ki gáncsolásért, az előnyt pedig Peterdi értékesítette. Az utolsó percben aztán Galanisz távolról szerzett jubileumi góljával, amely előtt egy érvénytelenített gólt is ütött, bebiztosította a hazai győzelmet.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh, Dab.Docler: – Két nagyon jó csapat nagyon  jó mérkőzése volt ez, talán az egyik legjobb az idei szezonban. Sok helyzetet hagytunk ki, ennek oka az, hogy sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban az edzéseken, de megéri ilyenkor egy kicsit halványabbnak lenni. Nika 100. Mol ligás góljának nagyon örülök, nagyon megérdemelte. Ez egy olyan teljesítmény, amelyet csak megsüvegelni lehet.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: – Nagyon csalódott vagyok, több volt ebben a mérkőzésben. A Dab nagyon motiváltan játszott a miskolci veresége után. A fizikai játék dominált a mérkőzésen. Ellenfelünk jobb volt az első két harmadban, de akkor kitűnően védekeztünk, Budai ismét óriási formában védett. A harmadik harmadban sokkal jobban támadtunk, mint korábban, mégis akkor kaptuk a gólokat.

Galanisz Nikandrosz: Nagyon vártuk a visszavágót a múltkori vereség után. Sajnos 6-8 percig bent maradtunk az öltözőben, de úgy érzem, utána kézben tartottuk a mérkőzést. Nehezen akart megszületni a századik Mol ligás gólom, talán túlzottan is meg akartam szerezni ezt az elején. Most a meccs végefelé láttam, hogy Krinó megindul lefelé, ezért gondoltam, megpróbálom az üres kaput. Örülök, hogy sikerült.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Sós, Halassy, Székely, Márkus.
Sevela: 92,3% (Kiss T.)
K
Budai K.: 90,0% (Kiss B.)
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Galanisz, Strenk
1
Láda, Hegyi Á., Tóth, Fodor, Nagy Gergő
Hüffner, Tőkési, Lundh, Azari, Kiss Á.
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Rafaj, Saluga
Nagy R., Chvatal, Somogyi, Peterdi, Gröschl
3
Orosz, Szirányi, Nagy K., Szilágyi, Smith
Szabados, Mestyán, Papp V., Virág, Papp Cs.
4
Popovics, Miskolczi, Czuba, Ritó, Wéber
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:18 MIS Dubek Rafaj Cowan
1-1 10:59 DAB Papp V. Somogyi Peterdi
2-1 46:57 DAB Peterdi Gröschl Somogyi
2-2 48:57 MIS Nagy Gergő Fodor Tóth
3-2 57:58 DAB PP Peterdi Somogyi Tőkési
4-2 59:24 DAB Galanisz Azari Szappanos
40 Kapura lövések száma 26
2 Kiállításpercek 6
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum