Máris folytatódik a MOL Liga

   

A vasárnapi teljes forduló után hétfőn is három mérkőzésre kerül sor a nemzetközi bajnokságban. Délután ötkor indul a verkli, a Digi Sport 2-n hokihétfő 17.45-től. “Függetlenül a vasárnapi, miskolci mérkőzésünk eredményétől, szeretnénk visszaszerezni a hazai közönségünk bizalmát, mivel a kinti mérkőzéseinken eddig jobban játszunk, mint itthon – áll Robert Spisák edző esélylatolgatásában. – Koncentrált, jó védekezésből, gyors ellentámadásokkal szeretnénk meglepni az ellenfelet, és szórakoztatni a közönséget. Egy helyet visszaestünk a táblázaton, szeretnénk minél hamarabb visszakerülni a második helyre.”

Timo Lahtinen csapata sem szárnyal. Az UTE ellen nyögvenyelős két pont jött össze, és a finn mester a biztos győzelem ellenére sem volt elégedett a Ferencváros elleni játékkal sem. A két csapat egymás elleni mérlege eddig az Érsekújvár számára kedvezőbb, a szezon kezdetén aratott idegenbeli győzelem miatt van elszámolni valójuk a csíkiaknak.

Televíziós mérkőzésen találkozik fél hétkor a vasárnap két sikercsapata. A Miskolc önbizalmát a tabella első két helyezettje elleni egymás utáni győzelmek növelhetik, a vendég újpestiek pedig két fordulóban szereztek négy pontot, úgy, hogy több is volt a két meccsben. Mindkét csapatnak vannak hiányzói, a Miskolcból Gőz Balázs sérült, Újpesten pedig többek között Fekti és Schellin. Ancsin János azt reméli, hogy csapatát feldobja a hazai győzelem, harapós UTE várható hétfőn este Miskolcon.

Ugyancsak fél hétkor kezd Pesterzsébeten a Ferencváros-ESMTK és a Dab.Docler. Mindkét csapat csalódást keltő teljesítményt nyújtott a legutóbbi mérkőzésén. A dunaújvárosiak Miskolcon, a Ferencvárosiak hazai pályán szenvedtek egyértelmű vereséget. Dobos Tamás csapata nem játszott rosszul az első 40 percben, azután viszont érthetetlen és a ferencvárosiaktól merőben szokatlan összeomlás következett, a szoros meccsből így lett fölényes csíkszeredai győzelem. Elsősorban az a fontos, hogy a csapat visszaszerezze tartását, hiszen erős ellenfél ellen kell javítania a tartalékos ferencvárosiaknak.

“Először is meg kell mondanom, hogy nem érdemeltünk győzelmet – nyilatkozta Szilassy Zoltán, a Dab.Docler másodedzője a Miskolc elleni meccs után, a ferencvárosi meccsre várva. – Nem voltunk elég markánsak a kapu előtt, az egész mérkőzésen puhák és dekoncentráltak voltak a srácok. A másik, ami a vesztünket okozta a speciális játék volt: három hátrányos gólt kaptunk, és kihagytunk egy tiszta öt perces előnyt. Összességében élt a Miskolc a felkínált lehetőségekkel és megérdemelten nyert.

Természetesen győzelemért utazunk Pestre. Ki kell köszörülni a csorbát. Nem vagyunk hozzászokva a vereséghez, nem szeretünk pontokat bukni, győztes típus az egész csapat – a vezetőedzőtől a gyúróig. Kemény edzést tartottunk a hétvégén, főleg a pénteki gyenge pontokat néztük át, s gyakoroltuk be. Ha azokat a hiányosságokat eltüntetjük hétfőre, akkor nem lehet gond. Lindgren szerencsére visszatér, Galanisz viszont még kihagyja a Ferencváros elleni derbit. Erdélyi Péterrel pedig újabb háztartási baleset történt nemrég, így ő sem lép pályára. A kapuban hétfőn is Sevela kezd.”

Ferencváros–Dab.Docler 0-1

   

Sikerült felállnia a padlóról a Ferencvárosnak, de ez nem volt elég a pontszerzéshez a listavezető ellen. Nagy iramban indult a mérkőzés, mindkét csapat sokat próbálkozott, de a kapusok jól állták a sarat, nem született gól az első húsz percben. A második harmadban több kisbüntetést is összeszedett a Dab, a Ferencváros pedig átvette a kezdeményezést. A kapusok továbbra is mindent védtek, Sevela Pilcsik és Berta ziccerénél nyert csatát, Meravy Gröschl és Szappanos helyzeténél remekelt. A meccs felénél egy gyors ellentámadásnál aztán már a cseh kapus is tehetetlen volt, Somogyi szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A harmadik harmadban is a Ferencváros támadott többet, azonban játékosai a legjobb lehetőségeket is elhibázták, így maradt a vendégek egygólos győzelme, amely a meccs képe alapján szerencsésnek is mondható.

Fotó: Pap Gábor (Ferencváros-ESMTK)

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: Jól játszottunk, dicséret érdemli a srácokat a munkáért. Gól nélkül nem lehet meccset nyerni, nem lőttünk eleget emberelőnyben, pedig megvoltak az előnyös helyzeteink. Csütörtökön derbi, nem lesz egyszerű.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 210 néző. Játékvezetők: Halassy, Kovács, Mayer, Gangel.
Meravy: 97,3% (Szőke)
K
Sevela: 100% (Kiss T.)
Hoffmann, Lévai, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
1
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Strenk, Pavuk
Erdélyi Tamás, Győri, Borbás, Kiss G., Hegyi Ádám Zoltán
2
Hüffner, Tőkési Lajos, Lundh, Azari, Kiss Á.
Lencsés, Revák, Berta, Feil, Léránt René
3
Nagy R., Chvatal, Somogyi, Peterdi, Gröschl
Géczi, Horváth, Németh, Fodor Z.
4
Szabados, Mestyán István, Papp V., Virág, Papp Cs.
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:53 DAB Somogyi Gröschl Peterdi
42 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 16
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 13., péntek
VB 15:20 FRASVK 2-4VÉGE
VB 15:20 USALAT 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINNOR 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 GERCAN 3-5VÉGE
május 14., szombat
VB 11:20 DENKAZ 9-1VÉGE
VB 11:20 SWEAUT 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 CZEGBR 5-1VÉGE
VB 15:20 SUIITA 5-2VÉGE
VB 19:20 LATFIN 1-2VÉGE
VB 19:20 SVKGER 1-2VÉGE
május 15., vasárnap
VB 11:20 ITACAN 1-6VÉGE
VB 11:20 NORGBR 4-3 BVÉGE
VB 15:20 AUTUSA 2-3 HVÉGE
VB 15:20 FRAKAZ 2-1VÉGE
VB 19:20 CZESWE 3-5VÉGE
  • SPORT 2 (23.00)
VB 19:20 DENSUI 0-6VÉGE
május 16., hétfő
VB 15:20 LATNOR 3-2VÉGE
VB 15:20 SVKCAN 1-5VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINUSA ÉLŐ
  • SPORT 2
VB 19:20 FRAGER ÉLŐ
május 17., kedd
VB 15:20 CZEAUT 
VB 15:20 ITADEN 
VB 19:20 SUIKAZ 
VB 19:20 SWEGBR 
május 18., szerda
VB 15:20 FRAITA 
VB 15:20 NORAUT 
VB 19:20 FINSWE 
  • SPORT 2
VB 19:20 SUISVK 
Partnerünk
Archívum