Szerdán jön a játékosok új ajánlata

   

A hírek ? egyelőre legalábbis úgy tűnik ? igaznak bizonyulnak, szerdán újabb ajánlat várható a játékosok részéről az NHL-ben. Ennek érdekében kedden nem is találkoztak a felek, hiszen az NHLPA az új ajánlat finomításán dolgozott. Az egyik legnagyobb különbség az eddigi ajánlatokban, hogy a liga a bevételek osztozkodásakor százalékokról beszél, a játékosok viszont ragaszkodnak bizonyos fix összegekhez. Ennek az az oka, hogy a tárgyalások elején leszögezték, csak úgy hajlandóak belemenni a részesedésük csökkentésébe, ha az nem jár nominális bércsökkenéssel.

Bill Daly, az NHL alelnöke ugyanakkor már-már ultimátumszerűen fogalmazott: “Ha a játékosok ajánlatában továbbra is bizonyos garantált összegek szerepelnek, akkor azt, sajnos már most megmondhatom, hogy nem tudjuk elfogadni. Ha ez így lesz, akkor jó ideig nem lesz miről beszélnünk egymással. Ha ez így lesz, akkor az egész szezon elmaradásának valószínűsége megugrik.”

Szerdán még egy bejelentés várható. Mivel a december 1-jei szezonkezdethez e hét elején kellett volna megállapodni, ami nem történt meg, a várakozások szerint december első két hetének mérkőzéseit törlik. Ha ez bekövetkezik, az azt jelenti, hogy idén már 400 meccs marad el az alapszakaszból. Mindeközben a játékosok is egyre türelmetlenebbek. Legutóbb Cory Schneider, a Vancouver kapusa jelentette ki, hogy a Hálaadást még megvárja, de ha addigra sem születik megegyezés, akkor elmegy a svájci első osztályba védeni. “Várok még egy hetet, meglátjuk, merre mennek a tárgyalások, de ha nem jól alakulnak a dolgok, más lehetőségek után kell nézzek.” Schneider csapattársainak zöme maradt a nyugati parton, ám a kapus egyrészt svájci állampolgár is, másrészt gyermekei sincsenek, mint pl. a Sedin-ikreknek, így ő rugalmasabb e tekintetben. “Ha törlik a szezont, kulcsfontosságú hogy valahol játsszak, hiszen karrierem olyan szakaszában vagyok, amikor egyszerűen nem ülhetek a fenekemen másfél évig, egyetlen árva meccset sem játszva.”

(Forrás: tsn.ca)

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum