Erdélyi rangadó Csíkszeredában

   

A HSC Csíkszereda a Brassót fogadja, a mérkőzés egyúttal román bajnoki is. Felemás eredményekkel érkeznek a felek a csatába. A csíkiak hosszabbításban nyertek Újpesten, és kikaptak Érsekújváron, a Brassó fordítva: hosszabbításban nyert Érsekújváron, aztán kikapott Újpesten. Azóta mindkét csapat a hazai pontvadászatban hangolt a pénteki rangadóra, a Brassó Bukarestben 18-0-ra nyert a Sportul Studentesc ellen, a HSC viszont – igaz, hiányos kerettel felállva – meglepetésre 4-3-ra kikapott a saját farmcsapatától. Mivel román bajnoki meccsről is szó van, így lesznek hiányzók mindkét oldalon, sem Polc, sem Kozuch nem védhet. Az ottani alapszakasz végkimenetelét is meghatározhatja a péntek esti eredmény, aki nyer, az nagy valószínűséggel alapszakaszelső lehet.

“Nagyon sűrű volt a programunk eddig, most majd egy kicsit lazább lesz talán – kezdte az esélyek latolgatását Timo Lahtinen, a HSC finn mestere. – Sajnos nem a legjobban szerepeltünk legutóbb, a farmcsapatunktól elszenvedett vereségre akkor sincs mentség, ha az első csatársorunk és három legjobb hátvédünk nem játszott. Pénteken a legnagyobb ellenfelünk érkezik, nagy derbi lesz, amelyen minden tudásunkra szükségünk lesz ahhoz, hogy nyerjünk. Ruczuj kezd majd a kapuban, és a farmcsapat ellen pihenőt kapott játékosok is visszatérnek.”

“Szerdán tudtunk először teljes létszámban edzeni augusztus óta – újságolta örömmel Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – Bár a 27 játékos közül nem mindenki játszhat a pénteki meccsen. Polc nem védhet a román bajnoki miatt, Petres a két klub megállapodása miatt az egymás elleni meccseken nem játszhat, Bálint Attilának pedig a szerdai volt hosszú idő után az első edzése, még nem kész a játékra. Nagyon fontos mérkőzés lesz ez, egyrészt igazi presztízscsatáról van szó, másrészt a román bajnokság alapszakaszáról is dönteni fog. Szeretnénk javuló játékot mutatni, és eredményesen szerepelni Csíkszeredában.”

HSC Csíkszereda–Brassó 6-3

   

Rendkívül durva mérkőzésen az utolsó percekben három gólt lőve legyőzte a Brassót a HSC Csíkszereda. A 60 perc alatt négyszer állítottak ki fejre irányuló támadásért, kiosztottak két 5+20 perces büntetést, három végleges kiállítást, két tízperces fegyelmit és akadt egy büntetőlövés is. Összesen 165 perc büntetést szedtek össze a csapatok. A Brassó többet lőtt kapura, a HSC viszont hatékonyabban. Mihály Ede négy gólt lőtt, Vaclav Novak öt gólpasszt adott. A Brassó szerzett vezetést Virág Csanád révén, két és fél perc elteltével. A 6. percben érkezett az első fegyelmi, Piszarenko kapta fejre irányuló támadásért. A 12. percben Hietamaki ugyanezért 5+20-at kapott, Becze pedig egy ülésben rögtön 50 perc büntetést szedett össze rúgásért és verekedést, két végleges kiállítás képében. Brassói oldalról Péter Róbert ugyancsak végleges kiállítással bűnhődött a verekedésben való részvételért, mellettük Bíró Ottó két perce szóra sem volt érdemes. Néha jégkorongmeccs is körítette a durvaságokat, egy ilyen ritka pillanatban a HSC a 26. percben egyenlített, Hurtaj volt a gólszerző. A 37. percben Virág megszerezte második gólját is, mégpedig emberhátrányban. Nem egészen két perccel a harmad vége előtt Mihály Ede egyenlített. A harmadik harmad 6. percében először szerzett vezetést a HSC, ismét Mihály Ede jeleskedett. Papp Szabolcs csatlakozott a fejre támadók klubjához a 49. percben 2+10 percért. Wehr ellen fújtak büntetőt az 52. perc elején, ezt a csíkiak kihagyták, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, Bonar egyenlített nem sokkal később, az 52. perc végén. Az 56. percben érkezett a következő gól, Péter Levente szerezte, és ekkor állították ki Piszarenkót 5+20 perces büntetéssel, neki ez volt a meccsen a második fejre irányuló támadása. A végjátékban aztán minden egyértelmű lett, az 58. perc végén és a 60. percben Mihály Ede újabb két góljával állította be a végeredményt. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megjósoljuk, a mérkőzésnek valószínűleg lesz még folytatása.

Antal Előd, HSC Csíkszereda: Nagyon fontos három pontot szereztünk ma, hiszen a Mol Ligában a play off-os helyünket tartjuk és a hazai bajnokságban bebiztosítottuk az első helyünket az alapszakaszban. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, mert a meccs minden másodpercében keményen küzdöttünk ezért. Ha 3-2 -nél belőjük a büntetőnket, a meccs sorsa hamarabb eldőlhetett volna, de 2-1-nél a Brassónak is volt egy nagy lehetősége, hogy 2 gólra növelje az előnyét. Az első sorunk ma fantasztikusan játszott, de a csapat többi része is kivette a részét a győzelemből. Nincs megállás számunkra, hiszen egy 10 meccses sorozatban vagyunk a két bajnokságban, és ez csak az első volt belőle.

Greg Lindqvist, ASC Corona Fenestela Brassó: Ez egy újabb olyan mérkőzés volt, amit megnyerhettünk volna. Sajnos nem lőttük be a helyzeteinket. 2-1-nél esélyünk volt, hogy növeljük az előnyünket. Sajnos kihagytuk, és ebből egyenlített a Csikszereda. Nagyon csalódottak vagyunk, nyernünk kellett volna. Legalább három olyan gólt kaptunk, amelyek elkerülhetőek voltak. A három pontért jöttünk és azért hogy bebiztosítsuk az első helyünket a román bajnokság alapszakaszában. Holnap egy új nap van, tovább dolgozunk, mennünk kell előre.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Lascar, Iliescu, Mathe, Butucel.
Ruczuj: 92,7% (Fülöp Róbert)
K
Fülöp Rajmond: 81,2% (Cergő)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Wehrs, Hietamaki, Bonar, Zsók, Virág
Adorján, Bors, Tranca, Bíró O., Becze
2
Rawlyk, Nagy Cs., Barinka, Imecs, Antal
Kósa, Péter L., Molnár Zsolt, Moldován, Molnár Zsombor
3
Laczkó, Piszarenko, Fodor, Péter R., Basilidesz
Flinta, Bíró T.
4
Péter Zs., Mastaleriu, Borsos, Mihailescu, János
Lahtinen Timo, Nagy Béla
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:34 BRA Virág Zsók Bonar
1-1 25:21 SCC Hurtaj Novák Moldován
1-2 36:52 BRA SH Virág Bonar
2-2 38:17 SCC Mihály Novák Hurtaj
3-2 45:46 SCC Mihály Novák Hurtaj
3-3 51:58 BRA Bonar Zsók Piszarenko
4-3 55:19 SCC Péter L.
5-3 57:53 SCC Mihály Novák
6-3 59:28 SCC PP Mihály Hurtaj Novák
32 Kapura lövések száma 41
72 Kiállításpercek 93
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum