A hatodik örökrangadó következik

   

Az UTE és az FTC idei párharcában 4-1-re a zöld-fehérek vezetnek.

Az eddigi öt alkalommal kivétel nélkül élvezetes, szoros mérkőzéseket láthatott a közönség, két alkalommal is büntetőkkel dőlt el a pontok sorsa. Az idei mérleg eddig három rendes játékidős ferencvárosi győzelem, egy-egy büntetős újpesti és ferencvárosi siker. Mindkét csapatnak vannak hiányzói. Az Újpestben Dömötör, Fekti, Maklári, Reiter és Garbacz szereplése kérdőjeles, csak a csütörtök délelőtti edzés után dől el, tudnak-e játszani. Vecaj viszont biztosan hiányozni fog. A Ferencvárosban Roczanov sérült, Nagy László még nem épült fel, Bontovics is kisebb sérüléssel bajlódik, játéka nem biztos. A két szlovák légiós viszont vírusos fertőzése után játékra jelentkezett, bár nyilvánvalóan nincsenek még tökéletes állapotban.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Mindenképpen szeretnénk győzni a Ferencváros ellen – áll Ancsin János előzetesében. – A Brassó elleni meccsel megvolt az első hazai győzelmünk, ezt szeretnénk holnap még egyel bővíteni, és ismét örömet okozni a szurkolóinknak.  Bár nem lesz ez sem egy egyszerű menet, hiszen sok a sérültünk, így rövid a cserepadunk, úgyhogy mindenkinek kicsivel több energiát kell beletennie a meccsbe.  Ettől függetlenül úgy gondolom, képesek leszünk nyerni.”

“Győzni megyünk Újpestre – mondta blogunknak Dobos Tamás, a Ferencváros vezetőedzője. – Lassan a sérültjeink, betegeink is visszatérnek, bár néhányan továbbra is maródiak. Komolyan kell vennünk az újpestieket, eddig minden meccsünk nagyon szoros volt. Remélem, folytatni tudjuk a felzárkózást.”

UTE–FTC 2-3

   

Az UTE Pichler révén a 60. percben büntetőt lőhetett, de a végén büntetőkkel nyert a Ferencváros.A 34. percig kellett várni a találkozó első góljára, a juniorválogatott hátvédje, Lévai Máté volt eredményes. Három perccel később Borbás Gergely duplázta meg a zöld-fehérek előnyét. Kevesen gondolták ekkor, hogy 2-2-re végződik ez a harmad. Márpedig így történt, Németh Péter tudott duplázni egy perc alatt.

Fotó: utehoki

A záró húsz percben a vendégek rengeteget lőttek kapura, de Hajek Márk állta a sarat. 59:01-nél meccslabdához jutott az UTE, Lencsés Tamás kampózása után Pichler Ádám büntetőt lőhetett, de nem tudott túljárni Michal Meravy eszén. A hosszabbításban nem esett gól, a rávezetéseket pedig a FTC lőtte jobban, a győztes találat Feil Arnoldé lett. A hatodik örökrangadón az ötödik győzelmét szerezte a Ferencváros, de az UTE egyre többször játszik szoros meccset és egyre több pontot szerez. A három 18 éves újonc nem kudarcos meccsen mutatkozott be a felnőttek között.

Ancsin János, UTE: „Több góllal is nyerhettünk volna a meccsen. Mezőnyfölényben játszottunk, főleg az első két harmadban. Lehet, hogy már sokan unják, de ismét el kell mondjam, a helyzetkihasználásunkon nagyon sokat kell még javítanunk. Egyszerűen nem lőjük meg azokat a gólokat, amikkel biztos győzelmeket tudnánk aratni. Sajnos ma a büntetőlövéseknél a szerencse kereke nem nálunk állt meg, ez most a Fradinak jött össze. Most néznünk kell előre, és készülni a romániai meccsekre. ”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Nagyon sok hibával játszottunk ma, egyáltalán nem vagyok elégedett az eredménnyel. 2-0-s vezetésnél is két hatalmas hibát követtünk el, így vissza tudott jönni az UTE a meccsbe. Addig én nem láttam túl nagy átütőerőt a hazaiakban. Sajnos a két bekapott gól után zavar támadt a játékunkban, felbomlott az egyensúly. A Miskolc ellen mindenképpen össze kell szednünk magunkat, pontot szeretnénk rabolni tőlük.”

Erste Liga, Megyeri út, 280 néző. Játékvezetők: Druga, Babic, Slavomir, Berger.
Hajek: 94,0% (Pleszkán)
K
Meravy: 94,1% (Szőke)
Bereczki, Dorner, Kovács, Szirányi, Pál Zoltán
1
Hoffmann, Hrajnoha, Gergely Csaba, Dancsfalvi, Pilcsik
Zalavári, Hodos, Virág, Szajbert, Németh P.
2
Erdélyi, Győri, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
Garbacz, Sommer, Fliszár, Farkas, Ódry
3
Lencsés, Bontovics, Berta, Feil, Saliji
Gágyor, Nagy P. Z., Reiter, Jankovics, Pichler
4
Lévai, Géczi, Horváth D., Németh Á., Fodor Zoltán
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 33:09 FTC Lévai Kiss Borbás
0-2 36:30 FTC Borbás Hegyi Á. Z.
1-2 37:16 UTE Németh P. Virág Szajbert
2-2 38:17 UTE Németh P. Virág Szajbert
2-3 65:00 FTC PS Feil
34 Kapura lövések száma 50
10 Kiállításpercek 20
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum