Máris folytatódik a MOL Liga

   

A vasárnapi teljes forduló után hétfőn is három mérkőzésre kerül sor a nemzetközi bajnokságban. Délután ötkor indul a verkli, a Digi Sport 2-n hokihétfő 17.45-től. “Függetlenül a vasárnapi, miskolci mérkőzésünk eredményétől, szeretnénk visszaszerezni a hazai közönségünk bizalmát, mivel a kinti mérkőzéseinken eddig jobban játszunk, mint itthon – áll Robert Spisák edző esélylatolgatásában. – Koncentrált, jó védekezésből, gyors ellentámadásokkal szeretnénk meglepni az ellenfelet, és szórakoztatni a közönséget. Egy helyet visszaestünk a táblázaton, szeretnénk minél hamarabb visszakerülni a második helyre.”

Timo Lahtinen csapata sem szárnyal. Az UTE ellen nyögvenyelős két pont jött össze, és a finn mester a biztos győzelem ellenére sem volt elégedett a Ferencváros elleni játékkal sem. A két csapat egymás elleni mérlege eddig az Érsekújvár számára kedvezőbb, a szezon kezdetén aratott idegenbeli győzelem miatt van elszámolni valójuk a csíkiaknak.

Televíziós mérkőzésen találkozik fél hétkor a vasárnap két sikercsapata. A Miskolc önbizalmát a tabella első két helyezettje elleni egymás utáni győzelmek növelhetik, a vendég újpestiek pedig két fordulóban szereztek négy pontot, úgy, hogy több is volt a két meccsben. Mindkét csapatnak vannak hiányzói, a Miskolcból Gőz Balázs sérült, Újpesten pedig többek között Fekti és Schellin. Ancsin János azt reméli, hogy csapatát feldobja a hazai győzelem, harapós UTE várható hétfőn este Miskolcon.

Ugyancsak fél hétkor kezd Pesterzsébeten a Ferencváros-ESMTK és a Dab.Docler. Mindkét csapat csalódást keltő teljesítményt nyújtott a legutóbbi mérkőzésén. A dunaújvárosiak Miskolcon, a Ferencvárosiak hazai pályán szenvedtek egyértelmű vereséget. Dobos Tamás csapata nem játszott rosszul az első 40 percben, azután viszont érthetetlen és a ferencvárosiaktól merőben szokatlan összeomlás következett, a szoros meccsből így lett fölényes csíkszeredai győzelem. Elsősorban az a fontos, hogy a csapat visszaszerezze tartását, hiszen erős ellenfél ellen kell javítania a tartalékos ferencvárosiaknak.

“Először is meg kell mondanom, hogy nem érdemeltünk győzelmet – nyilatkozta Szilassy Zoltán, a Dab.Docler másodedzője a Miskolc elleni meccs után, a ferencvárosi meccsre várva. – Nem voltunk elég markánsak a kapu előtt, az egész mérkőzésen puhák és dekoncentráltak voltak a srácok. A másik, ami a vesztünket okozta a speciális játék volt: három hátrányos gólt kaptunk, és kihagytunk egy tiszta öt perces előnyt. Összességében élt a Miskolc a felkínált lehetőségekkel és megérdemelten nyert.

Természetesen győzelemért utazunk Pestre. Ki kell köszörülni a csorbát. Nem vagyunk hozzászokva a vereséghez, nem szeretünk pontokat bukni, győztes típus az egész csapat – a vezetőedzőtől a gyúróig. Kemény edzést tartottunk a hétvégén, főleg a pénteki gyenge pontokat néztük át, s gyakoroltuk be. Ha azokat a hiányosságokat eltüntetjük hétfőre, akkor nem lehet gond. Lindgren szerencsére visszatér, Galanisz viszont még kihagyja a Ferencváros elleni derbit. Erdélyi Péterrel pedig újabb háztartási baleset történt nemrég, így ő sem lép pályára. A kapuban hétfőn is Sevela kezd.”

Érsekújvár–HSC Csíkszereda 5-0

   

A szezonban harmadszor győzte le a felvidéki csapat a HSC-t.

A két csapat párviadalát 3-1-re a HC Nové Zámky vezeti, a négy mérkőzés közül ez volt a legsimább. Gyakorlatilag az első harmad közepén eldőlt a meccs, ekkor 7 perc alatt 3 gólt szerzett a hazai csapat. A 3-0-val zárult játékrész után a HSC mindent megtett a szépítésért, de nem sikerült gólt szereznie. Lahtinen mester a 33. percben időkéréssel igyekezett rendbe tenni a sorokat, de ennek sem volt számszerűsíthető eredménye.

A meccs végérvényesen eldőlt a 40. percben, amikor a HSC szlovák légiósa, Lubomir Hurtaj sportszerűtlen magatartás miatt 10 perces fegyelmit kapott a kis büntetése mellé. Az érsekújváriak rutinosan növelték az előnyt újabb két góllal, és a 47. percben ki is alakult az 5-0-s végeredmény.

A HC Nové Zámky az utóbbi hetek jelentős bukdácsolásai után önbizalom-növelő győzelmet aratott. A szezonban másodszor fordult elő, hogy a HSC lőtt gól nélkül fejez be egy MOL Liga-meccset.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: Ez egy egészen más csapat volt, mint Miskolcon. Jól mozogtunk, sokat lőttünk kapura. Javítottunk a védekezésünkön, és kihasználtuk a lehetőségeinket. Ez az első shutout-unk ebben a szezonban. Köszönjük a szurkolást a közönségünknek, remélem, ma örömet tudtunk szerezni nekik.

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: Pontosan tudtuk, hogyan fog játszani ellenünk az Érsekújvár. Ennek ellenére sorozatosan hibáztunk az első harmadban, mire felocsúdtunk, máris 3-0 volt az eredmény oda. Ma este kaptunk öngólt, kaptunk gólt közvetlenül buli után, ilyen hibákat ez ellen a csapat ellen nem lehet büntetlenül elkövetni.

MOL Liga, Érsekújvár, 376 néző. Játékvezetők: Varjú, Mayer, Moravec, Sčensný.
Zima: 100% (Beno)
K
Kozuch: 84,4% (Ruczuj)
Hrudík, Král, Uhnák, Stefanka M., Varga
1
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Mihajlov
2
Adorján, Flinta, Tranca, Bíró O., Becze
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Púchovsky
3
Kósa, Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
Vojtkó, Németh, Tarnóczy, Klobucnik, Spisák
4
Bors, Molnár Sz., Molnár Zsombor, Bíró T.
Spisak Robert, Miroslav Stefanka
E
Lahtinen Timo, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:20 NZÁ SH Stefanka O. Barcak Lehocky
2-0 09:03 NZÁ Varga Stefanka M. Sucharda
3-0 13:04 NZÁ Lehocky Barcak Púchovsky
4-0 41:52 NZÁ Joanidis Ruzicka
5-0 46:16 NZÁ PP Barcak Stefanka O.
32 Kapura lövések száma 42
12 Kiállításpercek 22
Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 19., vasárnap
U18 17:10 AVSMAC 4-2VÉGE
március 20., hétfő
MOL 18:00 MACMIS 3-4VÉGE
  • M4 SPORT
március 21., kedd
ROM 17:30 PROGAL 3-8VÉGE
ROM 17:30 SSCBRA 4-2VÉGE
március 22., szerda
U20 12:40 AVSDHK 2-3VÉGE
U16 16:00 AVSMAC 2-1VÉGE
MOL 17:00 MISMAC 2-1VÉGE
  • M4 SPORT
ROM 17:30 SSCBRA 1-4VÉGE
U20 17:30 ZEGMIS 0-2VÉGE
U20 17:40 VASMAC 2-5VÉGE
EBJL 19:40 AVSUTE 4-2VÉGE
március 23., csütörtök
U18 16:40 KMHPEF 3-5VÉGE
KHL 17:30 SZKLOK 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
március 24., péntek
NHL 00:05 WSHCBJ 
  • SPÍLER TV
NHL 03:30 LAKWPG 
  • SPÍLER TV
KHL 15:00 MMGAKB 
  • SPORT 2
U16 18:40 MACAVS 
március 25., szombat
U20   DHKAVS 
NHL 00:05 PITNYI 
  • SPÍLER TV
U20* 18:00 MACVAS 
március 26., vasárnap
NHL 04:30 LAKNYR 
  • SPÍLER TV
U16 18:00 AVSMAC 
NHL 23:00 NJDDAL 
  • SPÍLER TV
március 27., hétfő
U18   UTESCC 
március 28., kedd
U16*   MACAVS 
március 29., szerda
U16*   AVSMAC 
U20*   AVSDHK 
U20*   VASMAC 
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk