Az NHL írásban várja a szakszervezet javaslatait

 

Érezhetően nő a frusztráltság a felek között a kollektív tárgyalások újbóli elakadásával. Ennek jele, hogy a hétfő esti megbeszélésen a tulajdonosok képviselői azt kérték a szakszervezettől, hogy eddigi javaslataikat gyúrják egybe és fektessék le írásban is. “Mi már több átfogó javaslatot is tettünk. Szeretnénk tudni, hogy állunk ezekben az ügyekben. Arra kértük a játékosok képviselőit, hogy ők is szerkesszék egybe a maguk javaslatait, hogy könnyebben áttekinthessük őket ? mondta Bill Daly, az NHL alelnöke. Még egyetlen átfogó ajánlatot sem hallottunk tőlük.”

Egy, a tárgyalásokat közelről figyelő forrás szerint az idő egyre jobban sürgeti a játékosokat, így várható, hogy nem csak az eddigi javaslataikat nyújtják be újra, hanem egy teljesen új ajánlatot is tesznek. Elsősorban a játékosok szerződése körüli témákban várható közeledés. Donald Fehr, a játékosokat képviselő NHLPA igazgatója továbbra is azt mondja, hogy csak a tárgyalások hozhatnak eredményt: “Tarthattunk volna pár hét szünetet (ez volt Gary Bettman és az NHL legutóbbi javaslata), de nehezen tudom elképzelni, hogyan meg tudnánk egyezni anélkül, hogy beszélnénk egymással. Úgyhogy beszélünk. Ez néha nem vezet sehová, sőt gyakran nem vezet eredményre, de ha nem beszélünk, 100% hogy nem jutunk semmire.”

A hétfői megbeszélésen 18 játékos vett részt, köztük Vincent Lecavalier, Martin St. Louis, Brad Richards és Shawn Horcoff, akiknek már maradt ki évük a lockout miatt. Fehr szerint ez is mutatja a játékosok elkötelezettségét. Daly szerint ugyanakkor a szakszervezet azon van, hogy közelebbinek állítsa be az álláspontokat a valóságosnál. Ezzel szemben szerinte még mindig igen nagyok a különbségek.

Hogy a játékosokban is nő a feszültség és a frusztráltság, az is mutatja, hogy a napokban Kris Versteeg, a Florida csatára kritizálta éles hangon Bettmant és Dalyt egy rádióinterjúban: “Meg kell keresni a daganatos sejteket, és ki kell vágni őket. Azt gondolom, Bettman és Daly éppen elég ideje fosztogatja ezt a sportágat.” Ian White, a Detroit védője pedig egyszerűen csak idiótának nevezte Bettmant. Daly szerint ezek a sértegetések nem befolyásolják érdemben a tárgyalási folyamatot: “Nem hiszem, hogy Gary vagy én személyesnek vennénk ezeket a dolgokat. Érthető, ha az alkufolyamat során rengeteg frusztráltság keletkezik. Engem is frusztrál, hogy itt tartunk, ahelyett hogy menne a játék. Mindez nagyon is emberi.”

A folytatásról a felek így nyilatkoztak: inkább valószínű, hogy kedden folytatják, mint hogy nem.

(Forrás: tsn.ca)

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum