Tartják a lépést a Fehérvárral

 

A feléhez közelednek az utánpótlás-bajnokságok alapszakaszai. Az eddig lejátszott mérkőzések alapján összegezzük a különböző korosztályokról a legfontosabb tudnivalókat. Nyilvánosan hozzáférhető eredmények az U14, azaz a kölyök- és annál idősebb korosztályok esetén érhetők el. Az elemzés első részében a legidősebbek versengésével  foglalkozunk.

Nagy sikerként könyvelhető el. hogy a junioroknál hat csapattal önálló bajnokságot sikerült tető alá hozni. A korábbi években alig akadt hazai csapat ebben a korosztályban. Volt próbálkozás külföldi csapatok bevonására, majd az OB II.-vel közös bajnokságra, de egyik sem igazán szolgálta a korosztállyal szembeni elvárásokat. Az új idényben vannak fiatalok, akik az MHL-ben, vannak, akik a junior EBEL-ben, vannak, akik a szlovák másodosztályú juniorbajnokságban edződnek, és a Patriot Budapest kivételével emellett minden csapat elindult a hazai versengésben is.

A magyarországi U20-as bajnokság küzdelemsorozata szeptember közepén indult, és voltaképpen U23-as versengés ez, hiszen még az 1990-es születésű játékosokat is játszathatják a csapatok. Ennek következtében nagyon komoly tudáskülönbségek is kialakulhatnak a magyar juniorbajnokságban, s néha talán érthetetlenül sokat játszanak olyanok, akik emellett a MOL Ligában is meghatározó, sokat hokizó játékosok.

A táblázat élén a komoly orosz szakvezetéssel megerősített debreceni fiatalok állnak. A második helyen az UTE-Vasas található, aki eddig a legtöbb mérkőzést játszotta, szám szerint hetet. Egyedüliként nekik sikerült az a bravúr, hogy legyőzték a székesfehérvári csapatot. Erre október végéig kellett várni, és hosszabbítás után sikerült.  A budapesti  vegyes csapat sikerének értékét még az is növeli, hogy az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia az EBEL-csapat fiatal játékosaival megerősítve olyan felállásban játszott, amellyel még a junior EBEL-ben sem lépett fel.

Fontos azonban a táblázatnál azt is megjegyezni, hogy a székesfehérváriak játszották eddig a legkevesebb mérkőzést, és ők veszítették eddig a legkevesebb pontot, de a jelen helyzetben ez eddig egyelőre a harmadik helyre elég. Remekül tartja magát az MTK-FTC közös csapat, amely több MOL Ligában is kitűnően szereplő játékosa révén komoly zakót mért az Akadémiát korábban legyőző rivális budapesti vegyes csapatra.

Az ötödik MAC Budapest is egyre jobban belelendül nagyon fiatal garnitúrájával, és megszorongatja az ellenfeleit, míg a hatodik helyen álló dunaújvárosi csapat a korábbi utánpótlás-problémák hagyatékát őrizve a tisztes helytállásra és a korosztály helyi szereplői számára játéklehetőség biztosítására törekszik.

Mind a kanadai ponttáblázatot, mind a plusz-mínusz értékelést a Debrecen orosz játékosai vezetik. Artur Kuriljuk 6 meccsen 9 góllal és 9 passzal 18 pontot ért el, míg Dancsfalvi Norbert (MTK-FTC) mindössze 4 meccsen elért  9 góljával és 8 gólpasszával, azaz 17 ponttal a második helyen áll. A plusz-mínusz mutatónál +17-el  Arszenyi Trutko vezet, őt  Hajós Roland, Tóth Adrián (korábban mindkettő a székesfehérvári EBEL-csapat tagja volt, ma már csak Hajós az, éppen pénteken szerezte élete első gólját abban a ligában) és  a debreceni Kuriljuk követik +15-ös mutatóval.

Figyelemre méltó még a két mérkőzésen szereplő Németh Attila lövési hatékonysága, hiszen eddig szinte minden második kapura lövéséből gól született . A több mérkőzésen is szerepet vállaló kapusok közül kiemelkedik Berényi Balázs (Fehérvár), aki kevesebb mint egy gólt kapott mérkőzésenként.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum