Elérhetjük a célt, a világelitben maradást

   

Szombaton történelmet írt a női ifjúsági válogatottunk, elsőként győzte le Csehországot a hazai szelekciók közül. Másnap felforgatva is a legvégéig versenyképesnek bizonyult a csapat, de ekkor a vendégek nyertek. Gömöri Csaba szövetségi edző értékel. Cikkünk kiváló fotókkal megspékelve.

“Már a két cseh meccs előtt jóval megbeszéltük Buzás Norbert edzőkollégámmal, hogy a felkészülési meccseken minden játékosnak lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy ilyen nívós lehetőséget kihasználva megmutathassa, hol is tart. Ezen a hétvégén mindenki bebizonyíthatta, hogy helye van a világbajnokságra utazó keretben.

A szombati nagy siker után jeleztem, hogy felforgatjuk a sorokat, és mindenki játszik, továbbá mindhárom kapust védetjük majd. Voltak olyanok, akik más poszton léptek pályára, és voltak meghatározó játékosok, akik vasárnap kevesebbet hokiztak. Abban is biztosak voltunk, hogy a cseh csapatot fűti a visszavágás, és mindent elkövetnek, hogy ne érje az a szégyen őket, hogy 2 meccsen is alulmaradnak ellenünk.

A mérkőzés előtt újra volt okunk ünnepelni, hiszen a közelmúlt magyar női válogatott játékosait búcsúztatta a Magyar Jégkorong Szövetség a címeres meztől. Köszönjük nekik, hogy éveken át segítették a hazai női jégkorongot, hiszen ők is kellettek ahhoz, hogy úttörőként kitapossák az ösvényt a mai sikercsapat előtt.

A meccs nagy iramban kezdődött, és érezhető volt, hogy mi picit tompábbak vagyunk, mint az előző napon. Ugyanakkor nagy helyzetei az ellenfélnek sem voltak, és a mi kontrajátékunkban mindig benne volt a gól lehetősége. A cseh csapat szerezte meg a vezetést, de lányaink nem zavarodtak meg ettől, hanem próbálták a megbeszélt játékunkat játszani. Történetesen egy stabil védekezésből, gyors kiindulással és sokszor váratlan megoldással fűszerezett támadó játékot.

Fotó: mfafoto

Fontos volt, hogy ne akarjunk mindenáron, görcsösen gólt szerezni, hanem várjunk azokra a lehetőségekre, amelyek előttünk mindig megadatnak, hiszen vannak kiemelkedően ügyes és kreatív játékosaink, akikben benne van a gól. Azt is el kell mondani, hogy a meccs első harmadában a ma kezdőkapusként védő Polczer Renáta is nagyon jól védett, és ezzel segítette a meccsben maradásunkat.

A második játékrész első 8 perce sajnos álmosra sikerült, kicsit az öltözőben maradtunk, illetve sajnos nem pörögtünk kellőképpen. Persze nagyon nehéz négy sorral játszani, és hangsúlyozom sokszor olyan társakkal, akikkel még nem, vagy csak nagyon ritkán játszott az ember. Viszont ez egy ilyen felkészülési meccsen nagyon fontos és szükséges, hiszen nekünk is ez egy állomása a felkészülésnek, most kell próbálkozni nem pedig a vb-n.

A cseh csapat meg is duplázta a vezetését, és ekkor, 0-2-nél nem volt benne a játékunkban a nagy feltámadás. Mégis elég volt az ellenfél részéről egy szarvashiba, amit szemfülesen kihasznált Pintér Lili, így egy csapásra visszajött a csapat önbizalma. Még a harmadban egy szép szerelés és indítás után egyenlítettünk is, és ezzel úgy zártuk a második harmadot, hogy újra nyílt volt a mérkőzés, 2-2.

Sajnos azt viszont el kell mondani, hogy ebben a játékrészben már voltak olyan hibáink, amik a szellemi frissesség hiányára vezethetőek vissza. Gondolok itt a csatáraink támadó harmadban való szabálytalanságaira, amikből percekre emberhátrányba kerültünk. Igaz, ekkor még ezeket kivédekeztük, de ezeknek ára van, még ha közhelyesen hangzik is. A korong nélküli játék megtöri a lendületet, kifárasztja a játékost fizikailag és mentálisan is. De még a padot, a cseréket és az edzőt is.

A harmadik harmadot is egy átnyúló emberhátránnyal kezdtük, és sajnos hamar ki is használták, hiszen nem jól védekeztünk, talán zártabban kellett volna, de mi mindenáron korongot akartunk vadászni. A harmadik harmadban védő Csató Viktóriát nem segítettük ezzel, hiszen az első lövést úgy kapta, hogy esélye sem volt a hárításra.

A gól után azonban megint voltak egyenlítési lehetőségeink, akár Huszák Szasza kapuvasa is bemehetett volna, ha kicsit nagyobb szerencsénk van. Azt éreztük, hogy ha időt kérünk, rendezzük a sorainkat és visszaállunk az eredeti, előző napi 3 sorra, akkor egyenlíthetünk, és akár meg is fordíthatjuk az eredményt. Azonban a véghajrában két újabb kiállítás és két újabb rossz védekezés megpecsételte a sorsunkat.

Egy olyan meccsen, ahol az ellenféllel korcsolyázásban és lendületben felvesszük a versenyt, nem szabad ennyi kiállítást csinálni. Az pedig biztos, hogy az A csoportos vb-ig a speciális játékszituációkat ? emberelőny és -hátrány ? kell gyakorolni, mert kimondható, hogy 5 az 5-ben nem vertek meg most sem minket a csehek, és a hokiban is egyre inkább az a trend, hogy ezek a speciális szituációk döntenek, amikor két egyforma csapat játszik.

Összefoglalva a 2 napot, illetve a 3. napi felkészülést is: nagyon pozitív a megítélés, és csak azt tudom mondani, derűre ad okot, hogy van ennek a kis hazának egy olyan U18-as válogatottja, aki elérheti a célt, a világelitben maradást.

Köszönjük a vasárnapi buzdítást, biztatást is, és várjuk a további felkészülési meccsekre is a szurkolókat, illetve a Jégkorongblogon az üzeneteket és motiváló hozzászólásokat.”

A női U18-as válogatott játékoskerete:

Név Szül. év Csapat
Kapusok:
Csató Viktória 1995 ESMTK
Németh Anikó 1996 ESMTK
Paulheim Adrienn 1998 Marilyn
Poltzer Renáta 1997 Vasas
Védők:
Botond Barbara 1996 Vasas
Holzer Bernadett 1998 Vasas
Kiss-Simon Franciska 1995 Vasas
Köles Kata 1996 Marilyn
Medgyes Dorottya 1996 MAC
Németh Bernadett 1996 ESMTK
Tóth Enikő 1996 MTK
Váradi Nikolett 1998 MAC
Mezőnyjátékosok:
Dabasi Réka 1996 ESMTK
Horváth Tifani 1996 Vasas
Huszák Alexandra 1995 Vasas
Jókai Szilágyi Kinga 1997 Vasas
Kiss Andrea 1996 MAC
Krivi Krisztina 1996 Vasas
Pál Vanda 1997 MTK
Pártos Réka 1996 ESMTK
Pintér Hanna 1998 MAC
Pintér Lili 1996 MAC
Somogyi Vivien 1995 MAC
Szelényi Lilien 1997 Vasas
Ungár Rebeka 1997 MTK
Wende Rebeka 1996 Vasas

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum